arch/ive/ief (2000 - 2005)

SAM steunt lijst RESIST!
by Sam Guevarra Tuesday May 13, 2003 at 09:49 AM

SAM (Studenten-Arbeiders-Migranten) roept al haar sympathisanten op om zondag 18/5 massaal te stemmen voor een vertegenwoordiging in het parlement. Althans voor wie mag gaan stemmen.

SAM roept op om te stemmen op de lijst RESIST voor de senaat. De lijst MARIA in Brabant en RESIST in Vlaanderen. Na een grondige analyse van de stembusgang besloot SAM deze lijsten te steunen omdat ze de meeste garantie bieden op een vertegenwoordiger van het volk die de specifieke doelgroep van STUDENTEN, ARBEIDERS en MIGRANTEN zal vertegenwoordigen. Het is volgens SAM ook de enige lijst die voortdurend de strijd heeft gevoerd tegen het Amerikaanse imperialisme in IRAK. Speciaal daarom vraagt RESIST om vooral dokter GEERT VAN MOORTER te steunen op de RESIST-lijst als lijstduwer voor de SENAAT. SAM respecteert de vrije keuze van haar leden en sympathisanten om andere progressieve lijsten of kandidaten te steunen, maar wijst iedereen erop dat in de strijd tegen de oorlog in Irak slechts RESIST blijvend verzet bood.
Over de impact van LSP heerst discussie: zij zullen echter nooit een volwaardige volksvertegenwoordiger leveren voor én studenten én arbeiders én migranten. In de lijst RESIST vindt SAM wél kandidaten die daarvoor in aanmerking komen. Je kan nog altijd ook je hamer meenemen naar het kieshokje en het stukslaan natuurlijk...
Bijvoorbeeld in naam van al degenen die zondag NIET mogen stemmen (verplicht tewerkgesteld door kapitalistische bazen, migranten, jongeren, ...)

en waarom zouden jongeren dan el mogen stemmen?
by izzy Tuesday May 13, 2003 at 10:04 AM

Ik zie niet in waarom jongeren stemrecht of stemplicht moeten krijgen?

Na hun achttiende is er nog tijd genoeg om te stemmen.