arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zwarte propaganda tegen RESIST. Een antwoord.
by Renate D'hoker, kandidaat van RESIST Tuesday May 13, 2003 at 04:22 PM
dokuspokus@hotmail.com

Zwarte propaganda tegen RESIST ! Op 5 dagen van de verkiezingen krijgen de traditionele partijen schrik van RESIST. De leugencampagne in de pers draait op volle toeren. Twee leugens domineren de kranten vandaag : Ten eerste : een witwasoperatie in een Antwerps bedrijf wordt gelinkt aan AEL. Ten tweede : ‘Resist slaat vrouwen’ ( ! ?)

Zwarte propaganda tegen RESIST !

Op 5 dagen van de verkiezingen krijgen de traditionele partijen schrik van RESIST. De leugencampagne in de pers draait op volle toeren. Twee leugens domineren de kranten vandaag : Ten eerste : een witwasoperatie in een Antwerps bedrijf wordt gelinkt aan AEL. Ten tweede : ‘Resist slaat vrouwen’ ( ! ?)

Over de banden tussen het bedrijf Soafrimex en AEL.
Dit is de zoveelste leugen over AEL. Eerst werd geschreven dat er wapens werden gevonden bij Dyab. Dit bleek gelogen. Nadien werd Dyab beschuldigd van kinderporno. Dit bleek gelogen. Nu wordt het gerucht gelanceerd dat Soafrimex gelden doosluist naar AEL. Lieg 100 keer en er zal wel iets van blijven hangen, is het motto !

AEL heeft geen banden met het bedrijf Soafrimex. Dit hebben het parket en de politie zelf toegegeven. De broer van Dyab is gewoon één van de vele werknemers bij Soafrimex. En de baas van Soafrix is een Libanees… Dat volstaat blijkbaar om de link met AEL te maken. ( !)

Als er al fraude werd gepleegd in Soafrimex, dan is dat één van de vele fraudeschandalen in het Antwerpse : fraude in het stadhuis, fraude in de diamantsector, de haven, Kirchen en co… De Antwerpse diamanthandel werd zelfs meerdere malen door de UNO op het matje geroepen vanwege de frauduleuze bloeddiamenten die ze verhandelen. Dit verhindert Patrick Janssens van de SPa nochthans niet om in de Hoge Raad van Diamant te zetelen. Laat ons daar eens een onderzoek naar doen!

Iedereen weet : RESIST is juist de enige lijst die tégen deze financiele en fiscale fraude ageert. De PVDA organiseerde in het verleden zelfs een ‘fraudeursroute’, een rondleiding door het Waasland langs alle bedrijven en woningen van gerenommeerde grote fiscale fraudeurs uit de streek.


‘RESIST slaat vrouwen’ bloklettert de GVA op dinsdag 13 mei.
RESIST slaat uiteraard niemand, en zeker geen vrouwen. Het is wel erg cynisch, twee dagen nadat Leona Detiege de gemeenteraaad moet verlaten omwille van de sexistische uitspraken van Patrick Janssen, lanceert diezelfde SPa de leugen dat het RESIST is die de vrouwen slaat...

Wat is er gebeurd ?
Ten eerste : een marrokaanse vrouw, die anoniem wil blijven, werd twee keer op straat aangevallen omdat ze « met een Belgische man samenleeft ». Zij dient daarom klacht in tegen onbekenden. Wat heeft dit met RESIST te maken ? Niets. De klacht werd neergelegd in januari. Toen bestond RESIST nog niet eens ! Zohra Othman, kandidaat van RESIST en woordvoerster van de de PVDA woont toch ook samen met een Belg . So what ?

Ten tweede : Mimount Boussakla van de SPa is geschokt omdat er een ‘haatcampagne’ tegen haar is : overal waar ze komt wordt ze « uitgescholden », en zondag werd ze zelfs « fysiek aangevallen » door marrokaanse meisjes van 13 jaar… ( !) Volgens Bousakla is het duidelijk « dat deze haatcampagne vanuit de partij RESIST van Dyab Abou Jahjah komt".

