arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het beleid van de SP.A van Burgemeester Willockx
by X Thursday May 08, 2003 at 04:10 AM

Gestapo-toestanden in Sint-Niklaas

Woensdagavond werden in Sint-Niklaas een aantal Marokkaanse jongeren die resistaffiches aan het plakken waren door de politie bedreigd. Ze zouden volgens de politie, die met drie wagens ter plaatse waren, een plaktoelating moeten hebben. De Willockx-brigade nam foto’s en dreigde hun auto in beslag te nemen als ze nog op andere plakplaatsen resistaffiches zouden plakken. Ook handelaars wordt blijkbaar verboden affiches op te hangen. Deze jongens laten het alvast niet hierbij. Later meer hierover!

Hij heeft een brief geschreven!
by christophe Thursday May 08, 2003 at 11:47 AM

Dank je, Paul, nu weten we eindelijk voor wie we moeten stemmen.

Leve Willockx, de burgemeester die een brief schreef aan de Amerikaanse militairen!

Dat hij als een kleine corleone heerst over St-Niklaas en alle anti-paarsgroene oppositie verbiedt of dwarsboomt, is peanuts. Daar knijpen we graag een oog voor dicht.

Verdorie toch, waarom maken zoveel mensen zich schuldig aan blind negationisme tegenover de wandaden van regeringspartijen.

Men heeft blijkbaar meer problemen met een jongeren die stickers plakt dan met het goedkeuren van de oorlog in Afghanistan, de gesloten kampen voor vluchtelingen, de wapentransporten in Antwerpen, het faillisement van Sabena, de verwaarlozing van de Post en de NMBS en zoveel voort...

Recht.
by Stef R. Thursday May 08, 2003 at 02:13 PM

Paul,

Ik begrijp niet zo goed waarom je Willockx nu zo dringend moet "nuanceren". Er gebeuren blijkbaar erge dingen in St.-Niklaas; met name het grondwettelijk recht op het uiten van een mening... . De verkiezingsborden zijn er voor iedereen. Dat er jongeren worden geviseerd en hun auto dreigt in beslag genomen te worden;... dat heeft niks met "nuanceren" te maken. Dat is voor mij fascisme. En ja... het woord 'fascisme' is niet genuanceerder te omschrijven,... maar objectief gezien kan je de praktijken van de Niklase politie toch moeilijk anders beschouwen.

Een brief van Willockx niet te na gesproken... .

Greetz,
Stef.