arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom ik kandidaat ben op de lijst MARIA
by Riet Vandeputte Friday May 09, 2003 at 01:59 PM
rietvandeputte@hotmail.com

Het wordt tijd dat er iemand in het parlement de stem van de gewone mensen laat horen. Zo iemand is Maria Vindevoghel, je weet wel die blonde met de megafoon.

Riet VANDEPUTTE
Advocate van twee klachten van ex-Sabéniens
_____________________________________________

Riet Vandeputte

18° plaats Lijst MARIA n° : 22, Kamerlijst

Brussel – Halle – Vilvoorde


Hallo,

Mijn naam is Riet Vandeputte, 25 jaar, wonende te Brussel. Ik ben advocate aan de balie van Gent.

Twee jaar geleden ben ik in contact gekomen met Maria vindevohgel en andere werknemers van Sabena. Zij zagen hoe de verantwoordelijken van Sabena het bedrijf aan het leegzuigen en vroegen mij of er geen mogelijkheid was hierover een klacht neer te leggen. Op 26 oktober 2001, dus nog voor het faillissement van sabena, hebben we een klacht neergelegd bij het gerecht in Brussel.

Hierin worden de verschillende verantwoordelijken van Sabena, zowel ‘Zwitsers’ als de Belgische politici, aangeklaagd wegens frauduleus failliet. De werknemers van sabena vragen ook dat de 30 miljard Bef. die zij in het bedrijf hebben geïnvesteerd, door productiviteitsverhogingen, looninleveringen,… worden terugbetaald. (web : http://www.tribunal-sabena.be/)

Vandaag is die klacht ondertekend door meer dan 700 ex-werknemers van Sabena.
In die twee jaar dat ik nu in dit dossier werk heb ik gezien hoe de verschillende politici de gewone mens minachten.
Ondertussen hebben we ook een procedure moeten starten omdat de beloftes die de regering aan de Sabéniens had gedaan in een sociaal plan, niet worden nageleefd.

Het wordt tijd dat er iemand in het parlement de stem van de gewone mensen laat horen. Zo iemand is Maria Vindevoghel, je weet wel die blonde met de megafoon.

Om Maria in het parlement te krijgen heeft ze 32.000 stemmen nodig. Daarom wil ik je vragen op 18 mei voor haar te stemmen. Natuurlijk mag je ook voor mij stemmen, maar hoe meer voorkeurstemmen Maria krijgt, hoe beter.
De mensen die in het arrondissement Leuven wonen kunnen ook voor de lijst MARIA stemmen. Bea Knaepen, delegee bij Bosch Tienen is daar lijsttrekster. De uitslagen van de lijsten van Brussel en Leuven worden samengeteld voor het toekennen van de zetel (apparentering).

Koken kost geld. Als je de lijst MARIA financieel wil steunen, kan je altijd een bijdrage doen op onderstaande rekening.

Bedankt en tot binnenkort,

Riet Vandeputte,
Anspachlaan 53 bus 4, 1000 Brussel, 0477/97.94.09, rietvandeputte@hotmail.com

Rekening nummer : 001-3973700-74
Web : http://web.wanadoo.be/liste-maria-lijst/


by Friday May 09, 2003 at 05:05 PM

grap
by jeroen Friday May 09, 2003 at 05:46 PM

Waarschijnlijk weer een 'originele' grap van één of andere kwiet veronderstel ik. Wat zou het leven toch saai zijn zonder indymedia hé ! En dan maar afgeven op indymedia en haar medewerkers !

mijn opmerking
by jeroen Friday May 09, 2003 at 06:47 PM

Mijn opmerking staat erop en dat is het belangrijkste.
Nog een kleine opmerking wat het artikel betreft: de uitdrukking 'je weet wil die blonde met de megafoon' is niet direct duidelijk voor iemand die de lijst Maria niet kent en de persoon in kwestie nooit gezien heeft.

+/- 200 keer
by han Friday May 09, 2003 at 06:53 PM

je vegist je Paul, het bericht werd wel 200 keer gepost.

Check de nieuwlijn eens op https://archive.indymedia.be/news/?hidden=hidden

Dan kan je meegenieten