Hoezo duidelijk ? Uiteraard heeft RESIST nooit opgeroepen tot geweld tegen Mimount. Als Mimount wordt aangevallen door marrokaanse jongeren, dan zou ze zich beter afvragen of ze dat niet aan zichzelf te danken heeft...
Ten eerste omwile van haar uitspraken tegen de migrantengemeenschap zelf. « ik klaag wantoestanden binnen de allochtone gemeenschap aan » zegt Mimount in de GVA. Wat Mimount echter doet is racistische leugens herhalen. Zoals deze gevleugelde uitspraak van Mimount : “Ik ben er ook niet trots op dat allochtone jongeren zo hoog scoren in de criminaliteitscijfers”.

Ten tweede omdat Mimount zélf al jaren bezig is met een haatcampagne tegen de AEL . Ze wil zelfs een cordon sanitair eisen tegen Dyab: Abu Jahjah zegt dat hij een allochtone partij wil oprichten. Mocht hij het doen', zegt Bousakla, ,,dan eis ik een cordon sanitair tegen die partij. Net zoals we die tegen het Vlaams Blok hebben'” (Bron: NRC Handelsblad van 12 oktober 2002

RESIST slaat geen vrouwen, geeft geen doodsbedreigingen, scheldt niet. Integendeel. RESIST is niet tegen « vrouwen die geen sluier dragen » of « marrokaanse vrouwen die samenwonen met een Belg » De helft van de vrouwen die op de lijst RESIST staat, draagt geen hoofddoek en dat is voor ons evenmin een probleem als vrouwen die wel een hoofddoek dragen.
RESIST heeft geen enkel probleem met de persoon van Mimount en lanceert geen persoonlijke aanvallen. RESIST verschilt politiek van mening met Mimount en voert de strijd politiek.

Vanavond op http://www.lijst-resist.be kan je hierover chatten met de vrouwen op de lijst RESIST!

Fraude
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 05:00 PM

Kijk, dat is de truuk. Als titel heb ik hier fraude bovengezet. Dat wekt al een valse indruk dat er iets aan de hand zou zijn.

Nu de werkelijkheid. Bij mijn weten was dat bedrijf Soafimex, volledig in orde en werd het alleen maar lastig gevallen omdat het de broer van Dyab in dienst had.

De intimidaties naar dat bedrijf toe pasten in het kader van druk zetten opdat dat bedrijf die broer zou ontslaan. Ordinaire pesterijen dus, waarvan een mens zich afvraagt waar dat nu nuttig voor kan zijn.

De media recupereren de eigen fascistische praktijken van onze beleidsmakers om Dyab andermaal een slag onder de gordel toe te brengen. Noem de Standaard geen kwaliteitskrant meer als ik het hoor aub.

Ik zag zelden zoveel onsportiviteit en gekuip als het afgelopen jaar in toenemende mate tegen Dyab werd aangewend.

zagen, en klagen
by sander Tuesday May 13, 2003 at 08:07 PM

maar ik heb zelden zo veel laster gezien als hier, laster tegen het vlaams blok dan. ik pleit niet voor die partij, maar iedereen zit mekaar uit te schijten, en de manier die resist aanwendt om zijn kiespubliek te bereiken, stoot vele mensen tegen de borst, begrijpelijk.

resist is het soort partij dat proteststemmen voor het vlaams blok oplevert. en eerlijk gezegd, na vijf minuten indymedia belgie te lezen, WALG ik al van resist.

laster is smerig en iedereen kan het missen, maar als je het zelf doet, moet je niet schrikken dat je er terug krijgt. of dachten jullie dat jullie de Waarheid in het vaandel droegen en daarom dus het recht verworven hebben om andere partijen te lasteren?

was anarchie maar mogelijk.

Sander
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 09:46 PM

Wij belasteren geen andere partijen en wij hebben inderdaad de waarheid aan onze zijde.

ik ken dit van ergens
by Sander Tuesday May 13, 2003 at 11:05 PM

De waarheid aan onze zijde? Zoiets zeiden alle machtsgeile despoten, wereldlijk of religieus, ook. Wat is de waarheid? Ik weet dat niemand weet wat de waarheid is, en beweren dat je ze kent is pure pretentie.

