arch/ive/ief (2000 - 2005)

Erg gewoon..
by Paul Tuesday, May. 13, 2003 at 9:37 AM
joshuah@gnostica.be

Is dit de manier om politiek te voeren?

Om een breed front te maken en het vlaams blok de pan in te hakken? Ik vrees ervoor :(

Enkele Antwerpse allochtone vrouwen zeggen dat ze al een paar keer zijn aangevallen en bedreigd door militanten en sympathisanten van Resist. De politica Mimount Bousakla (sp.a) en een andere jonge allochtone vrouw hebben een klacht tegen onbekenden ingediend.

Mimount Bousakla werd zondag twee keer fysiek aangevallen en kreeg een reeks mails met doodsbedreigingen. Een allochtone vrouw uit Antwerpen,die anoniem wenst te blijven, werd twee keer op straat aangevallen omdat ze met een Belg samenleeft. Resist,een kartel van PVDA,AEL en onafhankelijken, ontkent elke vorm van geweld.

“Omdat we integreren en ons niet gedragen zoals Resist dat wil”, zegt het meisje. Mimount Bousakla spreekt van een haatcampagne met “doodsbedreigingen en geweld”. Karim Hassoun van Resist ontkent elke vorm van geweld of intimidatie. Resist is een kartellijst van de PVDA, de AEL en onafhankelijken.

Mimount Bousakla (sp.a): “De hetze is al enkele weken bezig.Het begon met anonieme scheldmails,maar dat werden later doodsbedreigingen. Een groepje jongeren heeft me zelfs met de auto de pas afgesneden”, zegt Mimount Bousakla. Ze staat voor sp.a-Spirit zesde op de Senaatslijst en is districtschepen in Antwerpen.

Volgens Bousakla is het duidelijk dat de haatcampagne vanuit de partij Resist van Dyab Abou Jahjah komt. “Zondag werd ik op het festival Mano Mundo in Boom aangevallen door jongeren die pamfletten van Resist aan het uitdelen waren. De politie moest erbij komen om die kerels weg te jagen.”

’s Avonds in Antwerpen werd Bousakla opnieuw aangevallen.“Door jonge meisjes van Resist, toen ik mijn politiek programma wilde toelichten. Enkele oudere allochtonen moesten me ontzetten.”

De toon in de mails die de politica krijgt, is duidelijk. Zo hopen de anonieme verzenders dat Mimount Bousakla snel aan “een hoge paal bengelt” en wensen ze haar een “voorspoedig einde van haar bestaan” toe.

Mimount Bousakla: “Ik schuw gevoelige onderwerpen niet en klaag wantoestanden binnen de allochtone gemeenschap aan. Dat wordt me door Resist niet in dank afgenomen. Hun beschuldigingen dat ik anti-moslim ben slaan nergens op. Dat ik tegen het dragen van een hoofdoek ben al evenmin.” Bousakla voelt zich onveilig en logeert op een onbekende plek. “Ik heb ondertussen al twee klachten ingediend tegen onbekenden,maar ik zet mijn werk verder.”

Knip en plak
by Edith Tuesday, May. 13, 2003 at 10:18 AM

Als Paul in herhaling valt, dan knip en plak ik mijn reactie maar iedere keer opnieuw onder zijn lasterpraat.

Er is daar bij UMIVA wat geroepen, meer niet. Ik zat op een stoel van een glaasje thee te genieten, toen er plots geroepen werd: "Gij zijt geen moslim, verraadster". Er kwam een vrouw binnen die ik nooit eerder gezien had, maar herkende van op de cover van 'Couscous met Frieten'. Dat was dus de fameuse Mimount, waarvan bepaalde SPa-ers beweren dat ze het verstand heeft van een koekje. Verder is ook het woord 'verraadster' gevallen. Bodyguard Janssens was bij Mimount. Het lijkt me weinig waarschijnlijk dat Janssens niet zou zijn opgewassen tegen 13-jarige meisjes. Ik heb hem wel horen dreigen dat hij naar de politie zou stappen vanwege vermeende doodsbedreigingen. Meer dan wat luidruchtig gescheld was er niet.

