arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verzet voor Democratie en Socialisme
by RDS-PC Tuesday May 06, 2003 at 11:31 AM
rds-pc@hotmail.com 02/512.77.77 Rouppestraat 4 - 1000 Brussel

Brussel-Halle-Vilvoorde - Een verzetslijst op 18 mei: een eerste etappe in de gemeenschappelijke constructie van de linkse kracht die in België ontbreekt

Verzet voor Democratie en Socialisme
RDS - PC

Persbericht d.d. 9 april 2003 van de Coördinatie RDS-PC.

Verzet voor Democratie en Socialisme (RésistanceS pour la Démocratie et le Socialisme)RDS-PC (lijst ondersteund door de LSP en de SAP)

Brussel-Halle-Vilvoorde - Een verzetslijst op 18 mei: een eerste etappe in de gemeenschappelijke constructie van de linkse kracht die in België ontbreekt.

De parlementsverkiezingen van 1999 hebben een belangrijke wijziging teweeggebracht in het politieke leven van ons land. De CVP - PSC, die tot dan toe de ruggengraat had uitgemaakt van alle regeringen van België, leed een gedenkwaardig verlies en werd in de oppositie gedrukt.

Een deel van de bevolking hoopte dat de paars-groene regering, zoals zij het aanvankelijk had beloofd, een andere politiek zou voeren. Daar kwam echter niets van in huis. Onder een 'nieuwe' verpakking, werd ons dezelfde neoliberale politiek voorgeschoteld: loonsverlagingen; schrapping van banen en sluitingen van ondernemingen, zelfs winstgevende; opjagen van werklozen; opdrijven van de criteria tot het bekomen van overlevingsuitkeringen; bedreiging van het solidariteits- en gezondheidssysteem; ontmanteling van de overheidsdiensten; behoud van de centra voor asielzoekers; weigering van het stemrecht voor migranten. De beloofde 'nieuwe politieke cultuur' resulteerde in het verder zetten van even ondoorgrondelijke politieke praktijken en van de minachting van de burger. Nieuwe schandalen bleven het licht zien, waarvan de laatste in de rij, n.l. in Antwerpen, het Vlaams Blok weer eens naar voor zal stuwen op electoraal vlak.

Het is genoeg ! Er moet links verzet komen tegen de neoliberale verrijkingspolitiek voor de rijken en tegen de verarming van de werknemers en de sociale steuntrekkers.

Op initiatief van de Parti Communiste komt de lijst RDS-PC (Verzet voor Democratie en Socialisme) in het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde op voor de verkiezing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers van 18 mei. Zowel militanten van de Parti Communiste (PC), van de Linkse Socialistische Partij (LSP), van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP), als onafhankelijken staan op deze lijst.

Zij zal campagne voeren voor de vrede. Tegen de grote risico's die de wereldeconomie en de volkeren lopen door de drang tot koloniale dominantie en oorlog, in Irak en elders, van de Verenigde Staten, met minachting voor de publieke opinie en het internationaal rechtssysteem.

Zij zal de tewerkstelling verdedigen, opkomen voor echte arbeidsovereenkomsten en degelijke lonen, voor de vrijwaring van de syndicale rechten in de ondernemingen en voor een democratisch strijdsyndicalisme.

Zij zal de overheidsdiensten verdedigen, die met verdwijning en privatisering worden bedreigd, ten nadele van diegene die er beroep op doet. Trouwens, de kwaliteit van de dienstverlening zou veeleer moeten verbeterd worden, juist om beter tegemoet te komen aan de noden van iedereen.

Zij zal de democratie verdedigen, met heldere politieke praktijken en met luisterbereidheid naar de burger en met een werkelijke controle van de bevolking op de mandaten en diegenen die ze vervullen.

Voor dit alles zal RDS-PC strijden, om een eerste etappe te vormen in de gemeenschappelijke constructie van de linkse kracht die in Belgi‘ ontbreekt. Zij zal zich bekwamen om een brede mobilisering tot stand te brengen in het verzet tegen de wilde logica van het kapitalisme teneinde een samenleving op te bouwen, gebaseerd op rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid. M.a.w. een socialistisch project.

