arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom ik Resist! stem
by jessie Tuesday, May. 06, 2003 at 5:25 PM
jessie@indymedia.org

Of misschien beter : "Waarom ik op Resist zou stemmen"

Dit is het eerste jaar dat ik bewust met de verkiezingen bezig ben. Ik herinner me nog de laatste gemeenteraadsverkiezingen (ergens in 2000??). Ik woonde toen nog in het hartje der Vlaamse Ardennen. Verkiezingen was niks waar je als 13jarige mee bezig was, maar toch... toen ik de tussenstand van de Ronsische uitslagen zag, verschoot ik wel even van het succes van het Vlaams Blok. Ik verstond niet waarom de mensen niet op CVP, SP of zoals in het geval van mijn ouders, AGALEV stemden.

Ik dacht dat ook dit jaar de verkiezingen zo maar aan me voorbij zouden gaan. Ik mag nog niet gaan stemmen, dus wat zou ik me van de verkiezingen aantrekken. Tot maart ongeveer dacht ik dat ik altijd ongeldig zou stemmen, want zoals ooit op de Ravage verkiezingsposter stond :"Politiek? Doodziek!! De overheid faalt." en gelijk hebben ze. De politiek in België is mijn inziens een boeltje, waar je amper de strekkingen uit elkaar kunt houden, omdat de grenzen ertussen alsmaar dunner worden.

Toen de eerste verkiezingsberichten begin dit jaar begonnen door te sijpelen dacht ik :"Mensen, waarom nog stemmen? De politiek is corrupt, alles wordt boven ons hoofd afgesproken. Ze zeggen A maar denken B en de mensen zijn zo dom om dit allemaal te blijven slikken." Ok nu, ik kan hier niks aan veranderen, ik kan niet oproepen tot een revolutie, want wie luistert er nu naar mij?

Sinds kort is mijn mening over de verkiezingen eigelijk wel nogal veranderd. Op 18 mei zou ik maar al te graag gaan stemmen. Ik zeg dan ook zonder enig schaamrood op de wangen : ik ben Resist!er.

Ik stem Resist! als proteststem, want een stem voor de traditionele partijen is een stem voor een nieuwe kapitalistische, ondemocratische regering. Ik stem Resist! als steun aan de "nieuwe belgen" (ook klote uitdrukking, maar ik zeg niet allochtonen, want ze zijn even goed Belg als u en ik), steun aan de ontvoogdingsstrijd, steun aan de strijd tegen de assimilatie, de strijd voor gelijke rechten voor allochtoon en autochtoon. Ik stem Resist! want iedereen heeft recht op een dak boven z"n hoofd. Iedereen heeft recht op een goede opleiding en op een goede job.

Onderdrukten uit alle lagen van de bevolking, ik richt me speciaal tot u, stem Resist!!! want dit is de enige partij waarbij de woorden automatisch woorden opgevolgd door daden. Dit is de enige partij die niet wil paaien met loze beloften, of die niet werkt met een verborgen agenda. Resist! zegt rechtuit dat zebv. strijden voor moslimscholen, ze zijn niet bang voor de mening van de mensen erover. Ze zijn rechtuit.

Ook daarom ben ik fier om te zeggen: ik ben Resist!er.

NB: Aan de mensen die indymedia de voorbije dagen teisterden : Kom maar op met jullie commentaar. Jullie zijn zo zielig dat het mijn koude kleren geeneens raakt. Ik respecteer iedereen die een andere mening over de verkiezingen heeft, zolang die mij ook maar respecteren.

Resist tegen ondemocratische regering
by Renate Tuesday, May. 06, 2003 at 10:32 PM

Groot gelijk jessie!
Waarom is onze regering ondemocratisch en waarom is resist wel democratisch, vraagt paul.

