arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anarchistish voetbaltoernooi: 2de speeldag
by mamadonna Wednesday May 07, 2003 at 08:19 PM

Voetbal een feest? Op het Anarchistisch voetbaltoernooi in Gent alvast wel. Een overzicht van de tweede speeldag.

Zondag 4 mei vond -na een weekje onderbreking wegens allerhande actieweekendjes- de tweede speeldag van het prestigieuze voetbaltoernooi in het Gentse Ivago-kraakpand plaats.

Wegens het sturen van de kat van één van de ploegen werd er een wedstrijd afgelast, maar geen nood, de overige twee matchen waren des te sprankelend.

In de eerste wedstrijd van de dag kwam 'FC Anarchitisch Centrum' aan de aftrap tegen 'Ivago', het organiserende en tevens gastteam. FC AC kwam alras 0-1 voor maar deze vroege voorsprong werd even later alweer ongedaan gemaakt na een misverstand in de verdediging van de bezoekers. Luttele minuten later keken diezelfde bezoekers al tegen een 2-1 achterstand aan. FC AC bleef knokken voor elke bal en nog voor het rustsignaal gefloten was stonden de bordjes weer gelijk. In de tweede speelhelft nam het AC, na een own-goal, het heft in handen; dit doelpunt bleek namelijk de ban gebroken te hebben en het scoren verliep plots veel vlotter ... voor het Anarchistisch Centrum dan toch. De thuisploeg probeerde nog wel iets te forceren maar de bal wou er niet meer in. Eindstand: 2-7

De tweede match werd beslecht door 'FC Grasmasjien' -ook een ploeg die de eerste speeldag reeds aan de slag was- en 'Racing Infotheek'. Grasmasjien, die vorige keer 'Kramping Korstmos' inblikte, kwam ook nu, na een mooi opgezette aanval, al gauw op voorsprong. In een mum van tijd werd het zelfs 3-0. Net voor rust kon Infotheek nog tegenscoren waardoor we toch nog een match kregen (en de eer was alvast toch ook gered). Indien Racing Infotheek de overwinning alsnog wilde binnenhalen zou het toch uit een ander vaatje moeten tappen tijdens de tweede helft. Ze hadden de boodschap blijkbaar verstaan en tapten prompt uit een ander vaatje. Toch was het Grasmasjien die de weg naar de netten vond: 4-1. Daarna ging het spel gelijk op hoewel Racing toch veel meer doelkansen versierde maar het geluk was aan het andere kamp. Beide ploegen scoorden elk nog één keer wat de stand uiteindelijk op een 5-2 ongelijkspel bracht.

Deze tweede speeldag was wederom een voltreffer zonder voorgaande (uitgenomen de eerste speeldag dan): de razendspannende wedstrijden werden begeleid door een laaiend enthousiast en uitermate luidruchtig publiek. Na de sportieve geplogendheden werd nog lang en druk nagekaart onder een brandend zonnetje.

De volgende speeldag is op zondag 11 mei, wederom in het Ivagokraakpand in de Staakskensstraat in Gent. Er staan 4 wedstrijden geprogrammeerd en zoals altijd: iedereen welkom om te supporteren of om ook eens tegen de bal te shotten.