Ongetwijfeld voelt u ook de dringende nood om de vernietigende wetmatigheid van de winsten en de markt te weigeren. Ongetwijfeld denkt u ook na over nieuwe vormen van mobilisatie en organisatie, met democratische eerbied voor gevoeligheden en verschillen. Vervoeg daarom ons project voor ëenmaking. Contacteer ons.


rds-pc@hotmail.com - Rouppestraat 4 - 1000 Brussel - 02/512.77.77

eindelijk?
by johan Tuesday May 06, 2003 at 01:48 PM

Eindelijk een aanzet naar een linkse eenheidslijst? Is dat wel zo??? Mij ontgaat het in elk geval totaal.

In Brussel-Halle-Vilvoorde (en Leuven) komt de linkse lijst MARIA op. Deze lijst is opgebouwd rond Maria Vindevhogel (ex-Sabena delegee) en andere strijdsyndicalisten. Op deze lijst ook heel wat strijdbare migranten.

Een zetel voor de lijst MARIA zit erin. Daarvoor zijn 32000 stemmen nodig.

De PvdA nam de juiste beslissing door in deze kieskringen zelf geen eigen lijsten in te dienen maar voluit de lijst MARIA te steunen.

En de KP, SAP en LSP...die komen met een eigen initiatief dat in de verste verte niet in de buurt van een verkozene zal komen maar MARIA wel kostbare stemmen kan kosten. Begrijpe wie begrijpe kan...

Links Brussel, links Leuven...geef de scheurmakers een veeg om de oren. Stem MARIA in de kamer!

Johan.

'eindelijk'
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 01:52 PM

Ik vermoed dat de opmerking van Paul enkel als provocatie was bedoeld. Was het niet zo, Paul ?

précisions
by Némo Tuesday May 06, 2003 at 01:59 PM

Voor Johan (sorry, in het frans):

La liste RDS-PC s'est consituée plusieurs semaine avant la liste MARIA. Lorsque nous avons appris l'existence de la liste MARIA nous avons pris contact avec Maria Vindevoghel pour voir comment nous pourrions collaborer, voir même pour fusionner les deux initiatives.

Malheureusement, Maria a refusé de donner suite à cette démarche et il n'y a pas eu de rencontre. Dommage donc, mais la faute n'en reviens pas à RDS-PC. Maria V. avait déclaré que sa liste serait exclusivement composée de syndicalistes et qu'elle ne voulait pas que des partis y apparaissent clairement. Or aujourd'hui nous constatons que la présence et la visibilité du PTB dans et autour de cette liste est plutôt forte... alors, une manoeuvre de plus?
Difficile donc dans ces conditions de reprocher à RDS-PC d'avoir maintenu sa propre liste...

précisions ???
by Capitaine... Tuesday May 06, 2003 at 03:00 PM

Pour Némo,

Pourquoi est-ce que le fait que le PTB soit visible autour d'une liste vous gêne et vous empêche d'en faire autant ?
N'est-ce pas vous les grands prêtres de l'unité à gauche ?
N'est-ce pas vous qui vous dites victime du sectarisme du PTB ?
Le PTB a retiré (que je sache), sa liste sur BXL-Hall-Vilvoord, afin d'appuyer la liste MARIA et de lui permettre d'avoir les voix nécéssaires à obtenir un élu !
Pourquoi le PC, le MAS et le POS n'en font-il pas autant ?
Comme preuve d'ouvertur et de volonté d'unité, il y a mieux non ?

non Nemo, pas d'accord
by johan Tuesday May 06, 2003 at 03:25 PM

Niet akkoord, Nemo.

