arch/ive/ief (2000 - 2005)

BOYCOT tegen Mechelse stembusgang
by Kenneth RUMES Monday May 12, 2003 at 07:45 PM
kennethrumes@hotmail.com

In Mechelen loopt de aanloop naar de stembusgang van 18/5 woelig. O.a. in één van de lokalen waar gestemd moet worden, lijken problemen op te duiken. Verzet tegen de SOMERS-politiek.

In een schooltje in het Mechelse moet zondag gestemd worden. Dat lukt vooralsnog niet want de directeur wil eerst een ander, ouder probleem opgelost zien worden. Ik kreeg volgend bericht van hem.
Geachte,


Reeds van voor de overdracht naar het gemeenschapsonderwijs loopt er een dossier over een zolderklas in ons GO SHIL! die bevolkt wordt door een klas van 28 leerlingen. Volgens het brandweerverslag kan deze klas (terecht) niet meer dan 15 leerlingen bevatten, vermits de evacuatietrap te smal is.

Na heel wat discussies kregen wij op 20 augustus 2002 een brief, ondertekend door de heer Somers, dat, refererend naar een tweede brandweerverslag, de nodige aanpassingen (een brandtrap en evacuatieweg) mochten gebeuren.

Tot op heden is er nog niets gebeurd en de laatste berichten doen ons vermoeden dat er op korte tijd ook niets zal gebeuren.

Ondertussen zitten onze leerlingen in een gevaarlijke en niet toegelaten situatie. De schoolraad is dan ook van mening dat deze situatie niet kan blijven duren.

De schoolraad heeft per brief aan al de betrokken instanties laten weten dat we uiterlijk op 12 mei een gunstig antwoord wilden krijgen of we anders zouden overgaan tot acties.

Tot op heden kregen we geen antwoord op deze brief.

Daarom hebben we vandaag aan de verkiezingsploeg van de stadsarbeiders, die bij ons twee kiesbureaus kwamen plaatsen, laten weten dat ze niet welkom waren zolang we geen duidelijk antwoord kregen over de niet nagekomen belofte van de heer Somers.

De stadswerkman antwoordde daarop dat waarschijnlijk de gerechtelijke instanties zullen optreden in deze zaak.

Graag wilde ik ruchtbaarheid geven aan dit voorval, omdat de nood bij ons echt zeer hoog is! Onze school telt momenteel 593 kinderen en is in feite maar voorzien op ongeveer 480 leerlingen.

Gedurende vele jaren werden er geen structurele werken gedaan door de stad om aan deze situatie te verhelpen. Enkel een particuliere woning werd acht jaar geleden bijgekocht om aan dringende noden te voldoen. Ondertussen zijn er weer bijna 80 leerlingen méér in onze school en wil de stad niet voldoen aan een belofte die voor de overdracht naar het gemeenschapsonderwijs werd gemaakt.

Graag toon ik U het volledig dossier op school en geef ik nog meer toelichting over deze zaak.

We laten U ook nog de verdere ontwikkelingen in deze zaak weten.

Bart Pepermans

Dir GO SHIL!

GO SHIL!

Louizastraat 3

2800 Mechelen

tel: 015/41.20.02

fax: 015/71.04.91

e-mail: shil@pandora.be

SOMERS
by J. Devliegher Tuesday May 13, 2003 at 05:40 PM

STEM BART SOMERS. HIJ IS DE REDDER VAN DE DEMOCRATIE!