arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een RESISTnacht in la Malines
by X Saturday May 10, 2003 at 05:26 AM

Mechelen Debouz Side UP. Dank aan de A3moud side uit Borgerhout voor de stand-by.

RESIST-affiches plakken is echt een leuke bezigheid. We hebben al flikken, Blokkers en ook Burgemeesters tegen gekregen. Allemaal proberen ze ons te weerhouden om onze affiches te plakken. De situaties zijn even grappig als debiel. Lees maar. We zagen een politiewagen ons langzaam volgen. We hadden net het plakbord aan de Brusselpoort behangen. Straatje in straatje uit in onze Mechelse binnenstad en we waren de flikken kwijt. Lachen geblazen, het leek net Ronin met RoBert DeNiro hahaha. We gingen plakken aan de vaart, vlakbij de Carrefour en ja hoor daar was die politiewagen weer met dezelfde rare koppen onder de petjes. We mochten uiteraard niet plakken. De flikken dachten dat ze met kinnekes te maken hadden en dreigden alles in beslag te nemen als we zouden verder plakken. Yeah right, ga spelen jullie, dit is een openbaar plakbord, voorbehouden voor alle partijen die opkomen voor de verkiezingen en Resist mijne heren, die komen op en je zal het geweten hebben dus toedeloe.

Ondertussen had Zohra die we telefonisch ingelicht hadden de politie gebeld en gevraagd naar waar ze mee bezig waren. Er zou een verordening bestaan, lokaal dan, die het plakken ’s nachts zou verbieden. Meer wist de officier Zohra ook niet te vertellen want hij was ook maar ‘uitvoerend’ personeel. Op dat moment stonden de geüniformeerde pippo’s ook in verbinding met diezelfde officier en naar eigen zeggen ook met Burgemeester Somers en die had nog altijd volgens de flikken opdracht gegeven om het plakken ’s nachts te verbieden. Dus ‘aub allez mannen ophouden ok’. ‘Jaja, ok, we zijn weg nu but we’ll get back to you on that!’

We vroegen en verkregen de flikkennamen, ERIK PEETERS en GERICK ANTONISSEN. Voor we instapten smeekten de flikken ons om een affiche, ‘komaan mannen allez eentje maar, we gaan die ophangen int bureau.’ ‘Hahaha naast die van het Vlaams Blok zeker of om darts op te spelen, hier ne RESIST-sticker plakt da maar op uw bureau hahaha’ Daar waren de petjes dus niet tevreden mee. Wel een affiche kregen ze ook niet en we stapten in de wagen. Zoef, opeens raasde er een grote NVA caravan voorbij. Wow zo groot, willen die heel Mechelen voorzien?

De flikken viel het natuurlijk niet op maar wij zetten de achtervolging in en wat bleek… ze reden een rondje en gingen op dezelfde plaats plakken. Voor ze hieraan begonnen scheurden ze eerst alle RESIST affiches af en gooiden deze op de grond, dat was voor ons het sein, we belden de politie en zelf vlogen we er ook op af. Milieuvervuiling kunnen wij als DieHard Resisters immers niet verdragen. Ons Mechelen moet proper blijven maar ziedaar, nog meer vervuiling, we kwamen tegelijk aan met Frank Creyelmans en z’on ouwe witharige louche type, regelrecht weggelopen uit een Engels gesticht voor seniele lordjes. We begonnen te roepen en tieren ‘onze affiches onze affiches, we hebben de politie gebeld, we hebben de politie gebeld’. Hahahahaha bij het horen van de politie wist de NVA niet wat er gebeurde, ijlings sprongen ze in hun zware caravan, ‘shit politie politie’, borstels half in de wagen scheurden ze er van door, een emmer lijm achterlatend. Toch maar mietjes, die nep-Vlaamse Nationalistjes hahaha. Snel de nrplaat opgeschreven ‘PXY 344’.

Nu het Vlaams Blok dus, Frank en hoe heet die andere, Wim Verreycken waarschijnlijk, begonnen meteen over doppen en ni willen werken?!? Beetje gestoord vind je niet, waar hebben die clowns het over dachten we nog. ‘We zitten hier op straat mannekes, niet in het parlement.’ Enfin, de politie liet niet lang op zich wachten en op vraag van witte wim ondervroegen ERIK en GERICK, yep zij weer, ons allen samen. Onze vraag was natuurlijk, waarom de NVA wagen niet gevolgd werd omdat het wel duidelijk was dat zij op pad waren om te plakken, dat hadden zelfs wij door, laat staan een duo goed opgeleide politieagenten.