Goed, RDS-PC bestond al een paar weken voor het initiatief MARIA van de grond kwam...dat wil ik best van je aannemen.
Maar, so what??? De PvdA dacht eerst ook met eigen lijsten op te komen in Brussel-Halle-Vilvoorde en Leuven, maar besloot dat niet te doen toen MARIA van de grond kwam.
Nog eens, een zeer lovenswaardige beslissing van de (anders door sommigen steeds voor 'sectair' uitgemaakte) PvdA.

De lijst MARIA wou niet verbonden worden aan deze of gene partij. Wou zichzelf dus gewoon MARIA noemen. Daar valt over te debateren, maar om daar nu echt een punt van te gaan maken? De PvdA viel daar alleszins niet over, voor hen primeert het programma van zo'n lijst boven een partijnaam derop ja of neen. Uit jouw comment maak ik op dat dit voor KP, SAP en LSP wel een breekpunt was. Met alle respect hoor, maar...

Ja, de lijst MARIA bestaat vooral (niet uitsluitend) uit strijdsyndicalisten. So what? Maken KP, LSP en SAP daar dan ook al een punt van? Ik probeer beleefd te blijven, hoor...maar dat kost me nu wel effe moeite. Het gaat hier verdomme om een lijst met mensen die dag in dag uit vooraan staan in de sociale strijd. En daar durven jullie als linkse partijen problemen rond maken???

Ja, er staan PvdA sympathisanten (en misschien ook wel wat leden) op de lijst MARIA. Nog maar eens...so what? Zij staan daar in de eerste plaats op als strijdsyndicalisten, als mensen die dag in dag uit op de barricades staan. Niet als leden van deze of gene partij.
Verder steunt de PvdA de kampanje van MARIA voluit. Op haar website, in haar krant, op straat, in de fabriek, misschien ook financieel. En zo hoort het ook.
Misschien verbaast het jullie...maar het is precies deze houding van de PvdA die haar steeds meer respect oplevert vanwege niet partijgebonden syndicalisten en progressieven.
Dan mogen jullie de PvdA nog honder keer voor "stalinisten" uitmaken, daar hebben simpele werkmensen gewoon lak aan. Zij luisteren niet naar mooie praatjes en moeilijke woorden, zij willen mensen die naast hun staan, dag in dag uit...

Uit jouw comment meen ik trouwens te mogen opmaken dat het vooral deze PvdA steun aan MARIA is die jullie tegen de borst stuit. Droevig hoor...

LSP, KP en SAP...niet zeveren a.u.b. De linkse uithangen in het kafee kan niet meer. Vandaag worden er fundamentele keuzes gemaakt. Jullie hebben nog een kleine twee weken, het kan dus nog. Volg het PvdA voorbeeld, voer jullie RDS-PC lijst af en ga voluit voor MARIA. Zo simpel kan het leven zijn.

Niet? Ook goed.
Links Leuven, links Brussel, links Anwerpen...geef de scheurmakers een pandoering! Stem Maria en Jahjah in de kamer!

Johan


P.S.: Nee hoor, ben geen PvdAer. Maar mocht ik in Henegouwen wonen dan stemde ik wel voor Colette. Dat spreekt voor zich.

Triestig
by Frederik Tuesday May 06, 2003 at 04:03 PM

De zoveelste poging om een linkse lijst van basisactivisten de wind uit de zeilen te halen.

En dit onder het voorwendsel van linkse eenheid.

Is dat niet zoiets als oorlog voeren om een democratie naar Irak te brengen, terwijl je zelf niet democratisch verkozen bent? Maar ja, natuurlijk, Saddam moest toch weg, nietwaar beste LSP, KP en SAP? En die onschuldige slachtoffers, tja...

Triestig hoor allemaal. Ik hoop dat de patroons jullie betalen voor dit scheuringswerk, want anders vrees ik voor jullie intelectuele capaciteiten.

?
by KaM Tuesday May 06, 2003 at 04:13 PM

U gaat me toch met alle respect toch niet proberen wijs te maken dat de PVDA 'onbaatzuchtig' als ze zijn 'zomaar' hun lijst hebben ingetrokken? Dat de PVDA zomaar massaal campagne voert voor de lijst MARIA? De helft van de website is verdorie ingenomen door de lijst MARIA. Nu, ik ken de relatie niet tussen de PVDA en MARIA maar mij moet je niks wijs proberen te maken. Nu van mijn part mag ze verkozen worden hoor.