Daarbij is voor mij ook bewezen dat resist een partij is waarin de (ic. misschien communistische) dictatuur duidelijk de kop opsteekt. Geef mij maar demokratie.

Jullie belasteren geen andere partijen? Ik lees hier de laatste tijd op Indymedia niet anders. Het is precies alsof Indymedia een uithangbord is geworden voor resistcampagne (en dus ook campagne tegen andere partijen). Waar is de onafhankelijkheid?

O ik merk net dat de website zelfs al de kleuren van Resist draagt.

Waarheid
by Edith Wednesday May 14, 2003 at 12:33 AM

Wel, als je op een intellectueel eerlijke manier kan redeneren, dan kom je vanzelf wel bij de waarheid. Eens proberen misschien.

Edith
by Nicolas Wednesday May 14, 2003 at 12:57 AM

Wat vertel jij toch allemaal?
Ik twijfelde erover om op Resist te stemmen maar de nonsens die mensen als jij hier uitkramen en de SCHANDALIGE manier waarop jullie hier op Indymedia een slachtoffer omzetten in een dader, heeft me van mening doen veranderen. Ik stem op Mimount Bousakla! En ik ben radicaal anriracist, maar Abou Jahjah en de PvdA moeten dit incident eindelijk duidelijk veroordelen of jullie zijn al mijn steun kwijt, en die van een heleboel anderen, dat be, ik zeker.
Zowel de artikels van Renate en van Zohra vind ik beneden alle peil en bovendien politiek geblunder eerste klasse!

edith
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 02:14 AM

dat bedoelde ik dus. intellectueel redeneren. iets wat hier nogal weinig gedaan wordt.

hallo?
by Claudio Wednesday May 14, 2003 at 02:32 AM

"En ik ben radicaal anriracist, maar Abou Jahjah en de PvdA moeten dit incident eindelijk duidelijk veroordelen of jullie zijn al mijn steun kwijt"

En volwassen machtsgeile politica (vergezeld door volwassen mannen) heeft last met een 13-jarig meisje en nu moet Dyab Abou Jahjah en de Pvda zich distantiëren van iets dat ze niets mee te maken hebben?

De wereld op zijn kop. De dame in kwestie heeft zelfs politiebescherming gevraagd. Volgens mij bibbert ze als ze 13-jarige kinderen hoort of voorbij een school rijdt ...

AUB! Zo'n doorzichtige lastercampagne juist voor de verkiezingen hebben we lang niet gehad en je laat je erdoor vangen.

Als je je geroepen voelt, kom een kijkje nemen in de campagne lokalen van Resist en je zal zien wat een gezellige drukte en een positieve sfeer dat er hangt.

Groeten,

Claudio

euhm
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 09:44 AM

Ik laat me niet vangen door positieve sfeer en gezellige drukte. Weet je, die hangt er in extreem rechtse clubs ook, dat zijn gewoon mensen onder elkaar. Bovendien heeft positieve sfeer niets met goeie politiek te maken.

Claudio, het gaat 'm niet om dat ene meisje van 13 met wie ze last had, het gaat 'm om de andere resist-trawanten die vervolgens in actie geschoten zijn en dat werd door die vrouw kennelijk als bedreigend ervaren.

En ook al strookt het niet helemaal met Abu zijn principes, dat hij dan gewoon eens vijf seconden voor een micro gaat staan en dat veroordeelt. Dat kost die vent amper de moeite en meteen is iedereen tevreden en gerustgesteld.

Het feit dat hij dit zo hardnekkig weigert is een politiek goedkeuren van dit alles en maakt resist bij de publieke opinie een radicale en gevaarlijke partij. Aan dyab de keus.

euhm???
by an Wednesday May 14, 2003 at 11:11 AM

Altijd als mensen strijden voor een andere (en betere) wereld, worden ze gedyaboliseerd en gecriminaliseerd (cf. Kris Merckx, Roberto D'Orazio, Che Guevara, ...).

