arch/ive/ief (2000 - 2005)

SP.A schepenen alcoholpreventie pleegt zat vluchtmisdrijf
by Mohamed Tuesday May 13, 2003 at 08:08 PM
mohamed_gent2002@hotmail.com

SP.A schepenen Brugge alcoholpreventie pleegt zat vluchtmisdrijf na omver rijden fietser

Voor u gelezen in het laatste Nieuws : De eerste Schepen van Brugge heeft gisteren ontslag genomen. Doris De Neve (51) trok haar conclusies nadat ze enkele dagen geleden in dronken toestand een fietser overreed en vluchtmisdrijf pleegde. Pikant detail : De Spa-politica was onder meer bevoegd voor het alcoholpreventiebeleid bij het stadspersoneel. Het ongeval gebeurde na een receptie in het stadhuis van Brugge. Als Doris instaat voor alcoholpreventie bij het stadpersoneel, maar zelf het niet zo nauw neemt i.v.m dronken rijden is zijn ze daar zeer goed bezig. Zou dit SP.a eigen zijn ?

het antwoord is simpel
by Sander Tuesday May 13, 2003 at 08:21 PM

1 mens is niet gelijk aan SP.A

waarom sleur je daar SP.A bij? iedere mens is toch zichzelf en kan fouten maken, zonder dat daarvoor de partij waar zij toevallig lid van is en voor opkomt moet in een slecht daglicht stellen.

dubbele standaard?
by johan Tuesday May 13, 2003 at 09:00 PM

Zeer juist, Sander.

Maar toch gek...waarom proberen sommigen op deze site dan wel AEL en RESIST de schuld te geven voor het incident tussen enkele (voor RESIST militerende) meisjes en Mimount Bousakla (SPA)?

Waarom probeert diezelfde Bousakla dan AEL en RESIST de schuld te geven van een paar haatmailtjes aan haar adres?


Johan.

Omdat
by Piet van Regenmortel Tuesday May 13, 2003 at 09:38 PM

Omdat SP.a niet een klimaat creëert waarin mensen het idee krijgen dat ze the right thing doen door in dronken toestand fietsers overhoop te rijden. In de andere voorbeelden lijkt dat toch een tikje anders te liggen. Of niet?

het verschil
by Ann Tuesday May 13, 2003 at 09:52 PM

Het verschil is dat de top van de SP.a haar verantwoordelijkheid heeft genomen, de politica is immers gesanctioneerd! Ze werd gedwongen ontslag te nemen, en terecht!

De top van RESIST (ttz Zohra) verklaart wat er is gebeurt en vindt dat voldoende. Ze keurt het niet af, laat staan dat ze aankondigt met de meisjes of hun ouders te zullen contact opnemen, of excuses aanbied aan het slachtoffer (Mimount). Dyab Abou Jahjah, de grote meneer, doet gewoon alsof zijn neus bloed. Hij steekt gewoon zijn kop in het zand. Toch?


TER VERGELIJKING:

Zouden de heren hierbover het pikken dat de SP.a-top enkel uitlegt dat de betreffende politica gedronken had en waarom ze gedronken had en er aan toevoegt dat het éigenlijk allemaal de schuld is van het overreden meisje!!!
En dat het daarbovenop éigenlijk een complot is van pers en maatschappij om de SP.a te beschadigen.

DAT IS WAT RESIST DOET!!!

Spreek mij tegen of neem jullie verantwoordelijkheid als je me volgt!


Met andere woorden
by christophe Tuesday May 13, 2003 at 09:57 PM

Leve de SP.a! Leve de NAVO! Leve het Europees leger! Leve deze en alle volgende oorlogen! Leve nog minstens 50 jaar racisme en discriminatie! Leve nog heel veel zwarte zondagen! Leve zwart geld! Leve de jacht op werklozen! Leve Willy Claes! Leve Van Miert! Leve Philips! Leve de actieve welvaartstaat!

Bedankt Ann, het is ondertussen wel duidelijk waar je naar toe wil.

dat
by Sander Tuesday May 13, 2003 at 11:37 PM

getuigt van een weinig genuanceerd denken, christophe. Volgens mij krijgen we, zonder een Europees leger, nog veel meer unilaterale oorlogen à la Irak 2003.

waarom? stel: Amerika wil oorlog en vraagt mee te doen. Wij kunnen amper een consequent en volledig NEE zeggen, want bij het minste dat er gebeurt hebben wij de Amerikanen nodig om onze conflictjes op te lossen. Op onze knietjes hebben we de Amerikanen gesmeekt om het conflict in Kosovo op te lossen, want Europa moest met lede ogen toezien wat daar gebeurde en kon onmogelijk op een eigen, Europese manier ingrijpen want er was niets voorhanden.