Het is begrijpelijk dat de jongeren woedend zijn en het is natuurlijk zielig voor Mimount. Niemand waardeert haar, de SPa niet en haar gemeenschap niet. Nu ja, dat krijg je als je je laat misbruiken. Eigen schuld, dikke bult, Mimount.

Er bestond geen afpraak om naar UMIVA te gaan. Bij het einde van de betoging voor de hoofddoek wist iemand dat Dyab daar zou zijn en zijn we er met een grote groep naartoe gegaan. Ik was wat te laat omdat ik mijn auto nog moest gaan ophalen. Men heeft me daar vriendelijk ontvangen. Ik kreeg zelfs een koekje en een galante heer bood mij zijn stoel aan.

Toen Mimount en Patrick binnen waren, zijn we wel buitengezet en werd de deur op slot gedaan.

De Morgen is een oorlogstokende krant die vol leugens staat. Ik koop die niet en iedereen zou die moeten boycotten. Wat heb je nu aan het weten van onwaarheden. Je kan je euro evengoed door het toilet spoelen als hem aan de Morgen uitgeven.

Er zal nog roddel over Resist en Abou Jahjah komen. Dyab is buitengewoon knap en dat wordt als bedreigend ervaren. Ze doen maar, ze hebben een gigantisch roddelapparaat ter beschikking. Televisie en kranten dansen naar de pijpen van de machtspartijen. Het is nog maar de vraag of dat bedriegen van de mensen zal blijven duren. Ik hoor nu al commentaren van mensen die gedegoûteerd zijn van de manipulatie en niet meer naar tv kijken.

Edith
by Ann Tuesday, May. 13, 2003 at 10:41 AM

In je tweede alinea praat je het straatgeweld goed!
In je voorlaatste alinea zeg je dat het gewoon niet gebeurt is, de krant liegt!

Ik besluit dat bij jou het denken is gestopt, waar het geloof is begonnen. Het mág niet gebeurt zijn dus het ís niet gebeurt! Iedereen is slecht! Iedereen wil je van je geloof afhelpen! Resist is goed en feiten kunnen dat niet weerleggen! "Ik ben de trouwste volgeling van de knappe leider waar iedereen bang voor is."

Zal ik eens wat zeggen? Als Resist het Vlaams Blok zou vragen om financiële steun, het Vlaams Blok zou geen seconde twijfelen!!!



IK HERHAAL
by Ann Tuesday, May. 13, 2003 at 10:54 AM

"Het is begrijpelijk dat de jongeren woedend zijn en het is natuurlijk zielig voor Mimount. Niemand waardeert haar, de SPa niet en haar gemeenschap niet. Nu ja, dat krijg je als je je laat misbruiken. Eigen schuld, dikke bult, Mimount."


Dit is haat! Dit is stigmatiseren en fysiek geweld goed-keuren! Op basis van afkomst!! Onverdraaglijk! Ik wens jullie GEEN ENKELE STEM TOE!!

Even de puntjes op de I
by jessie Tuesday, May. 13, 2003 at 11:25 AM

1) Karim Hassoun is naar mijn weten nog altijd van AEL en ni van Resist

2) Ik heb die tekst aan Bousakla gelezen en ik lees gewoon een tekst van een jonge allochtoon die razend is op die alibi ali's en excuus-truzen voor het uitbuiten van zijn gemeenschap. Want dat is wat ze doen. Ze ronselen stemmen zonder eigelijk verdere uitleg, maar laten gewoon doorschijnen dat ze opkomen voor de arabisch-islamitische gemeenschap, terwijl ze tegen het stemrecht voor migranten zijn etc... Ik denk dat er andere politici zijn zoals o.a. Dhr. Abou Jahjah die wel straffere dingen in hun mailbox krijgen. Ik bespaar jullie de details...