Gisteren was ik eens alle valse beschuldigingen tegen AEL en Dyab Abou Jahjah op een rijtje aan het zetten. Ik vroeg me af: wat moet men nog verzinnen? Wat gaan we nog allemaal over ons heen krijgen???

Ik ben RESISTER in hart en nieren en laat me niet doen door deze lastercampagnes. Omdat ik weet waarvoor RESIST staat en omdat ik weet dat de toekomst ons gelijk zal geven !

en
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 12:08 PM

wat kost het toch voor moeite om dit te veroordelen?

laster is fout, volledig mee akkoord. maar met de publieke opinie voor de borst te stoten komt resist ner-gens.
bewijs op 18 mei

hand in eigen boezem steken
by Kristof Wednesday May 14, 2003 at 01:06 PM

Ik vind het nogal flauw om iemand die aangevallen wordt zelf de schuld te geven. Dit is te vergelijken met een vrouw de schuld te geven als ze verkracht wordt. Persoonlijk ben ik enorm tegen geweld en vind ik deze actie tegen Mimount Bousakla zeer laag bij de grond. Als de mensen van Resist en het AEL denken dat ze op deze manier de allochtone gemeenschap dichter bij de autochtone gemeenschap zullen krijgen dan vrees ik dat ze verkeerd bezig zijn. In deze discussie is enorm veel nood aan nuance en momenteel wordt deze discussie enkel door de extremisten van het Vlaams Blok en Resist gegijzeld. Beide partijen halen juiste pijnpunten aan maar propageren foute oplossingen. Als we willen SAMENleven gaan we ons aan elkaar moeten aanpassen, hierbij lijken mij de Universele rechten van de mens het perfecte uitgangspunt. Dit is een document waar iedereen zich zou moeten aan houden. Zo kan er tenminste WEDERZIJDS RESPECT ontstaan want wie respect wil krijgen, moet ook anderen respecteren. Ik roep iedereen op om te zijn wie hij / zij is maar vooral om open te staan voor andere geloofsovertuigingen en levenswijze zonder zichzelf uit te roepen als de beste en de grootste.

Leren lezen
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 01:19 PM

Ik herhaal even wat Renate schreef.

Uiteraard heeft RESIST nooit opgeroepen tot geweld tegen Mimount. Als Mimount wordt aangevallen door marrokaanse jongeren, dan zou ze zich beter afvragen of ze dat niet aan zichzelf te danken heeft...
Ten eerste omwile van haar uitspraken tegen de migrantengemeenschap zelf. « ik klaag wantoestanden binnen de allochtone gemeenschap aan » zegt Mimount in de GVA. Wat Mimount echter doet is racistische leugens herhalen. Zoals deze gevleugelde uitspraak van Mimount : ?Ik ben er ook niet trots op dat allochtone jongeren zo hoog scoren in de criminaliteitscijfers?.

Ten tweede omdat Mimount zélf al jaren bezig is met een haatcampagne tegen de AEL . Ze wil zelfs een cordon sanitair eisen tegen Dyab: Abu Jahjah zegt dat hij een allochtone partij wil oprichten. Mocht hij het doen', zegt Bousakla, ,,dan eis ik een cordon sanitair tegen die partij. Net zoals we die tegen het Vlaams Blok hebben'? (Bron: NRC Handelsblad van 12 oktober 2002

RESIST slaat geen vrouwen, geeft geen doodsbedreigingen, scheldt niet. Integendeel. RESIST is niet tegen « vrouwen die geen sluier dragen » of « marrokaanse vrouwen die samenwonen met een Belg » De helft van de vrouwen die op de lijst RESIST staat, draagt geen hoofddoek en dat is voor ons evenmin een probleem als vrouwen die wel een hoofddoek dragen.

RESIST heeft geen enkel probleem met de persoon van Mimount en lanceert geen persoonlijke aanvallen. RESIST verschilt politiek van mening met Mimount en voert de strijd politiek.

