arch/ive/ief (2000 - 2005)

Patrick Janssens jaagt Antwerpse vrouwen de boom in
by jpe Monday May 12, 2003 at 06:21 PM

Wordt het geen tijd dat Leona Detiège een nieuwe socialistische partij opricht ?

Het politiek talent van Patrick Janssens begint het te laten afweten. Eerst gooide hij zich zonder zicht op resultaat in de strijd om het Antwerpse burgemeesterschap en verliet hij daarvoor zijn post als SPA- voorzitter. Vrijdagavond nu slaagde hij er in om de Antwerpse gemeenteraad te doen eindigen zonder goedkeuring van het bijkomend bestuursakkoord. Een uitspraak van hem had kwaad bloed gezet bij de vrouwelijke raadsleden, waarop burgemeester Leona Detiège (SP.A) de gemeenteraad verliet, gevolgd door nog enkele vrouwelijke raadsleden.

De uitspraak van Janssens kwam er tijdens een debat waarin sommige vrouwelijke gemeenteraadsleden zich vragen stelden over de "vrouwvriendelijkheid'' van het stadsbestuur.

Fatima Bali (Agalev) stelde vragen bij de aanstelling van Robert Voorhamme (SP.A) , voor wiens zitje in de gemeenteraad eerst vier vrouwelijke opvolgers baan moesten ruimen. Vervolgens werd de vraag gesteld waarom er geen vrouwen in het zogenaamd kerncollege ("de bende van vier") zit.

Kandidaat-burgemeester Patrick Janssens antwoordde dat "mannen over een natuurlijke manier van netwerking beschikken die vrouwen niet hebben.'' In het protest dat daarop volgde zei Janssens dat "heel wat feministische auteurs dat voor hem hadden gezegd'', maar daar namen de vrouwen in de raad geen genoegen mee.

Janssens poogde nadien wel de potten te lijmen maar het is duidelijk dat de manier waarop hij zijn partijgenote Detiège aan de kant heeft willen schuiven - zonder het dan nog te kunnen - de sfeer danig verzuurd heeft. Misschien moet Detiège in Antwerpen maar eens werk maken van een nieuwe, echt socialistische lijst, zonder nepsossen uit de reclame- en diamantwereld.

DIOGENE(S) 52

Eén Diogene(s) 52 in plaats van 15 is genoeg
by quiest Monday May 12, 2003 at 08:18 PM
quiest@steun.be

Sorry maar een beetje serieus blijven - 15 x nieuws over nieuws duwt de rest de dieperik in - Eén post met inhoudstafel en verwijzing naar Diogenes 52 zal wel genoeg zijn zeker?

help
by sander Tuesday May 13, 2003 at 12:53 AM

wat is diogene(s) 52 ?

afin vette afgang voor janssens, once again, en dat vindt het blok kennelijk leuk, omdat janssens stoer beweerd had dat ie de ergste nachtmerrie van het blok ging zijn.

(hah)

hoerderij
by fatboy Tuesday May 13, 2003 at 07:46 AM

niet moeilijk dat ze door hun politieke hoerderij door de bomen het bos niet meer zien