3) Hoe kan mimount nu weten dat het van iemand van Resist is? (wat trouwens niet eens waar is!) Een mailadres is makkelijk aan te maken en om het even wie kan zeggen dat ie mustapha, ahmed of ali noemt. Wie zegt dat dit geen list kon zijn van rechterzijde om nog maar es AEL/Resist in discrediet te brengen??

4) Mimount wil de wantoestanden binnen de allochtone gemeenschap aanklagen. Ochere... Zou ze niet beter beginnen met de wantoestanden van haar SP.a vriendjes en de wantoestanden binnen onze eigen autochtone gemeenschap. Beginnen voor eigen deur vegen zou ier wel gepast zijn.

Ook op deze site hetze tegen Mimount
by Daan Tuesday, May. 13, 2003 at 11:30 AM

De Antwerpse excuus-Truzen roeren zich tegen Resist Ook op Indymedia werden de jongeren van Resist opgejut tegen Mimount Boussakla!

woede en hoe ermee omgaan
by johan Tuesday, May. 13, 2003 at 11:43 AM

Iedereen die al eens de moeite doet om met jonge Arabieren en moslims te praten weet dat de verbittering en woede heel diep zitten. Kan ook moeilijk anders.

Je mag dan nog zo je best doen om de lokale taal aan te leren, probeer maar eens een job te vinden als jonge moslim.
Durf je een hoofddoek te dragen dan kan je het helemaal vergeten.
Vind je wel een job, dan mag je belastingen betalen. Maar stemmen, ho maar...
"Demokratische" politici als Somers gaan gewoon door met de jonge moslims de schuld te geven van zowat alles wat fout loopt. Het Blok is niet eens meer nodig...
Op straat, in de disco, noem maar op...wordt je voortdurend scheef bekeken. En durf je wat Arabisch praten met je vrienden, oeioeioei...
Belgische nationaliteit? Je blijft "ne vreemde".
In Palestina worden je huizen platgewalst, in Irak worden je mensen met bommen bestookt.

In zo'n klimaat kan je niet anders verwachten dan dat (sommige)jonge moslims het noorden kwijt raken en zich te buiten gaan aan haatmails, bedreigingen, opstootjes. Dat deze zich ook richten aan het adres van allochtonen als
Mimount Bousakla die 'collaboreren' met klassieke partijen lijkt me begrijpelijk.

Als er iemand is die dit kan keren dan is het wel Abou Jahjah. RESIST kan deze jonge gasten een perspectief geven. Een progressief perspectief. Kan de verbittering omzetten in hoop...en probeert dat ook.

Maar Mimount Bousakla (en Paul hierboven) gebruikt dergelijke incidenten - ik ga er nu even van uit dat ze inderdaad plaats vonden - liever om op RESIST te rammen... Allemaal zeer constructief hoor!

Abou Jahjah in de kamer, NU!

Johan.

Proficiat Jessie
by Ann Tuesday, May. 13, 2003 at 11:44 AM

Mimount wordt fysiek aangerand en moet van jou voor eigen deur vegen. Stel je voor!

re
by Paul Tuesday, May. 13, 2003 at 12:15 PM
joshuah@gnostica.be



Je mag dan nog zo je best doen om de lokale taal aan te leren, probeer maar eens een job te vinden als jonge moslim.

* Dat is inderdaad heel moeilijk. Ik werk persoonlijk als bediende, maar ik heb geen enkele allochtone collega. Allochtoon is trouwens niet gelijk aan moslim, me dunkt.

Durf je een hoofddoek te dragen dan kan je het helemaal vergeten.
Vind je wel een job, dan mag je belastingen betalen. Maar stemmen, ho maar...
"Demokratische" politici als Somers gaan gewoon door met de jonge moslims de schuld te geven van zowat alles wat fout loopt. Het Blok is niet eens meer nodig...

