arch/ive/ief (2000 - 2005)

IK WAS OOK IN BOOM EN IK ZEG DUIDELIJK DE STANDAARD LAAT ZICH GRAAG GEBRUIKEN!!
by X Monday, May. 12, 2003 at 11:49 PM

De kwaliteitskrant 'De Standaard' liet zich hier toch wel flink rollen. Of is ze ter kwader trouw geweest?

We zagen Mimount aankomen en iemand stapte op haar af met een RESIST sticker in de hand. Voor hij die kon geven nam ze al een wijde boog en begon er een Vlaamse SP.A ster luid te roepen dat wij hen bedreigden! Er was echt nog geen woord gevallen!?! Maar het geroep en getier kwam wel van de SP.A! Als we toch op die manier behandeld worden geen probleem dan doen we gezellig mee. Enfin meer dan wat roepen dat ze geen Marokkaanse moslima is en dat ze zich aldus niet moet opwerpen hebben we nu ook weer niet gedaan. We hebben hun links laten liggen, wat met de Agalev crew wat liggen leuteren en dan maar huiswaarts gekeerd! Vandaag de dag in De Standaard:





SP.A-kandidate Bousakla bedreigd

ANTWERPEN -- Mimount Bousakla, SP.A-kandidate voor de Senaat, heeft een klacht ingediend bij de politie nadat ze twee erg agressieve e-mails ontvangen had. Volgens Bousakla ligt Resist, de partij van Dyab Abou Jahjah, aan de basis van die bedreigingen.


Volgens Bousakla is de haatmail het gevolg van de steeds agressievere campagnetechnieken van Resist. Vanuit Resist-hoek had ze al mails gekregen waarin ze als allochtone kandidate verwijten naar haar hoofd kreeg geslingerd.

Nadat allochtone winkeliers in de Antwerpse Handelsstraat en de Provinciestraat al te horen hadden gekregen: ,,hang een affiche van Resist op of je hebt geen glasraam meer'', werd Bousakla het afgelopen weekend ook fysiek bedreigd. Zondagmiddag kreeg ze het aan de stok met Marokkaanse jongeren die in Boom propaganda voerden voor Resist. Politieagenten moesten Bousakla ontzetten.

's Avonds stonden dertig allochtone jongeren, met propagandamateriaal van Resist, haar op te wachten toen ze samen met SP.A-lijstrekker Patrick Janssens ging spreken bij de Unie van Moslimverenigingen in Antwerpen. Bousakla werd tegen een muur geduwd en bij het haar getrokken. ,,Ik was helemaal in shock'', zei Bousakla gisteren aan De Standaard. ,,Dit heeft niets met de islam te maken. Hier gaat het gewoon om racistische extremisten.''

Bousakla weigert ieder gesprek met Jahjah, die zelf het verhaal weglacht. ,,Bousakla probeert zich alleen maar interessant te maken'', zegt hij.

13/05/2003



GOED ZO!!! DE BOODSCHAP IS DUIDELIJK. ALLEEN MOSLIMS ALS BOUSAKLA KRIJGEN RESPECT VAN ONZE VLAAMSE MEDEBURGERS EN HAAR INSTELLINGEN. WEL MEER DAN DE ZAKEN WEEREENS OP SCHERP TE STELLEN DOET MEN HIERMEE NIET. ONS NIET GELATEN, WIJ DOEN VERDER. IN HET BELANG VAN DE HELE SAMENLEVING!

ik vind niet...
by Sander Tuesday, May. 13, 2003 at 12:13 AM

dat dit afdoet aan de kwaliteit van de Standaard, het geeft alleen weer wat de vrouw in kwestie heeft gezegd, of het al dan niet waar is, laat ik in het midden.

niet elke observator is even objectief.

kalm
by Pol Tuesday, May. 13, 2003 at 12:26 AM

Je moet er geen etnische kwestie van maken beste x. Dit is geen kwestie van 'moslims' tegen de 'vlamingen' maar van een radicale lijst tegen het establishment. Uiteraard voelen de 'alibi' allochtonen van de gevestigde partijen zich bedreigd in hun positie. Vroeger kwamen de stemmen automatisch en nu moeten ze er verdorie nog iets voor doen ook! Dat zijn ze niet gewoon en daardoor zijn ze wellicht gefrustreerd. Vroeger ging er voor ieder raam een affiche van hen en nu niet meer dat vinden ze uiteraard niet zo aangenaam. Ik was er niet bij dus kan ik me niet uitspreken over de feiten alleen moeten we er voorzichtig mee zijn.

Probleem is uiteraard dat meer mensen de Standaard geloven dan Resist. Dat weten ze bij de SP-a ook uiteraard en maken daar gebruik van.

Het midden: Anti AEL Anti Resist Anti Islam Anti Marokkaan
by X Tuesday, May. 13, 2003 at 1:43 AM

Elke klassieke politieke partij plaatst zich tegenwoordig in het midden. Ik weet beter, jij weet beter, zij weten beter, iedereen weet beter. Ik weet en jij weet en wij allemaal weten dat er zondag heeeeeeeeeeeeel wat moslimmeiden waren die op de vrouwenbetoging een ander geluid lieten horen dan dat wat Bousakla en Co al jaren produceren. Ik weet en jij weet en wij allemaal weten dat de kwaliteitskrant 'De Standaard' hierover niets opnam. Een Bousakla daarentegen...