Wel, voorbeelden genoeg, maar ik zal me beperken tot twee:
Ondemocratisch dat noem ik
- een regering die liegt tegenover de bevolking en dingen verzwijgt voor de bevolking. Neem bv de wapentransporten. Tot drie maal toe heeft onze regering bewust gelogen. Eerst door te stellen dat er geen transporten waren. ten tweede door te stellen dat er transporten waren maar niet naar de Golf. ten derde door te stellen dat de transporten kaderden in een akkoord met de VS uit 71. een akkoord dat achteraf niet van toepassing bleek. Bovendien weigerde onze regering dit bewuste document te laten zien, zowel aan het parlement als aan de bevolking.

- ondemocratisch noem ik een premier die stelt: "als de wet niet volstaat om Dyab te veroordelen, zullen we de wet aanpassen". Geen enkele, ik herhaal, geen enkele regeringspartij heeft geprotesteert tegen de arrestatier van Dyab. integendeel.

We kunnen zo nog uren doorgaan. op een bepaald moment moet je echter breken met zo'n regering, ook als kiezer, anders maak je je schuldig aan collaboratie. je kan geen excuses voor hen blijven verzinnen.

democratisch noem ik: een lijst als resist die voor volkscontrole is, controle op politie, gerecht, regering door en voor het volk. Laat ze maar eens verantwoording afleggen, laat Dyab in het parlement maar eens wat potjes openen. Zoals hij stelde op de meeting in Borgerhout: "ik beloof dat ik niet zal meedoen aan het gekonkelfoes van partijen onder elkaar, aan het bedriegen van de bevolking en geheim houden van dossiers die het volk moet kennen. door mijn positie zal ik inzage hebben in veel dossiers en ik zal ze naar buiten brengen".
Meer op: http://www.lijst-resist.be!!



alle respect!
by Marco Daems Tuesday, May. 06, 2003 at 10:54 PM

Jessie,
Ik heb mij soms geërgerd aan jouw radicale keuze voor een lijst als Resist, die ik als tegennatuurlijk (arabisch-nationalistisch en tegelijk autoritair-socialistisch) en eigenlijk niet links beschouw, maar nu ik lees dat jij pas 18 jaar bent, ben ik vol bewondering voor jouw eerlijk enthousiasme.
Ik vergelijk dat dan met de nogal apatische houding van mijn eigen 3 dochters, die niet veel ouder zijn dan jij. En ik weet wie ik dan het meest waardeer: zonder enige twijfel gaat mijn sympathie en respect naar de jonge activist die het vol vuur opneemt voor de verdrukten. Dat blijkt de centrale bekommernis van jouw engagement te zijn.
Inderdaad het beste motief om bij verkiezingen een juiste keuze te maken.
Ik hoop zelfs niet dat je "later" wijzer wordt. Het is mooi en waardevol dat jongeren uiterst kritisch zijn. En het is jammer dat die bevlogenheid dikwijls afzwakt bij het ouder worden. Dus: houden zo. En misschien kunnen activisten als jij de juiste weg aanwijzen aan jouw generatiegenoten en degenen die nu nog te jong zijn om mee te kiezen. Dat een oude pee als ik persoonlijk hoop dat je het gevaar van Resist vroeg of laat inziet, mag je niet tegenhouden.
De toekomst is bij mensen als jij in goed handen. daar ben ik zeker van.
Het enige wat ik je vraag: blijf nadenken over de keuzes die je maakt.

Thanks
by jessie Tuesday, May. 06, 2003 at 11:07 PM

Hehe, thanks...

Enne... ik ben nog geen 18, want anders zou ik binnen 2 weken zeker stemmen. Ik mag pas stemmen vanaf 2005, maar ik vrees dat er pas in 2006 verkiezingen zijn.

laat ze maar komen
by jeroen Tuesday, May. 06, 2003 at 11:35 PM

Ik steun je jessie ! Laat de kritikasters en zielepoten die dag en nacht indymedia teisteren maar komen ! Gewoon verder werken !

