arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom ik niet op Resist stem
by Paul Tuesday May 13, 2003 at 09:47 AM
joshuah@gnostica.be

Zielig van die 'resist' aanhangers...

Resist-aanhangers bedreigen SP.A-kandidate

Bousakla dient klacht in

In Antwerpen heeft Mimount Bousakla, SP.A-kandidate voor de Senaat, klacht ingediend bij de politie nadat ze is bedreigd.

Bousakla heeft agressieve mails gekregen en is ook fysiek bedreigd. Toen de SP.A-kandidate zondagavond samen met lijsttrekker Patrick Janssens ging spreken bij de Unie van Moslimverenigingen in Antwerpen werd ze opgewacht door een dertigtal allochtone jongeren met propagandamateriaal van Resist in hun handen. Ze werd tegen de muur geduwd en bij haar haar getrokken. Janssens is erg geschrokken. "Die aanhangers van Resist gebruiken technieken die het Vlaams Blok allang heeft afgezworen", klonk het.

Bousakla heeft het over een haatcampagne vanwege Resist, de gemeenschappelijke lijst van Abou Jahjahs AEL en de Partij van de Arbeid. Vanuit Resist-hoek had ze al mails gekregen waarin ze als allochtone kandidate verwijten naar het hoofd geslingerd kreeg.

De SP.A-kandidate weigert ieder gesprek met Jahjah: "Ik praat niet met mensen die vrouwen voor hoeren uitmaken". Jahjah zelf lacht het verhaal weg. "Bousakla probeert zich interessant te maken", luidt het.

Hij meent zich heel wat...
by siegfried Tuesday May 13, 2003 at 10:08 AM

Hier de boel op stelten komen zetten en daarna vanop afstand staan te glimlachen hoe zijn 'volgelingen' zijn orders en haatpreken blindelings volgen...

nog eens hehe
by christophe Tuesday May 13, 2003 at 10:14 AM

Kijk eens Paul. Nog geen kwartier na jouw artikeltje krijg je al een instemmend commentaartje van een Vlaams Blokker. Leuk hé, internet. Netwerken voor stoere mannen. :-)

waarom ik niet op SPA stem
by Mara Tuesday May 13, 2003 at 10:19 AM

-Abou Jahjah had wapens thuis (leugen van Het Laatste Nieuws)
-Abou Jahjan zou porno op zijn computer hebben staan (leugen van Het Laatste Nieuws)
- AEL staat in verband met een fraudezaak en AEL = Resist(insinuatie VRT)
- SPA-er Mimount wordt bedreigd door `Resisters` (platte insinuatie)

De zwarte propagandamolen van paarsgroen slaat op hol

ach
by paul Tuesday May 13, 2003 at 10:25 AM
joshuah@gnostica.be

Ben je een vlaams blokker omdat je zoiets zegt zoals Siegfried? Anyways, de bedoeling was niet dat fascisten zich hierin komen moeien, de bedoeling is dat Resist-leden die er misschien bij waren hun versie van de feiten hier kunnen geven. Maar dat is blijkbaar te moeilijk.

Zoveel haat bij jullie jongens. Jullie zouden elkaar nog uitmoorden voor een meningsverschil...

Stemgedrag
by marc Tuesday May 13, 2003 at 10:52 AM
act@animationfactory.org

Paul, je neemt het artikel over Mimount in DS gewoon over. Daaruit trek je de conclusie dat je niet voor Resist zult stemmen. Nogal armzalige als bijdrage aan de site en als motivering voor je kiesgedrag. De krant waaruit je het artikel overschrijft publiceerde enkele dagen geleden nog een paginagroot interview met de voorzitter van het Vlaams Blok met gezellige foto's er bij. Doet het bij jou geen belletje rinkelen bij de politieke gezindheid van die krant? Ga je de krant dan niet lezen met een gezonde achterdocht zeker als het over verkiezingsnieuws gaat? Is het zo stom om te denken dat Mimount met die klacht vooral politiek wil scoren? Wellicht gaan we over die klacht niet veel meer horen maar de politieke buit is binnen.