Sander
by Edith Wednesday May 14, 2003 at 02:42 PM

Sander, ik vind niet dat Abou Jahjah zwak moet zijn en aan de druk van jouw soort toegeven, dan zou hij zichzelf niet meer zijn. Hij kan beter wat minder steun van kwaliteit krijgen, dan jouw chantage'steun'. Je bent niet geloofwaardig man.

reactie op leren lezen
by Kristof Wednesday May 14, 2003 at 03:00 PM

Nogmaals, ik vind het nogal flauw dat Mimoun zelf de schuld krijgt, terwijl zij het slachtoffer is. Als de uitspraken van Mimoun reeds als racistisch bestempeld worden dan vrees ik dat er geen enkel debat meer mogelijk is over de samenlevingsproblematiek. Er is niks mis of racistisch aan het vermelden van feiten, er is wel iets mis als deze feiten gekoppeld worden aan afkomst of geloofsovertuiging. Bij mijn weten doet Mimoun dit zeker niet.
Ik vind eveneens dat het AEL een haatdragend discours hanteert, net zoals het Vlaams Blok dat doet. Wel, HAAT is is een slecht fundament voor een goede SAMENleving. Nogmaals voor het goed van de samenleving kan het debat maar beter gevoerd worden op een genuanceerde manier en door redelijke mensen die in staat zijn hun eigen fouten ook in te zien.

SP.A-lid bedreigde Mimount Bousakla
by Jorge Wednesday May 14, 2003 at 04:09 PM

DE KARAVAAN. SP.A-lid bedreigde Mimount Bousakla

De forse haatmail die de Antwerpse SP.A-kandidate voor de Senaat, Mimount Bousakla, vorige week kreeg, blijkt afkomstig van een allochtoon SP.A-lid. De man is danig geschrokken van het effect van zijn mail en wilde gisteren een gesprek met Bousakla om zijn verontschuldigingen aan te bieden.

bron: De Standaard

meer uit DS
by Guido Wednesday May 14, 2003 at 04:13 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"De forse haatmail die de Antwerpse SP.A-kandidate voor de Senaat, Mimount Bousakla, vorige week kreeg, blijkt afkomstig van een allochtoon SP.A-lid. De man is danig geschrokken van het effect van zijn mail en wilde gisteren een gesprek met Bousakla om zijn verontschuldigingen aan te bieden.


Dat gaat niet door. De SP.A startte gisteren een procedure om de man uit de partij te zetten. De SP.A is ervan overtuigd dat de man ook actief is bij Resist. Overigens kreeg Resist in dezelfde haatmail de nodige lof toegezwaaid. ,,Maar via het Internet kan iedereen lid van de SP.A worden,'' zei de partijwoordvoerder.

Ook Mohammed Chakkar, woordvoerder van de Unie van Marokkanse Verenigingen, stapt naar de politie met talrijke klachten, van vrouwen en mannen, tegen het agressieve gedrag van Resist."

Hey Guido
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 04:27 PM

Hey Guido, ga je nu alle geruchten die De standaard schrijft overnemen.

Wat staat vast : de man die de haatmails stuurde is lid van de SP.A.

Al de rest zijn geruchten en insinuaties.

Gerucht
by Guido Wednesday May 14, 2003 at 04:34 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Ook Mohammed Chakkar, woordvoerder van de Unie van Marokkanse Verenigingen, stapt naar de politie met talrijke klachten, van vrouwen en mannen, tegen het agressieve gedrag van Resist."