Pas clair?
by Némo Tuesday May 06, 2003 at 04:33 PM

Mon petit commentaire m'avait l'air clair même si en français. Je le répète, les responsables de la liste MARIA ont REFUSE toute rencontre avec la liste RDS-PC. Difficile donc pour RDS-PC de soutenir une initiative qui ignore purement et simplement toute démarche unitaire. J'imagine par contre que la décision du PTB s'est prise après une rencontre entre ce dernier et MARIA. Alors, pourquoi ce deux poids deux mesures? Pour ceux qui donnent des leçons d'unité, réfléchissez là dessus. Quant au message de Frederik, une seule remarque: tu as fumé la moquette de ton salon?

Le PC fait parler !
by comme jamais... Tuesday May 06, 2003 at 04:34 PM

C'est la première fois depuis longtemps que j'entends parler du PC... Comme quoi les élections sont un grand moment de politique ! En tout cas sa reveille certaines personnes !
On attend la liste des candidats de la liste PC !
A toi David !

D.P.

Du calme!
by nandy Tuesday May 06, 2003 at 04:47 PM

Plus d'infos sur la liste suivront les jours prochain!

On y travaille!

Mais soyez sûr que la formation de cette liste est un grand pas en avant vers l'unité de la gauche en Belgique.

C'est seulement dommage que la presse ne s'intéresse presque pas et que même Indymedia ne nous soutient pas à fond.

PC, PS même combat
by furax Tuesday May 06, 2003 at 04:56 PM

Ben c'est peut-être parce que, comme avec RESIST, des media-activistes, unis avec des syndicalistes et des membres d'associations se sont unis sur une liste de gauche qui se nomme MARIA !
Alors évidemment, face à cette unité de la gauche, il y en a toujours pour DIVISER, comme RDS-PC !
Evidemment ce sont les copains du PS qui doivent être content, peut-être qu'un autre membre du PC roulera en Mercedes Sport ou en BMW, pour service rendu... Ca s'est déjà vu n'est-ce-pas ?

le pc soutient ps au sénat
by daniel Tuesday May 06, 2003 at 05:11 PM

Pour info, le PC soutient au Sénat la candidature de Pierre Galand sur la liste du PS.
"L'unité de la gauche" du PC va jusqu'à l'unité avec le PS gouvernemental. Car une voix pour Galand c'est une voix pour le PS, c'est mathématique!
Je ne vois rien qui puisse constituer un pas en avant avec cette liste RDS-PC.
J'ai bien plus d'espoir dans la liste Maria qui par sa composition représente déjà une alternative: Max Feraille de la STIB qui a dirigé le mouvement de contestation, Bert Verhogen délégué principal de DHL,...

Il nous offre en tout cas une véritable alternative syndicale et politique qu'on trouve pas au RDS-PC, à moins que comme le dit Furax, on défende le syndicalisme Mercedes coupé sport de Mommens, membre du Bureau Politique du PC jusqu'il y a peu et permanent SETCa.

Maria, je sais, elle vit avec 1000 euros par mois. Elle sait comment vit dan sle concret la majorité de la population.


Héla!
by nandy Tuesday May 06, 2003 at 05:19 PM

Tu ne vas quandmême pas commencer à dire que Pierre Galand n'est pas de gauche. C'est un militant de la paix et contre le racisme depuis très longtemps. Il était altermondialiste longtemps avant Seattle et Gênes.

Donc oui, soutenons Pierre Galand! Pourqu'il ait finalement un vrai altermondialiste au sénat.