Positieve acties?
by Wilfried Tuesday, May. 13, 2003 at 2:36 AM
mb10761@chello.be

Ik had dit soort situaties al eerder verwacht.
Met verzet is niets mis mee, alleen met de wijze waarop toon je je ware gelaat.
Jammer, maar al van bij de publicatie van de 10 stellingen van resist, had ik geen goed gevoel bij de aanpak van de door de initiatiefnemers uitgesproken beweegredenen. Als het vertrekpunt alleen maar TEGEN... is (in 9 van de 10 uitgangspunten zo letterlijk omschreven), lijkt mij dit alleen maar goed in een rommelig potje voetbal. Als de match erin bestaat alleen maar tegen schenen te schoppen, dan krijg je alleen maar veel blauwe plekken en de neiging van de tegenpartij om terug te schoppen. In feite pas je dan een techniek toe van die andere voetbalploeg, waar je net zo een aversie over blijkt uit te drukken. Zeeeer laag!
Waar blijven de positieve, echt trekkende alternatieven in het programma, zodat we eindelijk eens een opbeurende uitgelaten en sportieve match krijgen?

positief vorstel tewerkstelling
by raf verbeke Tuesday, May. 13, 2003 at 6:59 AM
carineraf@hotmail.com 0497/23.07.60.

bijkomende positieve voorstellen zijn door kandidaten en organisaties die Resist steunen toe te voegen bovenop de 10 punten die geen echt programma zijn maar een beginselverklaring als resultaat van een debat onder de initiatiefnemers.

Hieronder een positief voorstel rond tewerkstelling dat ik als 9° opvolger op de senaatslijst verdedig in de campanje. Je kan vrijdag over dit voorstel en over andere mee chatten op de Resist website.

Gedaan met sluiten !
zegden ze bij FCI in Mechelen. FCI gaat dicht. Zoals LU, Philips, ALCATEL, ARCELOR, SABENA,…
100 afdankingen per dag. Een RENAULT-fabriek per maand. 2/3 van die bedrijven maakt winst.
Bij Carnoy leverden wij een unieke strijd tegen de ontmanteling van ons bedrijf. Na een overname met veel overheidsgeld. Uit deze ervaring is een alternatief gegroeid: het wetsvoorstel “economische democratie” Vincent Decroly. (http://www.vincentdecroly.be/page/actu/p_news.html)
Dit parlementslid van de andersglobalisten voelde paarsgroen aan de tand over de cadeaus aan de bedrijven, over het gebrek aan werkzekerheid, over het opzijzetten van onze vakbonden, over het belasten van vermogens. Minister Onkelinkcx antwoordde hem: “ik ben hier omdat ik moet.Niet om naar U te luisteren !” Paarsgroen ten voeten uit ! Alle partijen eisen lagere loonlasten. Maar dit schept geen WERK !
Als kandidaat op de lijst Resist wil ik een alternatief helpen realiseren….
1. Geen enkel bedrijf mag nog sluiten of afdanken zonder erkenning van het vakbondsalternatief.
2. Geen enkel akkoord met de vakbonden kan worden goedgekeurd door de Minister zolang niet iedereen zijn/ haar arbeidscontract en loon behoudt.
3. Niet de lonen, niet de Sociale Zekerheid moeten dit financieren. Activeer de vermogens en de winsten om werk en inkomen te betalen ! Vermogensbelasting nu !
4. Arbeiderscontrole op het werkritme, op de reorganisaties van de bedrijven, op bedrijven die afdanken en sluitingen aankondigen, op overheidsinitiatieven.
Geef uw mening, geef uw ervaring, geef uw stem en…
Resist !
Raf Verbeke, 9° kandidaat opvolger lijst n° ….
Raf Verbeke,Spitaalpoortstraat 84 9000 Gent 0497/23.07.60. carineraf@hotmail.com

Blazoen
by bob Tuesday, May. 13, 2003 at 9:03 AM

Deze zaak werpt een smet op het blazoen van alle vreemdelingen, niet enkel op dat van Resist -dat blijkbaar een zeer belangrijke partij moet, want hier wordt elke dag over getaterd, een andere partij bestaat niet; en zeer zeker objectief; Ahum, be the media!

Dit verhaal staat in de krant, wordt straks uitvergroot en dan krijg je reacties als 'kijk maar, ze willen ook eens aan politiek doen, en blijkbaar kunnen ze alleen maar vechten' of 'met die vreemdelingen, niets dan last'. Misschien is dit racistische taal, maar zo denkt een gewone Vlaming nu eenmaal. Zo denkt hij ook over skinheads, hooligans, relschoppers, fruadeurs en consoorten.

Een tip aan de Resist-propagandisten op deze site: politiek is meer dan stokken in elkaars wielen steken.

Dus volgens jou...
by X Tuesday, May. 13, 2003 at 11:18 AM

zijn de Vlamingen bekrompen racistische conservatieve vooringenomen linguisten :)

Toch wel
by Maarten Van Hove Tuesday, May. 13, 2003 at 2:53 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Ik heb het enkel over privacy Boeykens. Aub, zo mag dit niet gespeeld worden, een beetje respect voor andermans persoonlijke gegevens!

mevr. Mimount Bousakla
by jac van Loon Friday, Nov. 19, 2004 at 1:16 PM
jaclo@casema.nl 030-2522772 Utrecht Nederland

Ik hoop dat Mevr.Bousakla strijdbaar blijft en dat zijalle respect en veiligheid krijgt van Uw overheid die zij verdient.