arch/ive/ief (2000 - 2005)

Voorhamme sprong over 4 vrouwelijke opvolgers.
by Stef Rooyaerts Saturday May 10, 2003 at 02:06 PM
stefrooyaerts@hotmail.com

Op de interneteditie van De Standaard lees ik net dat "Janssens een incident veroorzaakte" op de gemeenteraad van gisterenavond.

In het artikel lezen we dat er na de installatie van het nieuwe schepencollege werd verder gedebatteerd over het bijkomend bestuursakkoord. "Tijdens dat debat stelden sommige vrouwelijke gemeenteraadsleden zich vragen over de ,,vrouwvriendelijkheid'' van het stadsbestuur.

Fatima Bali (Agalev) had vragen bij de aanstelling van Robert Voorhamme (SP.A) , voor wiens plaats in de gemeenteraad vier vrouwelijke opvolgers plaats moesten ruimen. Aansluitend werd de vraag gesteld waarom er geen vrouwen in het zogenaamd kerncollege (de bende van vier) zat.

Kandidaat-burgemeester Patrick Janssens replikeerde dat ,,mannen over een natuurlijke manier van netwerking beschikken die vrouwen niet hebben.'' In het protest dat daarop volgde zei Janssens dat ,,heel wat feministische auteurs dat voor hem hadden gezegd'', maar daar namen de vrouwen in de raad geen genoegen mee."

Enfin,... dit artikel toont - voor mij - twee dingen aan: ten eerste: Voorhamme heeft over 4 vrouwelijke opvolgers gesprongen..., ik durf er zelfs op te wedden dat daar minstens twee allochtone vrouwen bij waren... (dat moet te checken zijn). En ten tweede, tsja,... mannen zouden natuurlijker kunnen 'netwerken', dixit Janssens (wat bedoelt ie daar nu mee?).

Komaan zeg. Dit is toch maar weer eens héél duidelijk!

Graag reacties!?

Groet,
Stef.

Voorhamme/citaten
by Guido Saturday May 10, 2003 at 03:40 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Het zijn misschien wel gevleugelde woorden, die van Mimount Bousakla onlangs, "integratie moet van twee kanten komen". Dat dit taalkundig moeilijk kan, enkel een purist die daar over struikelt. Maar niet Bousakla spant deze week de kroon aangaande boude uitspraken in electorale tijden, maar wel haar partijgenoot Robert Voorhamme. "De migrantencultuur staat elke integratie in de weg", aldus Voorhamme."
http://www.ligavoormensenrechten.be/standpunt.htm#voorhamme

en

"Al die uitspraken maken dat Mimount Boussakla volgens partijgenoot Robert Voorhamme een voorbeeld is van de geëmancipeerde allochtoon. Robert Voorhamme maakte in september vorig jaar nog ophef toen hij boudweg stelde dat "de migrantencultuur elke integratie in de weg staat."
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/61023_comment.php

Pier
by Edith Saturday May 10, 2003 at 09:18 PM

Dan heeft Voorhamme de hersens van een pier, maar dat lijkt goed te staan als je ziet hoe VLD, het liberaal appel en CD&V tekeer gaan. Show, show en nog eens show maar geen inhoud. Is inhoud dan te moeilijk voor de burger?

Het integratiebeleid heeft gefaald omdat 20 à 25 jaar geleden de foute analyse en bijhorende keuzes werden gemaakt.

1. Men heeft de allo's gedwongen te assimileren. Integreren en assimileren zijn twee verschillende begrippen die door autochtoon Vlaanderen door mekaar werden gebruikt en de meeste Vlamingen kennen het onderscheidt trouwens niet. Doe maar eens een rondvraag op straat.

2. Allo's zijn geen pispalen voor verzuurde autochtonen. Remember! Het zijn wel degelijk mensen. We zouden wat aan onze beschaving, aan ons gedrag mogen doen inplaats van als Voorhamme de vinger te wijzen naar de allochtonen. Van gezond verstand getuigd zijn uitspraak niet.
Met zo'n bullebak in het schepencollege van Antwerpen, kan het niet anders of de standpunten moeten verharden.
Voorhamme is nog maar eens een politicus die eigenlijk in het Vlaams Blok thuishoort en niet bij de SP.