* Somers is een fascist en dat weet iedereen. Zulke mensen komen op de voorgrond net omdat er een voedingsbodem is, de opkomst van het vlaams blok dus.

Op straat, in de disco, noem maar op...wordt je voortdurend scheef bekeken. En durf je wat Arabisch praten met je vrienden, oeioeioei...
Belgische nationaliteit? Je blijft "ne vreemde".
In Palestina worden je huizen platgewalst, in Irak worden je mensen met bommen bestookt.

* En dat laatste is waarschijnlijk de schuld van de politiek in Belgie?

In zo'n klimaat kan je niet anders verwachten dan dat (sommige)jonge moslims het noorden kwijt raken en zich te buiten gaan aan haatmails, bedreigingen, opstootjes. Dat deze zich ook richten aan het adres van allochtonen als
Mimount Bousakla die 'collaboreren' met klassieke partijen lijkt me begrijpelijk.

* Dat ze daardoor het noorden kwijt raken, wil ik nog begrijpen. Maar effectief tot die actie over te gaan?
Ik heb FDW van't blok ook al een paar keer in elkaar willen kloppen hoor. DE vraag is of dat zin heeft. Het enige dat daaruit zou komen is dat links ALWEER gecriminaliseerd wordt, en dat het Blok weer wat kiezers wint. Net hetzelfde is nu gebeurt, met dit incident, dat blijkbaar ook niet afgekeurd word door de Resist-top.


Als er iemand is die dit kan keren dan is het wel Abou Jahjah. RESIST kan deze jonge gasten een perspectief geven.

* Moet hij daarvoor in 't parlement zitten? Dat kan hij beter doen op de straten van Borgerhout. Er staat ook perspectief, dwz die jongeren aanzetten tot andere dingen dan een betoging uit te hand te laten lopen en zo een ganse gemeenschap voor schut te zetten.


Een progressief perspectief. Kan de verbittering omzetten in hoop...en probeert dat ook.

Maar Mimount Bousakla (en Paul hierboven) gebruikt dergelijke incidenten - ik ga er nu even van uit dat ze inderdaad plaats vonden - liever om op RESIST te rammen... Allemaal zeer constructief hoor!

* Net zo constructief als waar het over ging hé Johan. En dat is the point. Ik gebruik zo'n incident trouwens niet, ik heb er dan ook niets bij te winnen. Ik klaag gewoon geweld aan, net zoals ik dat zou doen als een hoop vlaams blokkers mensen van Resist zouden lastig vallen.

Sorry hoor
by Ann Tuesday, May. 13, 2003 at 12:34 PM

hier moet ik toch op reageren!

Als er iemand is die dit kan keren dan is het wel Abou Jahjah. RESIST kan deze jonge gasten een perspectief geven. Een progressief perspectief. Kan de verbittering omzetten in hoop...en probeert dat ook.

Hier volg ik Paul. Ik heb nog geen enkele keer gezien dat Abou Jahjah jonge mensen op de vingers tikt als ze zich misdragen. Ook niet dat hij hen stuurt naar verdraagzaamheid en respect. Ook niet dat hij de verantwoordelijkheid neemt voor wat ze soms doen onder invloed van de ideologie van de AEL, waar hij toch de voorzitter van is. Ik zie geen enkele reden waarom dat zou veranderen mocht Dyab in het parlement geraken. Dyab moet zijn verantwoordelijkheid opnemen wat hij in mijn ogen veel te weinig doet. Ik ben zelf ouder en opvoeder en ik zie dat wat gebeurt enkel kan ontsporen. Ik herhaal: zolang Abou Jahjah zijn verantwoordelijkheid als voorman niet neemt zal de situatie niet veranderen en zullen er nog incidenten zijn! Of hij nu in het parlement zit of niet maakt geen verschil. Integendeel, want Dyab zal in het parlement hoegenaamd niets bereiken als éénmansfraktie, dit kan de frustratie doen toenemen en geweld wordt door de ideologie van de AEL niet duidelijk veroordeeld. Het gevolg geef ik je op een blaadje.