‘Oh maar de politiemannen zijn allemaal racisten’, zei witte wim waarop een gemoedelijk gesprekje ontstond tussen Frank, Wim, Erik en Gerick. We stonden erbij en keken er naar, ‘heeee, jullie zijn ordehandhavers, beetje afstand kan geen kwaad hoor meneer’ Beleefd als ze waren antwoorden de flikken dat ze ‘gewoon maar aan het praten waren’. In ieder geval, de bruine brigade nam afscheid met de woorden ‘succes he mannen maar jullie weten wel, dat meen ik niet’ en stapten in de Frank Creyelman campagnewagen met nrplaat ‘FWY 604’. Het was weer een gezellige nacht. Woensdagavond werden we in Sint-Niklaas door de politie bedreigd en van broeders daar hoorden we dat Burgemeester Willockx daar opdracht gaf om RESIST materiaal te verbieden. Democratie, w’re comming to get ya hahahaha

Mechelen, Debouz side!

Hehe
by Kevin Saturday May 10, 2003 at 10:06 AM

Ni afgeven op de flikken!!
Lekker lachen met de playmobil... Stupid bastards!!

Flikken en Marokkanen
by X Saturday May 10, 2003 at 04:21 PM

We krijgen hoe langer hoe meer respect van de flikken. Ze zien ons onze democratische rechten uitvoeren, ze horen ons onze rechten één voor één opnoemen en ze zien ons in verbinding staan met advocaten. Shiiiiiiiiiiiiiiit denken die dan en worden keilief en beleefd, fuck hun jaarlijks intercultureel dagje opleiding, fuck hun vooringenomenheid, fuck hun extreemrechtse inborst :) AEL zorgde nu al voor een beetje machtsevenwicht(=respect) op straat. Op naar echte gelijkheid nu ;)

Yep stpid bastards
by Stephane Saturday May 10, 2003 at 04:58 PM

Doe voort mensen, en met zulke praktijken gaan er nog meer bruine manankes naar het parlement kunnen gaan en gaan de andere debielen, om te kunnen regeren, zelf veplicht zijn om het kordon te doorbreken!

Rechten dwing je niet af maar, die krijg je toevertrouwd.
Als je de witte blanke bange man wilt overtuigen dat je evenveel rechten moet hebben als de andere moet je vooral zo voort doen en Resist zal nog lager komen dan de 0.00 van de peilingen (die toch gemanipuleert zijn...) van de VRT.

Jongens toch, wedden dat zo een houding links meer gaat kosten dan opbrengen ?

groeten en nog veel destructief plezier!!!

iets vergeten
by Stephane Saturday May 10, 2003 at 05:16 PM

En dat het duidelijk mogen wezen, in sé vindt ik het maar grappig dat er een beetje gespeelt en overplakt wordt (in tegenstelling tot sommige bleiters hier) maar het gaat hem over de ingesteldheid die volgens mij volledig verkeerd is.
En nogmaals, respect dwing je niet af (Israël probeert al 40 jaar dacht ik) en als je het lukt is het toch maar tijdelijk.

Mvg

Paternalisme heeft afgedaan.
by X Saturday May 10, 2003 at 06:05 PM

Bespaar ons je praatjes, die zijn waardeloos geworden. De tweede generatie is geen 15 jaar meer, we hebben de cachots gezien en we zijn nu 25 jaar, we zijn 35 jaar en we zeggen nu VLAAMS BLOK is ons probleem niet! Wie stemt er op Vlaams BLOK? Hoe kan z'on partij die puur leeft op de criminalisering van Marokkanen en moslims hier bestaan??? We hebben 40 jaar geawcht op respect, op een eerlijke daad vanwege Vlamingen en overheid, wat we kregen is massale werkloosheid, scholen die ons weigeren, cafe's die ons weigeren, flikken die ons opsluiten, parketten die ons beboeten. Vind je VB een probleem? Los het op maar kom niet bij ons zeveren, we gaan niet weg, we blijven hier en we zullen zelf voor een gelijkberechtiging zorgen. Met of zonder jou goedgeuring. Al de rest is praat voor de vaak. Astubieft dank u wel graag gedaan en daaaa'aaaaaaaaaaaaaaag.