Waar
by Edith Tuesday May 13, 2003 at 10:53 AM

Er is daar bij UMIVA wat geroepen, meer niet. Ik zat op een stoel van een glaasje thee te genieten, toen er plots geroepen werd: "Gij zijt geen moslim, verraadster". Er kwam een vrouw binnen die ik nooit eerder gezien had, maar herkende van op de cover van 'Couscous met Frieten'. Dat was dus de fameuse Mimount, waarvan bepaalde SPa-ers beweren dat ze het verstand heeft van een koekje. Verder is ook het woord 'verraadster' gevallen. Bodyguard Janssens was bij Mimount. Het lijkt me weinig waarschijnlijk dat Janssens niet zou zijn opgewassen tegen 13-jarige meisjes. Ik heb hem wel horen dreigen dat hij naar de politie zou stappen vanwege vermeende doodsbedreigingen. Meer dan wat luidruchtig gescheld was er niet.

Het is begrijpelijk dat de jongeren woedend zijn en het is natuurlijk zielig voor Mimount. Niemand waardeert haar, de SPa niet en haar gemeenschap niet. Nu ja, dat krijg je als je je laat misbruiken. Eigen schuld, dikke bult, Mimount.

Er bestond geen afpraak om naar UMIVA te gaan. Bij het einde van de betoging voor de hoofddoek wist iemand dat Dyab daar zou zijn en zijn we er met een grote groep naartoe gegaan. Ik was wat te laat omdat ik mijn auto nog moest gaan ophalen. Men heeft me daar vriendelijk ontvangen. Ik kreeg zelfs een koekje en een galante heer bood mij zijn stoel aan.

Toen Mimount en Patrick binnen waren, zijn we wel buitengezet en werd de deur op slot gedaan.

De Morgen is een oorlogstokende krant die vol leugens staat. Ik koop die niet en iedereen zou die moeten boycotten. Wat heb je nu aan het weten van onwaarheden. Je kan je euro evengoed door het toilet spoelen als hem aan de Morgen uitgeven.

Er zal nog roddel over Resist en Abou Jahjah komen. Dyab is buitengewoon knap en dat wordt als bedreigend ervaren. Ze doen maar, ze hebben een gigantisch roddelapparaat ter beschikking. Televisie en kranten dansen naar de pijpen van de machtspartijen. Het is nog maar de vraag of dat bedriegen van de mensen zal blijven duren. Ik hoor nu al commentaren van mensen die gedegoûteerd zijn van de manipulatie en niet meer naar tv kijken.

Ik hou mijn tv alleen nog voor 'Groene Vingers' van Mark Demessemaecker. Al de rest is het bekijken niet waard.

inderdaad
by Paul Tuesday May 13, 2003 at 11:05 AM
joshuah@gnostica.be

Marc,

Ik lees élke krant met een gezonde achterdocht. Zélfs solidair lees ik met een kritisch oog. Over dat artikel van het VB in de krant: Ik heb het liever op deze manier, zo geraken ze hun 'underdog'-positie kwijt en zijn ze veel kwetsbaarder. De media aandacht voor het blok heeft ze ondertussen al meer stemmen gekost dan ze erbij winnen hoor. En zo hoort het ook.

Enkel spijtig dat de mensen van Resist blijkbaar hopen op een record uitslag voor het blok. Dankzij resist en een bende 13-jarige meisjes zal het vlaams blok met elke resist-actie groeien.

totaal ongeloofwaardig
by Ann Tuesday May 13, 2003 at 11:06 AM

o wat knap zeg! De resultaten staan vandaag in de krant!