Jeroen, Jeroen
by Bram Wednesday, May. 07, 2003 at 3:56 AM

Aan Jessie zeg ikke dat haar engagement lovenswaardig is. Maar verderwerken zonder eens stil te staan bij soms terechte kritiek op PVDA, RESIST en AEL is toch niet goed te keuren. Als ik de kritieken goed lees dan gaat het over een aantal fundamentele bezorgdheden van linkse mensen. En misschien spijtig om horen, maar ook om linkse bezorgdheden. Die mensen trachten monddood te maken zoals Jeroen en anderen nu proberen door te spreken over "zielepoten" en "teisteren" is toch niet slim. Beter zou zijn dat de mensen van PVDA,RESIST en AEL eens een aantal van die vragen beantwoord. Steevast de aloude methode hanteren van kritische mensen af te doen als "fascisten" (wat hier nu eens niet gebeurt), of het toch ook denigrerende "kritikasters" lijkt mij geen interessante weg. Een kritische beweging van anders/antiglobalisme verdient beter. Geen nood echter, de toekomst wenkt en men kan er vandaag mee beginnen. Efijn, eens een wat meer inhoudelijk artikel of commentje plaatsen doet geen pijn. We zijn tenslotte met en over politiek bezig denk ik zo. Dada.

hypocrisie
by jeroen Wednesday, May. 07, 2003 at 9:41 AM

Dit is weer het zoveelste staaltje van hypocrisie: 'We vinden het fijn maar je bent te radicaal en je zou beter naar onze kritieken moeten luisteren'.
Als je de haatcampagne tegen AEL, PVDA en zelfs tegen de medewerkers van indymedia van de voorbije weken hebt gezien, dan weet je wel beter. Ga maar eens even kijken naar wat er allemaal onder 'hidden' staat. Er komt een moment waarop men zegt: en nu is het genoeg geweest. Gedaan met dit soort van vernietigende haatcampagnes !

Toffe tekst Jessie
by han Wednesday, May. 07, 2003 at 9:41 AM

Toffe tekst Jessie.

Het vraagd enige moed op deze website om voor je mening uit te komen. Maar aan moed ontbreekt het jou niet, zoveel wisten we al.

Groeten

han

Vrij raar.
by Bram Wednesday, May. 07, 2003 at 12:34 PM

Jeroen spreekt over haat, Han spreekt over moed. Mag ik de jongens eens vragen hun mening te formuleren rond de historische ervaring van anarchisten met het Stalinisme? Denk je dat anarchisten niet bang zijn? Denk je dat anarchisten en basisdemocraten niet bevreesd zijn dat als PVDA de geschiedenis niet onder ogen ziet en misschien haar excuses eens aanbied deze geschiedenis zich kan herhalen. Beseffen jullie wel wat er met mijn geestesgenoten is gebeurd in de vorige eeuw?
In mijn bescheiden ijdelheid durf ik hier zelfs zeggen dat ík moedig ben om dat hier te zeggen, met slechts een tikkeltje haat trouwens.

En laat ook dat tikkeltje haat maar achterwege
by han Wednesday, May. 07, 2003 at 12:55 PM

Bram :
Besef je wel wat de "blanke" mensen in de arabische wereld hebben uitgestoken de voorbije eeuw....

Als we zo verder moeten door steeds opnieuw over zaken uit een vorige eeuw te beginnen, dan geraken we nooit vooruit. En laat ook dat tikkeltje haat maar achterwege, nergens goed voor als je wil samenwerken of in debat treden.

ciao

Waarom ik twijfel om op Resist te stemmen
by Thomas Wednesday, May. 07, 2003 at 1:02 PM

Allez Han, ik denk toch dat het hier veel meer moed vraagt om een kritische noot bij Resist-PvdA-Maria te zetten dan om ze te verdedigen. Zowat jullie hele edito-team lijkt die lijsten te steunen. Als de PC en hun lijst met de LSP en zo posten, dan worden ze er direct van beschuldigd voor de PS te werken of wat weet ik allemaal.