Ann, steeds bereid haar mening te herzien!

anntwoord
by christophe Tuesday, May. 13, 2003 at 12:40 PM

Ann zal haar mening moeten herzien (m.a.w. haar hysterische vooroordelen opbergen).

Dit citaat komt uit het boekje "Resist. Meer dan een cultuurschok."

"Het eerste wat we nieuwe leden zeggen is dat wij geen supermarkt zijn en hen dus niets te bieden hebben. ‘Niemand zal voor jullie opkomen. Jullie moeten voor jullie zelf opkomen via AEL want dat is jullie organisatie.’ We proberen die consumptie-mentaliteit te vervangen door een militante mentaliteit.

Een groep jongeren is nog niet gepolitiseerd. Maar je hebt een grote groep die wel al politiek bewust is, die een paar jaar geleden, toen AEL begon, misschien nog niet veel inzicht had, maar die ondertussen wel politiek bewust geworden is. Je hebt nog altijd nieuwe jongeren die aangetrokken worden door iemand die hen verdedigt, een leidersfiguur. Maar van zodra zij contact zoeken met AEL worden ze politiek geschoold."

Allemaal zwart op wit en heel duidelijk, maar sommigen kun je nog niet met een encyclopedie van hun vooroordelen afhelpen.

vruchten
by Paul Tuesday, May. 13, 2003 at 12:47 PM
joshuah@gnostica.be

Christophe,

Alles wat er nu gebeurt, is dat ook te danken aan de politieke vorming die deze jongeren krijgen? En wat voor politieke vorming krijgen deze jongeren dan? Marxistische vorming?

objectief blijven
by jeroen Tuesday, May. 13, 2003 at 1:22 PM

Je moet objectief trachten te blijven in zulke aangelegenheden Peter. Het is niet de eerste keer geweest dat je de toegang tot deze website misbruikt om je anti-marxistische gevoelens tentoon te spreiden ! Blijf bij de zaak Peter en laat je niet leiden door anti-marxistische gevoelens.

wat laat
by joan Thursday, May. 15, 2003 at 7:40 PM

is deze discussie niet wat te vroeg gestart daar blijkt dat het een sp.a- lid was die een mailtje had gestuurt naar mimount.
en trouwens, resist keurt inderdaad geen geweld tegen burgers goed. naast alle argumenten die hier boven reeds werden aangehaald ivm frustratie en dergelijke wil ik toch nog even aan de discussie toevoegen dat er in belgië zoiets bestaat als stemplicht. dat wil zeggen dat de meeste onder ons dus "behoren" tot een bepaalde partij, dat wil dus ook zeggen dat ieder mens die een ander mens lastig valt zijn gedachtengoed bij een bepaalde partij terugvind. daar resist hoogst waarschijnlijk nog geen 5% zal behalen in antwerpen maar het vlaams blok daarentegen 30% kunt ge zelf ook wel een aantal berekeningen maken.
en mensen moeten door de grote media de verkiezingsleugens kunnen zien hoor

Mr
by Dufour Thursday, May. 22, 2003 at 8:26 AM

DE meest primitieve vorm van politiek om aan politiek te doen bestaat er in anderen met geweld te dwingen je na te praten. Resist is daar een goed vooebeeld van. Men kiest de straat en wie het oneens is krijgt een aantal bedreigers om zich heen. Indien men zijn mensen niet onder controle heeft, hou ze dan van de straat en laat ze niet alles overplakken zoals gebeurd is in borgerhout. En kom achteraf niet klagen dat men niet geloofwaardig is of tegengewerkt wordt.

De Groeten Dufour