Het beste bewijs van de ongeloofwaardigheid van wat jij hier uit je duim zuigt Edith is het volgende: dit is koren op de molen van het Vlaams Blok! en geen enkel SP.a'er is ermee gebaat dat het Vlaams Blok zulke lekkere brokken nieuws wordt toegesmeten!

waarom?
by Paul Tuesday May 13, 2003 at 11:11 AM
joshuah@gnostica.be

Waarom organiseert Resist geen vredesbetogingen, geweldloze betogingen waar wordt opgeroepen tot dialoog, verdraagzaamheid en respect tussen alle bevolkingsgroepen, waarom reikt Resist de hand niet uit naar elke twijfelaar, rechtse, vlaams blokker, 'slechte moslims', vrouwen, holebi's, sp.a'ers, excuus-truzen etc...

Waarom zorgen zij er niet voor dat de kloof tussen bevolkingsgroepen kleiner wordt, ipv ze groter te maken?

Hallo mensen
by han Soete Tuesday May 13, 2003 at 04:17 PM
han@indymedia.be

Het gaat er hier weer hevig aan toe, maar dat zijn we ondertussen al wel gewoon op deze website.

Wat me steeds opnieuw opvalt is dat mensen die anders zo kritisch zijn voor de media, als het hen uitkomt plots alles geloven wat er geschreven wordt.
Ach neen ik beweer niet dat al de journalisten leugenaars zouden zijn. Ze zijn misschien wel een beetje goedgelovig als er een SP.Aer tegen hen komt uithuilen over wat migranten jongeren allemaal uitspoken.

Ik las hier zo net een artikel van Zohra Othman over die kwestie.
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/62750.php
Zohra vergeet er bij te vertellen dat ze zelf geen sluier draagt, samenwoond met een Belg en daar zelfs een kind mee heeft.

Hoe komt het dat Zohra die dus geen sluier draagt, samenwoond met een Belg en daar zelfs een kind mee heeft, op de handen gedrfagen wordt door de jongeren in de wijken. Terwijl Mimoun wordt uitgsepuwd door diezelfde jongeren.

Het is weinig waarschijlijk dat de jongeren boos zijn om Mimoun omwille van het feit dat ze geen sluier draagt. Ik denk dat de politieke standpunten van Mimoun veel beter verklaren waarom zoveel migranten jongen niets moeten weten van deze politika.

Groeten
han

Waarom ?
by Ann Tuesday May 13, 2003 at 07:44 PM


De reden is heel simpel: ze zijn vóór Zóhra omdat hun idool en leider bevriend is met Zóhra.

Mimount moet consequent blijven weigeren om met Abu Jahjah te praten zolang hij zich niet uitdrukkelijk uitspreekt tégen het uitmaken van vrouwen voor "hoeren". Als ze dat consequent doet dan mag ze verwachten dat het grotendeel van die meisjes in de komende tien jaar zullen langskomen bij haar met bewondering en respect. Wijsheid komt met de jaren. ZIJ wordt de heldin van die meisjes, you'll see!

Ik sta achter Mimount en ik ben tégen Abu Jahjah want hij is een slechte leider. Ik zal méér zeggen: de AEL moet haar voorzitter aanmanen zijn verantwoordelijkheid op te nemen of ontslag te nemen!

Ik méén dit!

meningsuiting enzo?
by Sander Tuesday May 13, 2003 at 08:31 PM
sander@jnm.be

"Kijk eens Paul. Nog geen kwartier na jouw artikeltje krijg je al een instemmend commentaartje van een Vlaams Blokker. Leuk hé, internet. Netwerken voor stoere mannen. :-)"

-> En mogen Blokkers hier niet posten? Is dit geen "onafhankelijk" mediacenter? Ik heb hier al teveel censuur gezien, eigenlijk is het die naam al niet meer waard.

Paul en Ann, ik vind dat jullie gezond denken, ik steun je graag.

kunnen sommigen hier hun standpunt herzien?
by Nico Thursday May 15, 2003 at 06:24 PM

Vandaag gelezen in De Morgen: De haatmail tegen SPA-politica bousakla kwam van een allochtoon SPAlid.

Waar blijven de mea culpa's van al die Bousakla - sympathisanten?