Maar goed, Jessie formuleert haar standpunten goed maar ze zou wat minder in de verdediging moeten gaan tegen de critici hier. Ik zou haar het volgende willen vragen, de redenen waarom ik ernstig twijfel als ik op Resist moet stemmen:

- Waarom is het programma zo onduidelijk over vrouwen en holebis? Er is meer dan wettelijke discriminatie, er zijn ook discriminaties binnen de privé-sfeer. Wat denkt Resist daarover
- Vind jij nu echt dat een vrouw op jullie lijst die zegt "De vrouw is de parel in het gezin" niet een beetje teveel naar Alexandra Colen neigt?
- Waarom heeft Dyab niet effectief geprobeerd een veel breder front te vormen met SAP, LSP, KP erbij, maar ook met andersglobalisten, linkse intellectuelen, feministes, ecologisten, lappersfronters? Zijn deze groepen ooit officieel uitgenodigd of bleef het bij de PvdA, Indymedia en een paar onafhankelijken?

Ik hoop dat je hier een antwoord op kan geven en me kan overtuigen toch op Resist te stemmen hoewel ik moeite heb met bepaalde conservatieve trekjes.

Met respect
Thomas

Steeds maar weer antwoorden
by christophe Wednesday, May. 07, 2003 at 1:21 PM

Ten eerste: het edito-team is niet verantwoordelijk voor de commentjes die gepost worden. Dat enkel LSP en de PC kritiek krijgen, lijkt me serieus overdreven.

Dan die eindeloos herhaalde vragen over Resist:

- het programma is niet onduidelijk over vrouwen en holebi's: er wordt stelling genomen tegen discriminaties. Natuurlijk zijn er discriminaties in de privésfeer, maar wat wil jij daaraan doen? Meer blauw in de keuken? Een staat die de bevolking controleert in de huiskamer, is dat het wat je voorstaat?

- "De vrouw is de parel in het gezin": ik weet niet wie het gezegd heeft, maar het bewijst nog maar eens hoe alle resist-kandidaten met het vergrootglas en notaboekje in aanslag gevolgd worden. Ik vind dit geen Sandra Colen-uitspraak. En gezien het bullenbakken- en bierbuikgehalte van de meeste mannen, is dit waarschijnlijk nog een wetenschappelijke correcte opmerking ook.

- Bij mijn weten heeft Dyab dat geprobeerd, maar die vraag zou je eigenlijk beter aan KP, SAP, LSP, ATTAC en consoorten stellen. Ik stel alleen vast dat die mensen serieuze bezwaren hebben tegen AEL (zie de tekst in De Morgen die door mensen van deze bewegingen/partijen werd onderschreven). Van LSP weet ik dat ze de lijst resist geen uitdrukking vinden van de eenheid tussen autochtone en allochtone arbeiders om dan zelf een lijst in te dienen met enkel autochtonen. Maar soit...

Voila, nu kun je zonder schroom en gewetensbezwaren voor Resist stemmen. :-)

Mmmm
by Thomas Wednesday, May. 07, 2003 at 1:29 PM

Dat was de vorige Resister van de dag op hun site, Belhaj of zo? En ze zei letterlijk op de website 'de vrouw is de parel binnen het gezin'. Sorry, dat vind ik toch serieus conservatief hoor. Mag de vrouw dan gaan werken en zo? En waarom zou de man geen gezinstaken hebben? En dat zou dan een vooruitgang zijn op het westers feminisme. Ik zal zwijgen want ik ben ook een man, maar dit soort dingen doet me dus heel sterk twijfelen om op Resist te stemmen, en ik denk dat dit voor vele andere linksen ook zo is.

Discriminatie binnen de privé-sfeer, daar kun je in elk geval iets over zeggen, en niet doen alsof alles opgelost als er wettelijke gelijkberechtiging is. Dat is wat Dyab en de verdedigers van AEl steeds aanhalen maar het is geen argument.

En iemand van de SAP vertelde mij dat zij NIET waren uitgenodigd en de KP of Attac ook niet hoor.

