arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpse SP.A, media & gerecht organiseren lasterkampanje tegen RESIST & AEL
by han Soete Tuesday May 13, 2003 at 01:15 PM
han@indymedia.be

Op 5 dagen van de verkiezingen lanceren de media, SP.A en het Antwerpse parket en gerecht een lasterkampanje tegen RESIST en AEL. Daar het onderzoek naar financiering van AEL de organisatie volledig vrijpleit besloten de Antwerpse SP.A, media & gerecht maar wat insinuaties en verdachtmakingen de wereld in te sturen.

Antwerpen is zo wat de grootste economische pool van België. De Antwerpse haven en de diamantsector staan al jaar en dag bekend om witwas praktijken en financiële fraude. Zelfs het stadbestuur is daarvan doordrongen wat laatst nog bleek met VIZA affaire die slecht het topje van de ijsberg is.
De Antwerpse diamantsector werd zelf meerdere malen door de UNO op het matje geroepen vanwege de frauduleuze bloeddiamanten die er op grote schaal worden verhandelt. Patrick Jansens (ex voorzitter SP.A en toekomstig burgemeester van Antwerpen) zetelt sinds enkel maanden in hoge raad van Diamant. Daar vergadert hij meerdere malen per week samen met grootste fraudeurs van Antwerpen.
In dat klimaat van fraude, doofpotten, politiek crisis, .... lanceert men een laster kampanje tegen RESIST.

Wat zijn de feiten.
Het gaat over een bedrijf waar de broer van Dyab werknemer is. Er werd een onderzoek opgestart naar dat bedrijf omdat de politie dacht dat bedrijf de AEL financierde. Zowel het parket als AEL zeggen dat er geen geld van dat bedrijf naar AEL is gegaan. De broer van Dyab woont en werkt bovendien momenteel in Brazillië.

Dit alles wordt trouwens door geen enkel journalist in twijfel getrokken. In zo wat alle artikels die verschenen over deze zaak moest men AEL en RESIST vrijpleiten van enige banden met deze vermeende fraude zaak. Enkel de staats(veiligheid) Televisie VRT vergeet te vermelden dat het parket in deze zaak de AEL en RESIST volledig vrijpleit.
Toch maken nagenoeg alle journalisten en kranten zich schuldig aan insinuaties.
"Drie Arrestaties in AEL onderzoek" titelt De Standaart, terwijl het niet gaat om een onderzoek naar het AEL maar wel naar vermeend fraude bij het bedrijf Soafrimex. Dat blijkt zelfs uit het artikel dat bij de titel hoort.
"Financierde bedrijf AEL en Abou Jahjah?" titelt de Gazet van Antwerpen. Het is waar het is een vraag en het artikel zelf pleit de AEL en Abou Jahjah vrij.

Wie bovendien de artikels een beetje grondig leest komt zelfs te weten dat de fraude of witwas praktijken bij Soafrimex nog helemaal niet bewezen zijn, er is een "vermoeden", het gerecht "meent",...
Als er dan ook al fraude werd gepleegd op Soafrimex is dat één van de vele fraude schandalen in het Antwerpse. Fraude op het stadhuis, in de diamant sector (miljarden), de haven, Kirchen en co. ...
De grootste schande is dat al die grote fraude zaken steeds opnieuw belanden in één of andere doofpot belanden

Het is toch wel bijzonder tekenend dat de media zich op 5 dagen van de verkiezingen laten lenen voor dergelijks laster kampanjes.

Don't hate the media ???

De media graven hun eigen graf.
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 01:32 PM

Als we in de media geen informatie meer krijgen, maar leugens, waarom zouden we onze kostbare tijd dan nog verspillen aan kijken naar het journaal.

Voor kranten lezen heb ik nooit de tijd gehad. Wie heeft er trouwens tijd om de kranten te lezen? Mensen die ergens op een ministerie of gemeentehuis of bij de boerenbond betaald zijn om een stoel warm te houden, misschien. De meeste anderen worden slechts betaald op voorwaarde dat ze ook effectief werken inplaats van de krant te lezen.

Doe ze een proces aan
by Peter Tuesday May 13, 2003 at 01:49 PM

Eén middel boycot en de journalisten een proces aandoen!

een proces ?
by jeroen Tuesday May 13, 2003 at 02:09 PM

Ik ben toevallig nogal goed op de hoogte van de gebruikte staatsveiligheidstechnieken. Eén van de technieken van de staatsveiligheid bestaat erin
personen die deel uitmaken van bepaalde groepen te criminaliseren. Het gerecht en de pers (enkele gerechtsjournalisten bvb.) zijn de middelen om dit doel te realiseren. Men kan inderdaad een klacht neerleggen wegens laster enz. maar hoe meer aanklachten en processen, hoe langer de 'onderzoeken' duren, hoe langer de uitspraken op zich laten wachten, hoe meer dat via allerlei artikels de goede naam van de persoon of groep in kwestie doelbewust wordt geschaad ... hoe schadelijker dit voor de persoon of groep in kwestie wordt. Het fijne van de laster- en eerroofcampagne tegen de AEL is natuurlijk dat ze juist voor de verkiezingen werd opgestart. Tegen dat de 'onderzoeken' klaarheid hebben geschapen, zijn de verkiezingen al lang weer voorbij.
Bovendien kost een proces geld

SP.A-lid bedreigde Mimount Bousakla
by Jorge Wednesday May 14, 2003 at 04:13 PM

DE KARAVAAN. SP.A-lid bedreigde Mimount Bousakla

De forse haatmail die de Antwerpse SP.A-kandidate voor de Senaat, Mimount Bousakla, vorige week kreeg, blijkt afkomstig van een allochtoon SP.A-lid. De man is danig geschrokken van het effect van zijn mail en wilde gisteren een gesprek met Bousakla om zijn verontschuldigingen aan te bieden.


Meer... op http://www.standaard.be

nog in DS
by Guido Wednesday May 14, 2003 at 04:15 PM
pannekoekorbert@hotmail.com

De SP.A startte gisteren een procedure om de man uit de partij te zetten. De SP.A is ervan overtuigd dat de man ook actief is bij Resist. Overigens kreeg Resist in dezelfde haatmail de nodige lof toegezwaaid. ,,Maar via het Internet kan iedereen lid van de SP.A worden,'' zei de partijwoordvoerder.

Ook Mohammed Chakkar, woordvoerder van de Unie van Marokkanse Verenigingen, stapt naar de politie met talrijke klachten, van vrouwen en mannen, tegen het agressieve gedrag van Resist."

Hey Guido
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 04:25 PM

Hey Guido, ga je nu alle geruchten die De standaard schrijft overnemen.

Wat staat vast : de man die de haatmails stuurde is lid van de SP.A.

Al de rest zijn geruchten en insinuaties.

Ja dus
by han Soete Wednesday May 14, 2003 at 04:41 PM

Ik zou het spijtig vinden dat Mohamed zich tot degrelijke modderkampanje laat lenen, maar tot dusver is dit een gerucht.

gerucht
by molotov Wednesday May 14, 2003 at 09:04 PM

spijtig dat zelfs halve geruchten tegenwoordig in de krant komen ipv ernstige zaken

zie ook de berichtgeving over de klacht tegen gen franks: overal commentaar over de zgn. 'verkiezingsstunt", nergens geen woord over de irakezen, waar het eigenlijk echt om draait.

http://www.lijst-resist.be