Een leger kan ook (en ja het kan echt) voor vredevolle doeleinden ingezet worden. Of toch voor het minste kwaad kiezen.

* Johan: ik vind dat er waarheid zit in wat je zegt, en ik wil resist dan ook niet meteen beschuldigen, maar wat Van Regenmortel zegt, is ook niet helemaal onwaar. Maar bovendien moet resist beseffen dat het, doordat het zijn grote mond zo vaak openzet, ook met zijn kleine incidentjes extra groot naar buiten komt.

Het is spijtig dat er altijd mensen zijn die resist hierdoor onbewust in een slecht daglicht stellen, maar dat heb je altijd met groeperingen die zich extreem opstellen. De mensen vertrouwen resist niet, en dan is elk incident natuurlijk gefundenes Fressen om ze nog meer te wantrouwen.

nog één keer
by Marco D. Tuesday May 13, 2003 at 11:48 PM

mijnheer Christophe,
Als er nog één Indymediaredacteur zo idioot reageert als jij hier doet, beschouw ik deze site voortaan als een verblinde antipolitieke leugenmachine. Het bezoeken al lang niet meer waard (maar een mens is nieuwsgierig, nietwaar: zou het nog groffer kunnen? Ja dus)

inlevingsvermogen
by johan Wednesday May 14, 2003 at 02:59 PM

Misschien toch nog even een paar feiten op een rijtje zetten.

* Jonge (en ook oudere) allochtonen zitten met heel wat opgekropte woede en verbittering.
* Zo'n jong meisje trekt Basoukla bij de haren.
* Basoukla krijgt 2 (twee!) haatmailtjes
* Basoukla gaat van "drama drama drama!" en Ann en co van "allemaal de schuld van RESIST"
* Dat allemaal bovenop de al weken (maanden) gevoerde lasterkampanje tegen AEL en RESIST

* In Brugge rijdt een zatte SPA schepen een meisje op een fiets overhoop.

Een klein beetje meer respect voor dat omvergereden meisje zou je toch niet misstaan, beste Ann (SPA?).
Zou er verdorie nog aan mankeren dat die schepen geen ontslag nam.

Sander...als Van Regenmortel nu zijn stelling "Resist schept een klimaat waarin zo'n jonge meisjes zich aangespoord voelen om Bousakla te lijf (nou, ja) te gaan" zou hard maken...ja, dan zouden we kunnen praten.

Mij lijken het eerder de klassieke politieke partijen te zijn die zo'n klimaat scheppen. Hoezo, vraag je?
* Ondanks de vele beloften (de laatste weken nog eens van onder het stof gehaald) nog steeds geen stemrecht. Belastingen betalen daarentegen...
* De meesten willen nu zelfs de traagbelgwet herbekijken.
* Werkgevers niet willen dwingen om eindelijk eens komaf te maken met de discriminatie van allochtonen (vooral moslims dan) op de arbeidsmarkt.
* Meegaan in de Blok logica van "integratie mislukt, da's de schuld van de allochtonen"
* Meegaan in de Blok logica van "onveiligheid, da's de schuld van de allochtonen"
* Sommigen willen nu zefs van het cordon sanitaire tegen het Blok af.
* En allemaal riepen ze van "geen oorlog" maar intussen lieten ze de Amerikaanse wapentransporten rustig doorgaan.

Sander, Van Regenmortel...niet mogen meebeslissen in eigen land...geen job want mijn naam is Nadia...scheef bekeken want ik draag een hoofddoek...gecriminaliseerd want AELer...bommen op mijn mensen.
Mocht ik een jong moslimmeisje zijn, ik zou mijn vuisten ook voelen kriebelen. Daar zou ik echt geen Jahjah voor nodig hebben.

Mensen, wat hebben jullie toch bitter weinig inlevingsvermogen. 't Zal wel aan de achttiende mei liggen zeker?

