arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vraagje over het plakken van VL BLOK affiches
by Jefke van om den hoek Thursday May 08, 2003 at 07:09 PM
Gent

Hallo, Ik heb een vraagje:


Gisteren kwam ik een vriend tegen aan verkiezingsborden (hij LSP’er en ik PVDA’er en toch vrienden stel u voor). Terwijl wij over de politiek en de verkiezingen bezig waren stopt er een auto om te plakken. Er stappen 2 mannen uit met Vlaams Blok affiches (waaronder een met een typische baard). Een moment later stopt er nog een auto en daar stappen ook twee man uit met Vlaams Blok affiches. Ons gesprek over politiek ging ineens over cultuur. En dan zijn we een toertje gaan maken. Verschillende toertjes laten (want het duurde wel even) kwamen we terug aan de borden en waren er slechts een paar Vlaams Bok affiches geplakt. Allebei over de affiches van Resist. Maar welke affiches hingen er ook omhoog (recent sinds 5 minuten)? Affiches van de NVA, ze hadden dus ook NVA affiches geplakt... Zowel onder de Vlaams Bolk affiches als onder de NVA affiche hing bruin papier. En wat nog meer is een van de mannen dat ik gezien had met Vlaams Blok affiches onder zijn arm stond met zij kop op een NVA affiche…
Kan er mij iemand vertellen waarom NVA’ers Vlaams Bok affiches omhoog hangen?

P.S.: Die affiches van Vlaams Bok hebben er slechts 5 minuten omhoog gehangen, we waren zelfs bijna te laat om ze er af te trekken, er was ons al iemand voor.

Carpoolen is goed voor het milieu
by Bart V Thursday May 08, 2003 at 07:26 PM

Tja, die NVAer is blijkbaar niet vies van samenwerking met het Blok. Aan de ene kant is carpoolen goed voor het milieu, maar het is ontluisterend voor de NVA. Het zou een spectaculaire foto zijn: NVA-er die Vlaams Blok-affiches plakt.

Maar dat PVDAers en LSPers vrienden kunnen zijn, daar maakt u me nu echt eens gelukkig mee.

firma?
by Harko Thursday May 08, 2003 at 09:13 PM

Kunnen we hier niet te maken hebben met een ingehuurde firma, die gewoon al de borden afloopt voor gelijk welke partij die haar wilt betalen?

Na de linkse frontvorming van RESIST kunnen we natuurlijk ook te maken krijgen met een extreem-rechts front?

Misschien hebben we hier te maken met een oude zwartzak?

VB als NVA-alternatief
by Kjell Thursday May 08, 2003 at 10:04 PM

Een collega van mij was jarenlang actief militant bij de VU en is dat nu bij NVA. Enkele maanden geleden, in een gesprek over de verkiezingsdrempel, vertelde hij me dat hij bevreesd was dat de NVA niet de 5% zou halen. Hij zei dat realisme hem zou gebieden om voor het Vlaams Blok te stemmen. Dit zou nog de enige partij zijn die consequent zijn belangen zou verdedigen en die met zekerheid de kiesdrempel zou overschrijden.

en nu in het juiste formaat...
by gc Friday May 09, 2003 at 12:19 PM

Nu in het juiste formaat

Hoe de linkerzijde alvast beter niet optreedt, is met het overplakken van elkaars affiches zoals Resist in Antwerpen boven LSP-affiches gaat plakken (zie onderstaande foto)

"Een typische baard"?
by Base Friday May 09, 2003 at 12:23 PM

Wat bedoelt u met een typische baard? Bestaat er tegenwoordig ook al zoiets als een 'fascistische' baard? Zoja, waarin verschilt die dan met pakweg die van Sinterklaas?

Oh ja, gisteren zag ik ook een plakploeg van het Vlaams Blok en die waren affiches aan het aftrekken in Geel. Toen ik later terugkwam waren alle affiches afgetrokken, uitgenomen die van de SP.a. Wat kan ik daar uit concluderen?

Johan VD
by Fascistenbaard Friday May 09, 2003 at 01:29 PM

De typische fascistenbaard (van de oudere generatie) is een ringbaardje zonder snor.
Bij deze mensen thuis vind je ook steeds een borstbeeld van Guido Gezelle en een foto van Cyriel Verschaeve op de schouw, naast de verzamelde werken van Felix Timmermans en Stijn Streuvels.

RESIST teams do a pretty good work, i think!
by red kitten Friday May 09, 2003 at 03:49 PM
redkitten@indymedia.be

Nice picture GC!
It shows the efficiency of the RES15T teams.
I feel really sad for your posters that have been hidden, really. =^_^=
But three small remarks:

-1- You're not targeted specifically: as you pictures show clearly, ALL the posters have been covered by RESIST.

-2- Since there hasn't been any agreement with RESIST, i think it is competition. The goal of RESIST is to have at least 1 person elected. Every person that votes for you instead of them may prevent them to reach this result. So, isn't normal that they also cover your poster.

-3- What i see here in Bruxxel is quite different: there is lot of space, but some ***** stick RDS-PC or PC stickers specifically on MARIA posters. But i must admit that i'm not so surprised by that kind of behaviour ?

Elections in a dangerous jungle in a fierce world. =^_^=

Baard
by Jefke van om de hoek Friday May 09, 2003 at 03:51 PM

Ik bedoelde een onmiskenbare baard, een dat je overal herkent.

Read again ?
by red kitten Friday May 09, 2003 at 04:02 PM

Do you get the difference between:
a) covering systematically all the space avalaible
b) covering specifically some posters [or just the name on the poster], despite there's lot of space available.
?

