arch/ive/ief (2000 - 2005)

Warum wir Männer die Morgen so lieben
by De De Morgen-fanclub Monday May 12, 2003 at 06:36 PM

Er zijn er die beweren dat De Morgen een flutkrant geworden is. Niet wij. Wij vinden De Morgen een bovenste beste krant want ...

Er zijn er die beweren dat De Morgen een flutkrant geworden is. Niet wij. Wij vinden De Morgen een bovenste beste krant want:

- De Morgen is de enige krant die zich niet door paarsgroen liet inpakken. Zelfs de traditionele periode van 'wittebroodsweken' tussen pers en nieuwe regering, kon er bij DM niet van af. Vier jaar lang zochten en vonden de DM-journalisten - die om geen inspanning meer of minder verlegen zaten - alle zwakke plekjes, alle rotte appels in de ploeg van Verhofstadt I.

- De Morgen is altijd de eerste om sociale strijdbewegingen zoals die van D'Orazio of de AEL in het zonnetje te zetten en om hun zegsmensen ruim en herhaaldelijk aan het woord te laten.

- De Morgen kondigt manifestaties van sociale bewegingen, de vredesbeweging, de milieubeweging en andere alternatieve stromingen steeds lang van te voren uitgebreid aan en is altijd een betrouwbare mediapartner voor de organisatie en promotie van zulke manifestaties.

- De Morgen is altijd de eerste krant om nieuwe publicaties van de zeldzaam geworden linkse uitgeverijen zoals EPO uitgebreid te bespreken.

- De Morgen is de eerste om feministische standpunten op ernstige, onderbouwde wijze aan bod te laten komen, zonder op enigerlei wijze in te spelen op het goedkoop succes dat je kan putten uit 'the war of the roses', uit het veelvuldig spelen met seksueel getinte titeltjes en prikkelende beeldjes.

"De Morgen, da's een dijk van een gazet." Deze slogan mogen jullie gebruiken - no coypright - beste vrienden van DM; gratis voor u. Omdat ge zo goed zijt.

DIOGENE(S) 52

Eén Diogene(s) 52 in plaats van 15 is genoeg
by quiest Monday May 12, 2003 at 08:32 PM
quiest@steun.be

Sorry maar een beetje serieus blijven - 15 x nieuws over nieuws duwt de rest de dieperik in - Eén post met inhoudstafel en verwijzing naar Diogenes 52 zal wel genoeg zijn zeker?

you know the drill
by sander Tuesday May 13, 2003 at 01:21 AM

iedereen weet het. de morgen is zo onconsequent als iets. heb je het flauwe verhaaltje gelezen over de actie in het d'hoppebos? mooi hoor, zoveel zelf verzonnen, ik heb hooguit 1 zin die mij in de mond gelegd wordt, zelf gezegd.

wat? zijn we tegen de oorlog? prediken we overal tegen de oorlog? ach dan gaan we toch even coca-cola blikjes gratis weggeven, waarom niet?

ok verzachtende omstandigheid: het is misschien allang afgesproken. maar dan nog, alleen al het feit dat de morgen iets afspreekt met coca cola is al een teken dat deze krant zich draait en keert, als het maar meer lezers aantrekt en geld kan krijgen.

bravo de morgen. (niet te vergeten dat de morgen ooit gered is en dus deel uitmaakt van het liberale laatste nieuws)