Wat is dat voor een kreet ??
by Stephane Saturday May 10, 2003 at 06:43 PM

Heb ik gezegd dat iemand weg moest ? Wat is dat voor ne zever ? En ja het VB zal een probleem worden en niet alleen het mijne maar dat van iedereen.

Re: Stephane
by Claudio Saturday May 10, 2003 at 09:14 PM

"Rechten dwing je niet af maar, die krijg je toevertrouwd."

Van God? Van het Vlaams Blok? Van de koloniale overheid? Van kabouter plop?

Misschien moet je maar onze nationale geschiedenis eens op napluizen en op zoek gaan naar de woorden "sociale zekerheid" en "stemrecht". Tip: Zoek ook op woorden "stakingen, opstand, betoging, afdwingen".

En tweede en derde generatie Belgen - ik weiger mensen die hier geboren zijn, of zelf hun ouders hier geboren zijn, migrant te noemen- moet hun burgerrechten (mensenrechten) toevertrouwd krijgen.

Vraagje, voor wie stem je? Vlaams Blok?

Claudio

wel neen
by Stephane Saturday May 10, 2003 at 09:54 PM

Toch geen VB, ik hoop dat iedereen die U visie niet deelt geen lid is van het VB anders zou het morgen misschien bruin kunnen zijn...?

maar nu,
1. "En tweede en derde generatie Belgen - ik weiger mensen die hier geboren zijn, of zelf hun ouders hier geboren zijn, migrant te noemen- moet hun burgerrechten" Daar komt het voor mij ook op neer mijn beste meneertje en t'komt er volgens mij zelfs op neer van eens op te houden van over allochtonen en autochtonen te spreken. Belg is Belg punt uit, daar wil ik niet eens over spreken.

2. "Zoek ook op woorden "stakingen, opstand, betoging, afdwingen". " je hebt volkomen gelijk, als ik in onze geschiedenis terugkeer tot 1830 oeps, 14.. neen 500, allé laten we zeggen 64 AC, spraken zo er ook al over! En nu een beetje serieus de laatste twintig jaar hebben die woorden zoveel opgebracht dan dat ze afgebroken hebben (en niets opgebracht hebben). 'La lutte finale' daar geloof ik niet zoveel meer in, wel in dialoog.

3. Over dialoog of over houding dan gesproken: om het misschien duidelijker te maken wel, de 'exkuus-truzen' zoals jullie die noemen deden het vanavond (Canvas) goed. Mensen waarmee er zinnig te spreken valt krijgen volgens mij 'dat' respect (hoewel ik niet echt kabouter plop ben). Daarmee wil ik niet dat Jahjah geen oprechte zaken zegt ( momenteel heeft hij nog geen 'politieke' tong) maar, voor mijn part zoekt hij niet het dialoog en zijn er bij resist veel te veel mensen met 'gesneden' gedachten die de boel niet gaan doen vooruit gaan oplange termijn.

Nu we zien wel wat de mensen er van zullen denken op de 18de wat dan ook, moest Mr Jahjah er bij zijn, hoop ik dat het iets anders zal zijn dan een zekere Van Rossem 10 jaar terug...

wel neen
by Stephane Saturday May 10, 2003 at 09:54 PM

Toch geen VB, ik hoop dat iedereen die U visie niet deelt geen lid is van het VB anders zou het morgen misschien bruin kunnen zijn...?

maar nu,
1. "En tweede en derde generatie Belgen - ik weiger mensen die hier geboren zijn, of zelf hun ouders hier geboren zijn, migrant te noemen- moet hun burgerrechten" Daar komt het voor mij ook op neer mijn beste meneertje en t'komt er volgens mij zelfs op neer van eens op te houden van over allochtonen en autochtonen te spreken. Belg is Belg punt uit, daar wil ik niet eens over spreken.

2. "Zoek ook op woorden "stakingen, opstand, betoging, afdwingen". " je hebt volkomen gelijk, als ik in onze geschiedenis terugkeer tot 1830 oeps, 14.. neen 500, allé laten we zeggen 64 AC, spraken zo er ook al over! En nu een beetje serieus de laatste twintig jaar hebben die woorden zoveel opgebracht dan dat ze afgebroken hebben (en niets opgebracht hebben). 'La lutte finale' daar geloof ik niet zoveel meer in, wel in dialoog.

