arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ook lastercampagne tegen AEL op VRT nieuws
by Mara Tuesday May 13, 2003 at 11:58 AM

Tijdens het avondjournaal op TV1 en Canvas werd de AEL in verband gebracht met witwaspraktijken. Later stond op Teletext dat er geen verband was met de AEL. Van enige rechtzetting in het avondjournaal zal wel geen sprake meer zijn. Hier de letterlijke weergave van het 20 uur journaal.

Het 20 uur journaal verschilde lichtjes van het 19 uur journaal (om 19 uur werd ook de lijst 'RESIST' eventjes vermeld)

"In Antwerpen zijn drie mensen aangehouden i.v.m. een gerechtelijk onderzoek naar de financiering van de Arabisch Europese Liga, de organisatie van de omstreden migrantenleider Abou Jahjah.
Een half jaar geleden was huiszoeking gedaan in het appartement van Abou Jahjah en het gerecht heeft toen heel wat documenten meegenomen.
De drie arrestanten werken voor het bedrijf Soafimex dat geleid wordt door de broer van Abou Jahjah. Het gaat om de woordvoerder van het bedrijf,de boekhouder en nog een andere werknemer.
Zij worden er van verdacht zwart geld wit gewassen te hebben. Of het wit gewassen geld bestemd was voor de Arabisch Europese Liga, moet nog verder
onderzocht worden."
Het geheel werd geïllustreerd met archiefbeelden van november 2002, namelijk de huiszoeking in het appartement van Abou Jahjah.

Zoiets blijft natuurlijk hangen bij de mensen, ook al is er niets van waar. Het Laatste Nieuws verspreidde een aantal weken geleden ook laster over Dyab Abou Jahjah en nu beweert SPA-er en De Morgen Columniste Mimount Bousakla bedreigd te worden vanuit Resist hoek..
Blijkbaar heeft de politieke elite en de gevestigde media schrik dat Resist stemmen zou halen. Of dat is toch hetgeen men ten alle koste wil vermijden..


De kleine rechtzetting op Teletext is onvoldoende. Benieuwd of het lasterbericht vanavond in het journaal

jeetje
by jessie Tuesday May 13, 2003 at 12:02 PM

Waar gaan ze ons nog allemaal van verdenken??? Waar blijven ze het allemaal halen???

Het bedrijf van Dyab z'n broer heeft trouwens niks te maken met AEL.

juist jessie
by christophe Tuesday May 13, 2003 at 12:04 PM

Dat wordt ook door het Parket bevestigd. Alleen de media blijven doen alsof er wel een link is.

lol
by han Tuesday May 13, 2003 at 12:10 PM

Het bedrijf van de broer van Dyab is heleaal niet het bedrijf van de broer van Dyab. Het is een bedrijf waar de broer van Dyab "werknemer" is.

Doel van media duidelijk
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 12:24 PM

Het doel van de media is toch duidelijk.

Wij hebben echter de waarheid aan onze kant. Ze hebben niets anders dan laster en achterbakse praktijken om hun slag thuis te halen. Dyab is gewoon de knaptste en daar is geen VRT roddeljournalist tegen opgewassen.

De waarheid zal zegevieren, als het zondag niet is, dan later wel, maar de waarheid zal hoe dan ook zegevieren.

We zullen aantonen dat VRT, andere media en de politici van de machtspartijen Vlaanderen beschadigen met hun wansmakelijk, leugenachtige gedrag.

Lastercampagne
by manu Tuesday May 13, 2003 at 01:40 PM

Waarom dat ze de AEL EN ABOU JAHJAH zwart maken. Komt ook ondermeer door het feit dat zowel Ahmed Azzuz en Abou Jahjah zeer intelligent en zeer goed nederlands kunnen spreken en discusieren op een zeer hoog niveau waar velen belgen niet aan kunnen tippen. Dat ervaren sommige belgen als een zeer grote bedreiging. De Belgen hebben het liefst een vreemdeling die net iets minder heeft als hun op materialistisch gebied en het liefst is de belg nog de patron van vreemdelingen. Abou en Ahmed en nog zoveel anderen passen duidelijk niet in dit beeld. En daarom worden ze zwart gemaakt tot en met. Deze gedachten dat vreemdelingen zo vooruit zijn op de gemiddelde belg kan gewoon niet in de zieke geest van sommige belgen. Islam wordt bestempeld als achterlijk maar ga maar is naar die landen daar kan je pas wat bij leren. Die mensen kunnen het westen van op afstand beoordelen en deze kapitalistische samenleving de grond in boren met behoorlijke argumenten en niet met de geindoctrineerde geest van de meeste westerlingen. Daarom geef ik mijn steun aan de Lijst RESIST en in het bijzonder ABOU JAHJAH die deze kring eindelijk is gaat doorbreken of al heeft doorbroken. (EN NEEN DIT IS GEEN VERKIEZINGSPRPAGANDA DIT ZIJN MIJN GEDACHTEN°