Maar mag Jessie zelf eens antwoorden meneer man ;-)

Natuurlijk
by Bram Wednesday, May. 07, 2003 at 1:49 PM

Die ervaringen van Arabieren en Anarchisten en Basisdemocraten zijn zeer zeker te vergelijken. Onderdrukking heeft vele gezichten en karakters. Net zoals Arabieren worstelen Anarchisten en Basisdemocraten heden ten dage ook nog heel sterk met die vorige eeuw waar ze oa bloedig werden onderdrukt. Dit zijn diepe wonden die langzaam helen, en jazeker, in die wonde zit ook woede, zelfs een tikkel haat. Ik kan dat niet wegtoveren. Ik denk wel dat die excuses een zalf zou kunnen zijn die die wonde sneller doet helen. Tevens zou hierdoor een vertrouwensgrond kunnen ontstaan waar we allen zo naar smachten. De schending van vertrouwen is misschien wel de kern van die wonde. Misschien klinkt dit wat pathetisch, maar in mijn schoenen is de pijn reëel, minstens even reëel als de pijn van een Arabier die zijn verleden kent. Sorry Arab.

jammer
by Mirjam vG Wednesday, May. 07, 2003 at 11:54 PM

Ik wou dat ik voor Jessie kon stemmen.
De rest van deze troep commentaarschrijvers zijn navelstaarders, egotrippers en ruziezoekers.
Voor een radicaal-linkse eenheid... Resist dan maar?

flagrante nonsens over LSP
by Geert Cool Thursday, May. 08, 2003 at 8:19 AM

Christophe schreef: "Bij mijn weten heeft Dyab dat geprobeerd, maar die vraag zou je eigenlijk beter aan KP, SAP, LSP, ATTAC en consoorten stellen. Ik stel alleen vast dat die mensen serieuze bezwaren hebben tegen AEL (zie de tekst in De Morgen die door mensen van deze bewegingen/partijen werd onderschreven). Van LSP weet ik dat ze de lijst resist geen uitdrukking vinden van de eenheid tussen autochtone en allochtone arbeiders om dan zelf een lijst in te dienen met enkel autochtonen. Maar soit..."

Dat is geen eerlijke manier van voorstellen! Mijn kritieken:

1/ Er is pas een contact met LSP geweest nadat alles in kannen en kruiken was voor Resist. Het was te nemen of te laten. Groei je op zo'n manier naar elkaar toe in verkiezingen? Waarom mochten wij blijkbaar geen inbreng hebben in de discussie over het programma?

2/ De kritiek van LSP op het huidige programma van Resist is dat dit inderdaad te weinig vanuit een standpunt van klasse-eenheid vertrekt. Daarnaast vrezen we dat een lijst is die gericht is op het "zelf-overtuigen" van radicalen zonder dat gepoogd wordt een programma te ontwikkelen dat gericht is op bredere lagen.

3/ Dat is een compleet andere kritiek dan de bijzonder zwakke tekst van Kruithof en co. Een tekst waar wij eveneens sterke kritieken op hebben... Je moet dus niet proberen om ons over één kam te scheren met die tekst van Kruithof! Die tekst is door NIEMAND van LSP onderschreven, je moet dus niet het tegendeel suggereren. Moest er een LSP'er de noodzaak voelen om die tekst te ondertekenen, zouden we daar als partij toch wel bijzonder ernstige bezwaren tegen hebben.

4/ LSP dient een puur autochtone lijst in? Tiens, is die Seref Isildak op onze lijst misschien een "geassimileerde allochtoon"? Of neen, het zal wel een excuus-Ali zijn? Volgens mij is het alvast een consequente politieke activist, die terecht op onze lijst staat. Niet omwille van zijn afkomst, maar omwille van zijn politieke activiteit.

Van je opmerkingen klopt er dus niet veel.

holebi's en vrouwen
by johan Thursday, May. 08, 2003 at 4:41 PM

Al maanden smijt men Abou Jahjah naar het hoofd dat hij vrouwen en holebi's discrimineert. Terwijl hij telkens duidelijk zegt dat dit de visie is van zijn geloof en dat hij voor de scheiding van kerk en staat is. Maar blijkbaar geld deze kritiek enkel voor Abou Jahjah.
Men zou er nog niet aan denken om De Clerck van de CD&V te verwijten dat de kerk holebi's en vrouwen discrimineert. Tov de CD&V aanvaardt men dit blijkbaar, maar niet tov Resist.
Zou dit niet komen omdat men ons probeert te doen geloven dat al die moslims fundamentalisten zijn! De propaganda heeft blijkbaar gewerk.
IK STEM RESIST!