3. Over dialoog of over houding dan gesproken: om het misschien duidelijker te maken wel, de 'exkuus-truzen' zoals jullie die noemen deden het vanavond (Canvas) goed. Mensen waarmee er zinnig te spreken valt krijgen volgens mij 'dat' respect (hoewel ik niet echt kabouter plop ben). Daarmee wil ik niet dat Jahjah geen oprechte zaken zegt ( momenteel heeft hij nog geen 'politieke' tong) maar, voor mijn part zoekt hij niet het dialoog en zijn er bij resist veel te veel mensen met 'gesneden' gedachten die de boel niet gaan doen vooruit gaan oplange termijn.

Nu we zien wel wat de mensen er van zullen denken op de 18de wat dan ook, moest Mr Jahjah er bij zijn, hoop ik dat het iets anders zal zijn dan een zekere Van Rossem 10 jaar terug...

allo auto
by X Sunday May 11, 2003 at 02:37 AM

door het niet te willen hebben over autochtonen en allochtonen sluit je de ogen en wil je dus nix veranderen aan de stand van zaken vandaag. Die is dat allochtonen en daarmee bedoelen we dus collectief Marokkaanse en Turkse moslim 1. elk jaar in september een hele groep kinderen niet naar school kan sturen want, te veel 'anderstaligen' in de klas, ook in scholen in de eigen woonstraat 2. met werkloosheidscijfers zitten die meer op die van de derde wereld lijken dan deze in Europa 3. ofwel geen ofwel veel te dure woningen vinden om in te huizen, thank god de sociale woningen maar daar hanteren ze in het straatbeeld het systeem autochtoon, allochtoon, autochtoon. Dus er is onderscheidt om te stigmatiseren en te discrimineren maar als we het over oplossingen moeten hebben dan zijn we opeens allemaal Belgen.

re :Stephane
by Claudio Sunday May 11, 2003 at 03:21 AM

" 2. "Zoek ook op woorden "stakingen, opstand, betoging, afdwingen". " je hebt volkomen gelijk, als ik in onze geschiedenis terugkeer tot 1830 oeps, 14.. neen 500, allé laten we zeggen 64 AC, spraken zo er ook al over! En nu een beetje serieus de laatste twintig jaar hebben die woorden zoveel opgebracht dan dat ze afgebroken hebben (en niets opgebracht hebben). 'La lutte finale' daar geloof ik niet zoveel meer in, wel in dialoog."

De laatste 'glorieuse' twintig jaar van overleg zijn vooral gekendmerkt in het verdelen van de miserie ipv het bestaande rijkdom en het afbreken van alle sociale verworvenheden. Is dat waar je op trots bent? *Alle* *fundamente* rechten zijn wel degelijk op straat afgedwongen tegen de zin van de sociaal-democratie en nep-progressieven van allerlei slag die de machthebben telkens hebben gesteund als het op aankwam (stemrecht, WOI, Kongo, Vietnam, Joegoslavië, Afganistan, vervalsen van de index, Navo, besparingen op onderwijs, ...). Mooi model.

" 3. Over dialoog of over houding dan gesproken: om het misschien duidelijker te maken wel, de 'exkuus-truzen' zoals jullie die noemen deden het vanavond (Canvas) goed. Mensen waarmee er zinnig te spreken valt krijgen volgens mij 'dat' respect (hoewel ik niet echt kabouter plop ben). Daarmee wil ik niet dat Jahjah geen oprechte zaken zegt ( momenteel heeft hij nog geen 'politieke' tong) maar, voor mijn part zoekt hij niet het dialoog en zijn er bij resist veel te veel mensen met 'gesneden' gedachten die de boel niet gaan doen vooruit gaan oplange termijn."

Principes zijn niet te koop en geen dialoog marchandise. Over discriminatie en gelijke rechten valt niet te onderhandelen omdat deze fundamentele mensenrechten zijn. Kijk naar onze groene excuus allochtoon. Over elke punt heeft ze haar groene achterban verraden: Doel, Ovam, Afganistan, stemrecht voor migranten, Irak, Nepal, enz ...
Veel dialoog, maar weinig principes. Wat hebben we aan een "progressieve" salonfahig partij in de regering als die een rechts beleid voert? Hadden we daarvoor Agalev nodig?

Groeten,

Claudio

PS: dialoog betekent een gesprek met twee partners, niet verraad over de elementairste principes.