DE KNAPSTE
by Thierry Tuesday May 13, 2003 at 01:40 PM

Vanzelfsprekend heeft men schrik van AJJ en natuurlijk is er een operatie beschadiging AJJ bezig.
Tegen zulke praktijken moeten we protesteren en de heer AJJ
verdedigen
Hier uitroepen dat AJJ "de knapste" is ,is een vorm van verheerlijking waar een nuchter persoon niet aan kan of mag meedoen
Laten we AJJ herleiden tot wat hij werkelijk is :een conservatief-religieus-nationalist

Thierry

De knapste
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 02:44 PM

Allez zeg, ik ben hier de knapste, hé.

Serieus. Wie de knapste is, is erg subjectief en moeilijk te beoordelen. Er zijn in dit land vrij veel knappe politici, maar ze zijn op dit ogenblik teveel dolgedraaid door de brainwashing van corporate America. Ik moet het vaststellen bij zowat alle politici waar ik tot voor kort bewondering voor had. Of Dyab de knapste is, wil ik nog in het midden laten. In mijn ogen alvast wel, maar misschien zijn mijn ogen niet meer perfect. Ik draag tenslotte al een leesbril. Hoe dan ook, Dyab is verdorie knap en dat zijn ze niet gewoon. Leo Goovaerts heeft zich zondag in Zwart/wit behoorlijk belachelijk gemaakt. Hij was totaal niet bij machte een fatsoenlijk gesprek te voeren.

Ik ben dan niet de knapste, maar ik ben wel zo knap dat ik als ik in de stoel van Goovaerts had gezeten, Dyab gelijk zou gegeven hebben waar hij gelijk had en ik zou gepoogd hebben zijn uitspraken te nuanceren naar mijn eigen achterban toe. Dat is het beste en minst belachelijke wat je kan doen in die omstandigheden.

Er komt nog een moment waar Dyab zal zeggen: "Eén plus één is twee", om dan aangevallen te worden door een liberaal: "Gij zijt een provocateur." De absurditeit van het gedrag van de machtspolitici in dit land kent op dit ogenblik geen grenzen meer.
Zondag zaten Verhofstadt en Declerck warempel te bekvechten over belastingverlagingen. Gaan we na 18 mei van de hemelse dauw leven misschien en zal het salaris van Verhofstadt uitbetaald worden door Sint-Pieter? Ik denk van niet.

Hete adem
by Red Army Rebel Tuesday May 13, 2003 at 10:37 PM

"Voelen de traditionele partijen de hete adem van Resist in de nek?"

Hehe zo grappig. Hete adem? De traditionele partijen voelen zelfs nog geen fris briesje! Ze hebben totaal geen schrik dat Abou Jahjah ook maar enig succes gaat hebben bij brede lagen van de bevolking. Wat wil je, met zo'n standpunten! Leve de segregatie, apparte islamscholen, quota voor migranten in de bedrijven, Arabisch als vierde landstaal!

Als dat de standpunten zijn die de "hete adem" veroorzaken, dan denk ik dat de PvdA'ers gewoon lijden aan hun vertrouwelijke verkiezingsziekte: Een parlementair beloven en er wéér niks van bakken. Zoals bij de vorige verkiezingen, en de keer daarvoor, en daarvoor,...

Succes, maar ik stem communist, niet resist!!!

vierde landstaal
by andreas Tuesday May 13, 2003 at 11:17 PM

komaan, wie gelooft er nu werkelijk dat abou jahjah arabisch als vierde landstaal wil invoeren? en komt nu ni af met "hij heeft het zelf gezegd", want hij heeft da nooit gezegd
en kom aub ook ni af met "hij zegt het ni ma hij denkt het wel"