aan Mirjam vG
by jessie Thursday, May. 08, 2003 at 7:55 PM

Voor mij kan je niet stemmen, maar dat mag je natuurlijk niet tegen houden om voor Resist te stemmen natuurlijk. Trouwens moest ik op de lijst staan, zou ik zeggen, net als Dirk Tuypens : " Stem niet voor mij, stem voor Dyab". Wij willen Dyab in het parlement.

andere vragen die me gesteld zijn
by jessie Thursday, May. 08, 2003 at 8:24 PM

Maar is Abou Jahjah niet eveneens een nationalist ?

Deze vraag komt heel vaak terug. Dyab legt dit o.a. uit in het boekje Resist: veel meer dan een cultuurschok. Hij is een nationalist omdat zijn land bezet is, en zolang die bezetting er is blijft hij een nationalist. Van zodra zn land bevrijd wordt laat hij dit nationalisme vallen.

Wat is zijn beleidsintentie ?

Alle allochtonen ondersteunen of enkel de Marokkanen of Magrebijnen of Islamieten.
Nee hoor de AEL, en dus ook Resist, komt op voor alle allochtonen. Zowel Turken, Arabieren, Spanjaarden, Grieken, enz...


En ik heb nog geen verduidelijkend antwoord gezien omtrent hun opvatting inzake de werkende vrouwen en holebi's. Nochtans is die vraag al vaak gesteld geweest.

Omtrent de werkende vrouwen : deze vraag is ook al heel veel gesteld. Vanuit Islamitisch standpunt zegt Dyab dat vrouwen mogen gaan werken maar niet moeten. In tegenstelling tot de mannen, die zijn verplicht om te gaan werken om hun gezin te onderhouden.
Ook omtrent holebi's steekt Dyab zn standpunt niet weg. Hij zegt dat in de islam hetero-zijn een norm is. 1 van de punten van Resist is dan ook: tegen discriminatie, ook binnen de autochtone gemeenschap. Er staan trouwens 2 lesbiennes op de lijst Resist.

ael en holebi's
by an Friday, May. 09, 2003 at 12:49 AM

inderdaad, en daar ben ik er één van, jessie. en geen excuus-holebi hoor. paul, ik wil gerust op je zaken antwoorden. ik snap niet dat je begint over holebi's en moslimscholen, terwijl er tot op de dag van vandaag nog steeds niets over holebi's in de eindtermen van het onderwijs staat. begin daar misschien eerst eens over

ik weet niet hoeveel keer we het nog moeten zeggen, maar we zijn voor gelijke rechten voor IEDEREEN. ik weet niet hoe we het nog duidelijker kunnen maken.

ik raad je toch sterk aan om eens naar resist on tour te gaan en naar dyab en peter (of ahmed of mie of koen of ...) te luisteren. je kan daar al je vragen stellen.

I love a simple mind
by x-ray Friday, May. 09, 2003 at 9:09 AM


De vraag is simpel: STEL: Abou Jahjah gaat naar het parlement. Twee wetten komen ter stemming: 1. Openstelling huwelijk voor homo-koppels ook met partners uit landen die het homo-huwelijk niét erkennen. 2. Openstelling adoptie voor homo-paren. Stemt Abou Jahjah vóór beide wetten?

eenvoudig antwoord...
by han Friday, May. 09, 2003 at 9:42 AM

Het antwoord op de vraag van X-ray werd hier immers al lang gegeven : Ja dus.

RESIST is voor gelijkheid:
"Ik weet niet hoeveel keer we het nog moeten zeggen, maar we zijn voor gelijke rechten voor IEDEREEN. ik weet niet hoe we het nog duidelijker kunnen maken."
Schreef An, Holebi kandidaat op de lijst RESIST hier reeds.

Van iemand die de pseudo X-ray gebruikt zou je verwachten dat hij de zaken wat beter uitpluist. Maar voor sommigge mensen is dat duidelijk niet genoeg, ze blijven dezelfde vragen tot in den treuere herhalen.