Et ce ne sera pas facile. Il aurait besoin de nous tous. Donc en fait dans ce cas-ci, c'est plutôt le PTB qui sème la division.

le PC n'a pas de parole
by comme toujours Tuesday May 06, 2003 at 05:29 PM

Némo,
je me demande comment tu peux confirmer quoi que ce soit concernant les discussions entre la liste RDS-PC et la liste MARIA ? Tu n'y était pas !
David Jamar lui y était, puisque c'est LUI SEUL qui a pris contact avec MARIA Vindevoghel, il y a quelques semaines !
Et pas pour discuter un renforcement de la liste MARIA et un retrait de la liste PC, à contrario du PTB qui lui a retiré ses listes.
NON, David Jamar est venu demander à MARIA de se mettre sur la liste RDS-PC, le PC était prêt à lui laisser une place pour elle en effectif (dernière sur la liste, parait que c'est une bonne place...) et quelques autres à discuter... (parce que les trotskistes du POS et MAS sont gourmands, il parait...)
BREF, ce n'est PAS un retrait de la liste PC au profit d'une liste de gauche unitaire autour de syndicalistes connus et de combat que le PC et Jamar sont venu "discuter", mais pour le RETRAIT de la liste MARIA !!!
Voilà ce que voulait JAmar, au nom de la liste RDS-PC !
Ca c'est la vérité !
Alors vos mensonges et vos tentatives de discréditer la liste MARIA vous pouvez les ravaller !
Il vous suffit d'aller sur le site de la liste MARIA pour voir que la cinquantaine de candidats sont des gens de choix, d'horizons très divers de syndicalistes et activistes, et que MARIA n'est pas prête à se vendre au PS ou à ses exécutants du PC !
LA tentative de récupération du PS/PC JAmar de Maria Vindevoghel est tombée à l'eau ! c'est tant mieux pour nous tous. On moins on sait que l'on peut faire confiance à Maria et à VOTER MARIA, liste 22 !!!


a bon PC = PS ?
by furax Tuesday May 06, 2003 at 05:36 PM

C'est dingue comme argumentation Nandy. Enfin, disons que c'est nul quoi.
Avec ce genre de raisonnement, Pierre Galand aurait dû se mettre sur les listes du MR, si il avait obtenu une meilleurs place ?
Allons allons, se mettre sur les liste du PS, c'est faire un CHOIX POLITIQUE, qu'est-ce qui empêchait le grand messieur Galand de faire une liste pour les élections du style de la liste MARIA ?
L'ambition, d'un quiquagénaire qui se dit avoir déjà assez donné et qui veut aujoiurd'hui aller se reposer au Sénat !

uitleg aub
by Harko Tuesday May 06, 2003 at 06:35 PM
harko21@yahoo.co.uk

Ik vind het allemaal goed en wel dat de troksisten en PC'ers samen opkomen, ik vind het allemaal goed en wel dat ze dit een linkse lijst noemen.
Maar waarom niet de lijst MARIA steunen.
De PVDA heeft haar lijst onmiddelijk ingetrokken toen MARIA werd aangekondigd. De PVDA en al haar militanten steunen actief de campagne van MARIA.
De PVDA heeft verklaard dat ze alles op alles zal zetten om 3 progressieve parlementsleden te krijgen: Dyab, Colette en Maria. Daarvoor gaat de PVDA.
Maar waar gaat de LSP voor? Waarom steunen ze MARIA niet?

en trouwens waarom roept de LSP niet op om overal in Vlaanderen -buiten in Oost-Vlaanderen- om op de PVDA te stemmen? en waarom roept de MAS niet op om overal in Wallonië op de PTB te stemmen?

Maria, Maria,ik hou van jou...
by johan Tuesday May 06, 2003 at 07:11 PM

Pertinente vragen, Harco.
Et merci pour les clarifications, camarade Comme Toujours. Zeeeer verhelderend.

Johan.

pour Nandy
by johan Tuesday May 06, 2003 at 07:32 PM

Je hebt het dus niet begrepen, Nandy.

Zeker...Pierre Galand is iemand van links. Maar punt is...zo iemand hoort niet thuis op een PS lijst waar hij enkel dient als excuus-linkse (zo een beetje als al die excuus-Ali's). En de PC hoort niet op te roepen om voor zo een lijst te stemmen. Doe anders die "C" maar weg.