Han, ik hoop echt dat dit een gerucht is...echt waar

.
by Willem Wednesday May 14, 2003 at 06:54 PM

Ik vind het soms ook jammer dat jullie zich wat laten meeslepen rond die hype die Resist soms wel lijkt. Zelf was ik er ook van overtuigd dat Resist het best bij mijn eigen opvattingen aansloot. En ik was razend toen ik de berichtgeving zag in kranten/ op tv over Abou Jahjah (toen men hem opgesloten heeft)...En ik weet best dat de media nog steeds niet objectief zijn. Het zijn enkele kleine dingen die me doen afzien hebben van op Resist te stemmen. Voorbeeld: bij de PVDA in Aalst zijn ze er 'heilig' van overtuigd dat ze massaal stemmen gaan binnen rijven van de allochtone gemeenschap. Is inderdaad mogelijk, maar ik hoor een totaal ander verhaal als ik met die gasten babbel. Zij zien dat gewoon als bemoeienis als PVDA'ers hen per se willen overtuigen van hun gelijk ('ge zijt toch nen allochtoon, dan moeje Resist stemmen). Juist, maar die gasten 'allochtoon' noemen getuigt van weinig respect. Misschien een stom detail of een alleenstaand geval, maar ik heb geen zin om onrechtstreeks mijn stem aan dergelijke individuen te geven.
Deze reply is verre van volledig, en voor interpretatie/ kritiek vatbaar (zoals alles). Ik had enkel gehoopt dat jullie wat onpartijdiger zouden zijn, ook al wordt hen zoveel onrecht aangedaan.

Edith
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 07:47 PM

"Sander, ik vind niet dat Abou Jahjah zwak moet zijn en aan de druk van jouw soort toegeven, dan zou hij zichzelf niet meer zijn. Hij kan beter wat minder steun van kwaliteit krijgen, dan jouw chantage'steun'. Je bent niet geloofwaardig man."

Waarom zou dit zwakte zijn? Eerder sterkte. Ik vind het pas echt zwak als hij het niet doet. Toon dat je voor vrede staat en veroordeel dit. Maar dit is duidelijk het probleem bij Dyab: te koppig en te hardnekkig om te verzoenen. En wie niet kan verzoenen, kan ook niet voor echte vrede staan. Voor mij is het duidelijk dat Dyab even dictatoriaal is als pakweg Bush, die ook bepaalde uitspraken niet durft terugnemen omdat hij vreest dat dat gezichtsverlies zou betekenen.

Dyab zou bij mij serieus in mijn achting stijgen als hij dit veroordeelde, maar hij zal het niet doen, dat weet ik van tevoren al.

Zeg Sander
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 07:59 PM

Zeg Sander, wat voor onzin vertel jij nu allemaal.

Dyab is even erg als Bush???

Bush is vernatwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. Besef jij eignelijk wel hoe grotesk dergelijke uitspraken zijn.

En Dyab heeft natuurlijk 100% gelijk als hij vind dat er bepaalde punten zijn waarvoor je niet "plooit".

Voor RESIST zijn er plooitpunten, zoals religie. Daarrond willen we water in onze wijn doen, we maken er er geen breekpunt van om samen te kunnen werken, we vragen geoon respect en gelijk rechten voor de Moslims.

Maar we hebben ook breekpunten : Wapentransporten, en stemrecht zijn daar enkel voorbeelden van.

Wat is daar verkeerd mee. Ik weet wel dat AGALEV en SP.A van alles een plooipunt maken, maar wij willen dat niet doen. Wij hebben inderdaad breekpunten.

oink
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 08:02 PM

ik zei niet even 'erg', ik zei even 'koppig' en even 'dictatoriaal'. Dat is nog wat anders. Ik heb het niet over de daden maar over de manier waarop. Tuurlijk heeft Dyab geen duizenden doden op zijn geweten, hij had er nog niet eens de middelen toe.

Los van jullie programmapunten ('t maakt me niet uit waarover jullie al dan niet plooien), maar het is een kleine vorm van respect die niet de minste moeite kost, om gewoon dit geweld te veroordelen, ook als het er niet was, dan weten de mensen waarvoor je staat. Je bent er toch tegen? Zeg dan dat het niet kan.

dikke bult
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 08:17 PM

Ze kan nooit zoiets ergs gedaan hebben dat aanvallen op haar rechtvaardigt. Niets, maar dan ook niets rechtvaardigt agressie. En dat zouden de pacifistjes van resist het best moeten weten. Niets tegen resist, maar met jullie huidige policy halen jullie de 5% niet.

eigen schuld?
by voor Inge Wednesday May 14, 2003 at 08:17 PM

"Als Mimount wordt aangevallen door marrokaanse jongeren, dan zou ze zich beter afvragen of ze dat niet aan zichzelf te danken heeft... "

Waar hebben we deze soort uitspraken eerder gehoord?