Groeten

han

I am very sorry.
by x-ray Friday, May. 09, 2003 at 10:08 AM

De vraag is simpel: STEL: Abou Jahjah gaat naar het parlement. Twee wetten komen ter stemming: 1. Openstelling huwelijk voor homo-koppels ook met partners uit landen die het homo-huwelijk niét erkennen. 2. Openstelling adoptie voor homo-paren. Stemt Abou Jahjah vóór beide wetten?

Iedere partij zegt dat ze voor voor gelijke rechten voor iedereen is (het uitschot niet meegerekend uiteraard).
Tevens zou ik deze vraag graag bevestigd zien door iemand anders dan Han. Is dat mogelijk?

Aanvulling ...
by han Friday, May. 09, 2003 at 10:32 AM

In het RESIST boekje hebben we die vraag aan Dyab voorgelegd.

Zijn voorstel is om het huwelijk af te schaffen en te vervangen door een samenlevingscontract. Op die manier word iedereen gelijk en los je ook heel wat andere problemen op.
Wie toch absoluut wil trouwen kan dat dan doen voor de kerk, .... de staat heeft daar niest mee te maken.

# Bijvoorbeeld adoptie voor hetero koppels die niet wensen te trouwen.
# Of gewoon kinderen van koppels die niet wensen te huwen (dat is nu ook een hele administratieve rompslomp gewoon nog maar om het kind "erkend" te krijgen).

Blijven herhalen.
by x-ray Friday, May. 09, 2003 at 11:50 AM

Mijn vraag blijft onbeantwoord. Ik wil horen (van iemand anders dan Han) of Abu Jahjah vóór mijn twee punten zou/zal stemmen als ze ter stemming komen in het parlement. Ik heb recht en reden om wantrouwig te zijn. Ik heb het over de uitbreiding van de wet die in deze legislatuur is goedgekeurd. No fucking bullshit. Burgerlijk huwelijk voor homosexuelen. Volgende legislatuur komt ter stemming: óók met homo's uit landen die het homohuwelijk niét erkennen (zowat de hele wereld), én het mogelijk maken van adoptie. Mijn vraag is of Abu Jahjah vóór STEMT?

jij herhaalt, ik antwoord
by jeroen Friday, May. 09, 2003 at 12:44 PM

IK wens op je vraag te antwoorden, x-ray. Eerlijk gezegd, weet ik het ook niet maar het schijnt dat Abou Jahjah één van de volgende dagen (zie de informatie hierover op deze site) rechtstreeks op chat te bereiken is. Vraag het hem rechtstreeks in plaats van hier den koppige ezel uit te hangen !

Koppige ezel?
by xx-ray Friday, May. 09, 2003 at 1:23 PM

Koppige ezel? Jer-oen vergeet dat het hier gaat over rechten. Koppige ezel? Ooit al een kopstoot gekregen van een koppige ezel??

Maak een studie over misbruik, veroordeling en onderdrukking van homosexuelen in de wereld en publiceer het hier op Indymedia. Nie wieder. Ezel.

Amaai
by han Friday, May. 09, 2003 at 2:47 PM

En waarom zou mijn antwoord niet OK zijn??

Ben ik geen kandidaat als de andere??

An Buelens Holebi kandidaat op de RESIST lijst gaf ook reeds een antwoord,...

Dit is geen vragen meer stellen dit is stalcken als je het mij vraagt.

joshua
by jeroen Friday, May. 09, 2003 at 5:54 PM

Of jij een 'teleurgestelde pvda-er' bent, betwijfel ik. Misschien ben je ziek of zo. Er zijn nogal veel verkoudheden op dit moment. Wat je vraag betreft: nu zondag 11 mei e.k. (tussen 14u. en 16u.)kan je rechtstreeks met Abou Jahjah chatten. Maak gebruik van je chatterskwaliteiten en stel hem gewoon die vraag en laat ons weten wat hij hierop heeft geäntwoord. Nog twee keer slapen !