Anyway. the real question is elsewhere.
There's a possibility to get Dyab elected in the parliament.
There's no possibility to get anyone from LSP in the parliament.
So, do you want someone from the radical anti-war movement in the parliament, yes or no ?

Btw: objectivity is a myth. Media-activists are engaged and involved persons, not so-called "neutral" journalists. Stuff that in your head.

lol
by gc Friday May 09, 2003 at 04:06 PM

Redkitten, why not being honest about the possibilities to get Abou Jahjah in parlaiment?

If it's your position that it's OK to put posters on top of posters of a different leftwing organisation, than that is up to you. All I'm saying is that WE try to avoid hanging up posters on top of a poster of another leftwing group.

But that's of course because we're the splitters :-)

HELP
by han Friday May 09, 2003 at 04:13 PM

Geert man.

Kan je respect verwachten van de jongeren in de wijken t.o.v. jullie.
Waren het geen mensen van LSP die uit de betoging op 3 april wegliepen omdat ze zich daar niet 'goed' voelden tussen al die migranten jongeren.

Kan je het die jongen nu kwalijk nemen dat ze geen onderschijd maken en dus jullie affiches overplakken.

Je kan dat spijtig vinden, maar ik begrijp dat het gebeurt.


GC: i trust you.
by red kitten Friday May 09, 2003 at 04:32 PM
redkitten@indymedia.be

GC, when you talk about the respect towards other left organisations such as RESIST, i trust you. Really i do. Hahahaha =^_^=
You're such a funny guy.

But do you really want to continue talking about whom have covered the most posters of the others ?

YES, there's a real possibility to get Dyab to the parliament. That's the reason why we're working so hard for it.
So what is your position: do you want to let us the way free or do you want to sabotage ?

Why to discuss about details? Are you supporting RESIST ? No, all the contrary. You're spending lot of energy to find arguments against them.
So what do you expect from them ? To throw you flowers ? Pfff.

Do i have to start publishing pictures of our posters covered by other left organisations? "We're poor victims, blahblahblah."

redkitten...
by gc Friday May 09, 2003 at 04:40 PM

Redkitten, serious people will surely be able to understand the difference between having political disagreements and having no respect.

Therefore this discussion is closed for me, it doesn't make any sense to have another round of this 'debate'.

waar is mijn comment?
by jan vlegels Friday May 09, 2003 at 05:02 PM
jan_vlegels@hotmail.com

Waar is mijn comment dat ik enkele uren geleden gepost heb. Ik weet wel niet meer juist onder welk artikel, maar de discussie ging over het overplakken van LSP-affiches door resist.
Ook ik heb in Sint-Niklaas ondervonden dat resist LSP-affiches overplakt. Er was id nie veel plaats meer op het bord, maar dan plakken wij over het Vlaams Blok of over Liberaal Appel enzo, niet over Resist-affiches. Omgekeerd gebeurd het wel, spijtig.

Pfff
by christophe Friday May 09, 2003 at 05:09 PM

Jan Vlegels,

Er is hier geen dienst die commentjes op aanvraag terugzoekt. Er is wel de zoekfunctie: probeer daar eens en dan vind je dit:
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/61110_comment.php#61778

Of wou je insinueren dat iemand jou gecensureerd had?

mijn verontschuldigingen
by jan vl Friday May 09, 2003 at 05:25 PM

Ik had erover gekeken, sorry.

En ja ik wou insinueren dat ik gecensureerd was. Dat is namelijk nog al gebeurd, en niet omwille van schelden of iets dergelijks.

Bleiten?
by Steve Majerczyk Saturday May 10, 2003 at 04:27 PM

Moeten we er niet zwaar aan tillen dat Resist zomaar LSP-affiches overplakt? Da's toch schandalig. Resisters brengen hier om ter grappigste excuzes naar voren! ' Dat wordt niet bewust gedaan, da's per ongeluk'. KoJeannk die ons weet te zeggen; 'de plakploegen van de pvda kennen de lsp niet, weeral een ongelukje'. Dat zijn platte leugens.

Trouwens die ene plaats in Borgerhout is niet de enige. Van Merksem tot Mortsel zijn ze meestal overplakt door het Blok en ... Resist. Da's verkiezingsvervalsing en gewoonweg degoutant. Ik trek persoonlijk Blokaffiches af als die over Resist geplakt zijn. Da's toch normaal - resist is geen tegenstander, potverdorie! Wat krijg je ervoor in de plaats? Een Peter Mertens en Zohra mooi uitgesmeerd over de andere linkse lijst. Wat heeft dit te betekenen? Hoe legt Resist dat aan haar eigen leden uit? Dat kan je gewoon niet maken - de foto's zullen volgen en breed verspreid worden zo lang dat die bureaucratische praktijken voort blijven duren.

Wat betreft steun onder de migrantengemeenschap - blaas maar niet te veel van jullie ivoren toren. Zo'n absurde electoralistische aanpak, en dat voor een 'marxistische' organisatie, gaat zich tegen jullie keren. Dyab in het parlement? 't Is jullie zeker gegund - het zou grappige taferelen opleveren - maar wees eerlijk; tenzij je het parlement bestormt en inneemt, zal Dyab nooit een voet in die praatbarak kunnen zetten.

kameraadschappelijk

Pfft
by one Sunday May 11, 2003 at 11:12 AM

Wat blaken jullie weeral van respect voor elkaar! Moet dat zootje de andersglobalisten vertegenwoordigen?
Toch respectvolle groeten, en moge de verstandhouding er beter op worden in de toekomst...