Denk dat ik het gevonden heb: 1933 in Berlijn? Juist?

Het wordt een beetje saai hoor.
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 08:20 PM

Het begint een beetje eentonig te worden.

Het zou nogal goedkoop zijn om afstand te nemen van die jongeren.

RESIST roept niet op tot het gebruik van geweld. Maar RESIST begrijp volledig dat veel mensen hun buik vol hebben van de politieke elite die hen steeds opnieuw weer voorliegt. En ja, Mimount is een onderdeel van die politieke elite.
Dat is inderdaad de schrik van alle politici, de mensen die het niet meer pikken dat ze worden voorgelogen en bedrogen.

Moeten wij afstand nemen van jongeren die dat inzien, die zich boosmaken op een politika omdat ze zich bedrogen voelen.

Dat zou nogal eens misplaatst zijn.

En jawel Inge, mensen die andere bedriegen die mogen verwachten dat ze vroeg of laat eens het deksel op de neus krijgen.

.

JA dat moet je
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 08:24 PM

Tuurlijk moet je dat. Want de stap tussen inzien en agressie is groot!

Maar soit als dat de visie van resist is dan gaat mijn stem resoluut naar een andere partij nu zondag.

het verschil tussen Sander en mij is :
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 08:29 PM

Sander zal stemmen voor een partij die de oorlog in daden steunde

Ik sta op een lijst die actie voerde tegen de oorlog.

ik ga stemmen
by sander Wednesday May 14, 2003 at 08:32 PM

op een partij die niet geregeerd heeft en aldus niet de oorlogsdaden gesteund heeft. han ik dacht dat je een onafhankelijk journalist was? je gebruikt dezelfde populistische retoriek van het blok. niet gezwanst.

ter verduidelijking:
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 08:34 PM

je komt hier gewoon met een ad hominem argument, je wijkt helemaal af van de zaak.

(en gezwansD bedoelde ik)

Natuurlijk niet Sander
by han Wednesday May 14, 2003 at 08:41 PM

Als wapenleveringen, troepentransporten, steun aan Bush (Afghanistan) zever zijn. Ja dan weet ik het ook niet hoor. Ik vond en vind het geen zever en zal er actie tegen blijven voeren.

Alle kandidaten op RESIST zijn mensen die vooraan stonden en staan tegen in de strijd tegen de oorlog. Niet met woorden maar met daden.

Jij wil een beetje onnozel doen over een paar jongeren die over de schreef gaan. Wij niet, wij begrijpen dat mensen boos zijn op mensen die hen voorliegen en bedriegen.


groeten
han

therefore
by Sander Wednesday May 14, 2003 at 10:04 PM

I rest my case. Resist is niet aan mij besteed.

niet meer doen, Fatima
by johan Wednesday May 14, 2003 at 10:09 PM

Zelden zoveel theater meegemaakt over wat in feite niet meer dan een banale kafeeruzie was (wat heen en weer gescheld; eentje trekt de andere bij de haren). Han vat het prima samen: "zoveel zever over een paar jongeren die over de schreef gaan".

Enkele RESIST kandidaten hebben het hier ondertussen al duidelijk gemaakt. RESIST wil geen geweld (dus ook geen kafeeruzies). Han (ook RESIST kandidaat) stelt duidelijk dat die meisjes over de schreef gingen.

Wat willen jullie nog meer? Dat RESIST-voorman Abou Jahjah in hoogsteigen persoon, in publiek, deze meisjes een pak op de broek komt geven? Serieus blijven a.u.b.
Heb ik ex-minister van Verkeersveiligheid en SPA-voorman Stevaert soms horen uithalen tegen die zatte SPA schepen die een meisje overhoop reed? Nee dus.

Sander en co...jullie blijven zeuren?
Goed, laat mij het dan doen, uit jouw naam, mag het Dyab?
"Fatima (of hoe je ook mag noemen, lieverd)...niet meer doen, he meiske! Is nergens goed voor."
Alleman content, ja?

Wat een energie sommigen hier toch verspillen aan een paar haren minder. Hoop maar dat die energietaks er snel komt...

Johan.