Hoe doe je dat in feite, als "kommunist"...
...wel oproepen om voor een Galand te stemmen op een PS lijst?
...maar niet oproepen om voor MARIA te stemmen?
Mag de PC me toch allemaal eens komen uitleggen. Maar nee, ze gaan liever door met hun RDS-PC lijst. Kwestie van Maria een beetje te dwarsbomen.

Johan

Twee
by KaM Tuesday May 06, 2003 at 08:15 PM

Is het niet Maria die de PC dwarsboomt? De PC was immers het eerste met hun lijst. Nu met dit welles-nietjes spelletjes komen we nergens. Er zijn twee linkse lijsen in die regio. Misschien jammer maar daar moeten we het mee zien te doen. Volgende keer beter.

DRIE
by ik Tuesday May 06, 2003 at 09:09 PM

Et si le PTB avait été aussi sectaire que la liste PC, il y en aurait eu 3 (DRIE)...
Et si on écoute le PC, il faut voter PS (GAland), et si on compte les amis du POS (ECOLO)... Avec des si...
Reste à savoir POURQUOI LE PC NE FAIT PAS COMME LE PTB ET NE RETIRE PAS SA LISTE POUR RENFORCER LA LISTE "MARIA"...

frustrerend!
by pablo Tuesday May 06, 2003 at 09:50 PM

het zal nog een jaar of zeven duren voor ze hier de violen gelijkgestemd hebben zekers??? ik vind het uiterst jammer en iedereen vindt dat met mij denk ik! gaan we zes zeven acht linkse lijsten indienden de volgende keer??? de pvda moet niet ded heilige engel uithangen, ze weten ook dat ze niet overwogen hebben om de verkiezingsinititatieven die zij steunen echt open te trekken naar alle mensen die links van spa/agalev actief zijn. abou jahjah kondigde aan "wij willen praten met iedereeen, antiglobazlisten, communisten, trotskisten"...het werd: de pvda! en iets gelijkaardigs is - geef het gewoon toe - met die >MARIA<lijst gebeurd. doe allen niet zo kinderachtig! puh! foei! er zijn voorzekers duizenden mensen in vlaanderen die alweer niet weten waarop gestemd!

vragen
by Harko Thursday May 08, 2003 at 09:08 PM


Ik blijf zitten met mijn vragen aan de LSP dus zet ik ze nog maar een keer, uitgebreider deze keer.

1. Wat geeft de LSP/MAS als stemadvies in die plaatsen waar zij niet opkomt?

2. Waarom roept de LSP niet op om overal in Vlaanderen -buiten in Oost-Vlaanderen- voor de kamer op de PVDA te stemmen?

3. Waarom roept de MAS niet op om overal in Wallonië op de PTB te stemmen?"

4. Waarom geeft de LSP zijn steun niet aan de verkiezing van Maria Vindevogel in de Kamer in Brussel-Halle-Vilvoorde en Leuven niet?

5. Waarom geeft de LSP zijn steun niet aan de verkiezing van Dyab Abou Jahjah in de Kamer in Antwerpen?

6. Waarom geeft de MAS haar steun niet aan de verkiezing van Collete in de Kamer van Henegouwen?

Hopelijk worden deze vragen beantwoord door de LSP, ik zie er al naar uit.

Harko Vande Loock,
3de plaats Kamer Oost-Vlaanderen Partij van de Arbeid
http://www.pvda.be
http://www.lijst-resist.be

Vraag aan Resist
by Geert Cool Friday May 09, 2003 at 12:13 PM

Harko, nu het hier blijkbaar toch vragenuurtje is, wil ik jou ook ééntje toewerpen.