Johan (meer dan ooit, RESIST kiezer)

mocht ik een jonge moslim zijn dan had ik echt geen Jahjah nodig om mijn vuisten te horen kriebelen.

stemmen
by JO Wednesday May 14, 2003 at 04:48 PM
jovandevelde@hotmail.com

Kunnen we het over dat stemrecht eens eindelijk eens geraken. Dyab Abou Jahjah heeft stemrecht, of -plicht, net zoals de meeste van de allochtonen, noem ze eigenlijk maar ex-allochtonen, want hier geboren en dus voorzien van de Belgische nationaliteit.

Wie heeft geen stemrecht? Illegalen, niet-illegalen; in se mensen die de Belgische nationaltiteit niet bezitten, evengoed Zwitsers of Amerikanen (die hier ook belasting betalen). Maar de meeste van de oudere en jongere nieuwe Belgen beschikken over de Belgische of een dubbele nationaliteit en hebben dus net als de jongere en oudere antieke Belgen stemrecht of -plicht.

Hard maken
by Piet van Regenmortel Wednesday May 14, 2003 at 06:27 PM

Begrijpen welke omstandigheden en welke frustraties iemand er toe kunnen brengen iemand anders fysiek aan te vallen, om de enkele reden dat die er andere politieke meningen op na houdt, is één zaak. Als men het echter niet kan opbrengen om er aan toe te voegen dat die actie onaanvaardbaar is, moedigt men dan dergelijke acties niet aan? Als men lollige animaties op internet plaatst, waarbij andersdenkenden affiches over hun gezicht heengeplakt krijgen, houdt dat een oproep tot beschaafde discussie in? Natuurlijk zijn er al ergere dingen gebeurd. Maar elk hellend vlak begint ergens.

droogstoppels
by johan Wednesday May 14, 2003 at 09:51 PM

Beste Piet van Regenmortel,

Zelden zoveel theater meegemaakt over wat in feite niet veel meer is dan een banale kafeeruzie (een beetje heen en weer gescheld, eentje trekt de andere bij de haren). Nochtans al 't een en ander meegemaakt, kaffeeruzies bedoel ik.

Jullie zouden jullie bijdrages hier nog eens opnieuw moeten lezen. Een paar weken na de verkiezingen dan.


Ik zei wel degelijk 'hard maken', beste Piet van Regenmortel.

Uit de bijdragen van Resist kandidaten kan je wel degelijk opmaken dat Resist geweld (en dus ook dit incident) afkeurt. Maar je moet het dan ook WILLEN lezen natuurlijk, zonder blinde vooroordelen.

Sommigen willen nu zelfs dat RESIST-voorman Abou Jahjah in hoogsteigen persoon dit banale incident afkeurt.
Een klein beetje au serieux a.u.b., mag het?
Hoorden jullie ex-minister van Verkeer en SPA-voorman Stevaert soms het incident (meisje op fiets omvergereden) met die zatte Brugse SPA schepen afkeuren? Nou dan...

En affiches overplakken of wat ludieke acties, dat zou ook al niet meer mogen? Dat zou ook al "een klimaat van geweld scheppen"? Allez, allez, allez...
Ik vond het net leuk. RESIST zorgde daarmee eindelijk eens voor wat ambiance in een oersaaie verkiezingsshow.

Weg met de droogstoppels, meer ambiance, meer RESIST!

Johan

P.S.: Je weet overigens best dat Basoukla niet omwille van haar politieke mening werd geviseerd. Wel omwille van haar denigrerende houding tegenover andere allochtonen die haar assimilatie voorbeeld niet wensen te volgen.
Bovendien zou ze zelf eerst scherp (verbaal) uitgehaald hebben naar die meisjes, lees ik.
Voor je aan een RESIST proces begint, toch best even twee keer nadenken, zou ik zeggen.

P.S.: De (ocharmpkes, twee; hoeveel kreeg Jahjah er weer?) haatmails aan het adres van Bousakla zouden afkomstig zijn van een collega SPA-er, kom ik net te lezen.

kom nog maar wat meer te lezen, Johan
by Rachel Br. Thursday May 15, 2003 at 12:00 AM

Wat jij toch allemaal komt te lezen, Johan.
2 of 3 schamele argumenten om de agressiviteit tegenover een spa-allochtoon goed te praten.
Waar lees je dat (op Indymedia? op de Resist-site?) en wat doet jou geloven dat juist die dingen die de onschuld van de Resist-bende moeten onderstrepen meer waarheidsgehalte hebben dan wat in de mainstream-kranten verschijnt?
Objectiviteit? Kom kom.