Hoe komt het dat Resist in Antwerpen systematisch over LSP-affiches geplakt heeft, zoals je op onderstaande foto kunt zien?


volplakken
by jeroen Friday May 09, 2003 at 12:59 PM

Het kan zijn dat jullie dat hele bord hadden volgeplakt zodat er voor niemand nog plaats over was. Overplakken van andermans affiches gebeurt natuurlijk ook constant en het is niet mogelijk om alle plakploegen van alle politieke partijen te controleren. Maar het is goed dat je het zegt. Ik denk wel dat Resist dit zoveel mogelijk wil voorkomen.

volplakken
by jeroen Friday May 09, 2003 at 02:34 PM

Resist wil een zo breed mogelijk links front en overplakt dus geen affiches van andere links georiënteerde groepen.
Maar ja, als alles volgeplakt is dan wordt er natuurlijk wel eens gepast op gereageerd.

affiches
by gc Friday May 09, 2003 at 02:42 PM

Op de foto zie je netjes waar de LSP-affiches hingen. Elders hingen er geen op dit bord. Een volledig bord volhangen heeft immers geen zin, het aantal overplakte affiches is dan veel te groot.

resist overplakt lsp
by jan vlegels Friday May 09, 2003 at 03:17 PM
jan_vlegels@hotmail.com

Heb er wel geen foto van, maar in Sint-Niklaas zijn er tevens affiches van LSP overplakt door resist.
Als wij gaan plakken en de borden hangen vol, dan overplakken we het Vlaams Blok, Liberaal Appel en andere rechtse partijen. Resist overplakken we niet, toch gebeurt het omgekeerd wel. Spijtig.

Een waarom zou RESIST LSP niet mogen overplakken???
by han Friday May 09, 2003 at 03:41 PM

Een waarom zou RESIST de affiches van LSP niet mogen overplakken???

De jongen die gaan plakken maken inderdaad geen onderschijd, en ik begrijp dat. Ze zillen Abou Jahjah in het parlement.

Respect
by gc Friday May 09, 2003 at 03:56 PM

Han, een minimum aan respect voor andere linkse organisaties zou u zeker niet misstaan.

lol
by echte google freak Friday May 09, 2003 at 04:01 PM

Dat Geert alias google freak op deze website aan Han om respect vraagt tart wel elke verbeelding.

Tja
by GC Friday May 09, 2003 at 04:04 PM

Tja, ik veronderstel dat de mensen op Indymedia direct kunnen zien wat mijn IP-adres is en wat anderen hun IP-adres is en tevens wat de verschillen tussen beide zijn. Begin dus niet onnozel te doen en mij allerhande andere gedaanten toe te schrijven. Ik gebruik mijn naam ofwel voluit ofwel afgekort.

Respect ??
by han Friday May 09, 2003 at 04:18 PM
han@indymedia.be

Kan je respect verwachten van de jongeren in de wijken t.o.v. jullie.
Waren het geen mensen van LSP die uit de betoging op 3 april wegliepen omdat ze zich daar niet 'goed' voelden tussen al die migranten jongeren.

Kan je het die jongen nu kwalijk nemen dat ze geen onderschijd maken en dus jullie affiches overplakken.

Je kan dat spijtig vinden, maar ik begrijp dat het gebeurt.

En euh boventsnaande han is niet deze han

Ik laat het staan opdat mensen zouden zien hoe er hier op een prokatorische manier gebruik wordt gemaakt van de comment functie.
Is het niet google freak en echte google freak, en ....

pff zo'n zever
by Jeannk Friday May 09, 2003 at 05:55 PM
jeannk@hello.be

Ik weet dat de AEL er naar streeft dat in de buurten waar zij sterk vertegenwoordigt zijn, er geen enkele andere partij affiches hangt, omdat die partijen die buurt helemaal niet vertegenwoordigen. Zoals je ook kan zien op de foto: heel het bord is overplakt, het kon hen gewoon geen reet schelen wat eronder hing (correct volgens mij). En daarbij ik denk dat er zelfs veel kans is dat de mensen die de affiches hebben geplakt nog niet eens weten wat LSP is.

Dus ni teveel zagen aub. Anders mag je van mij nog altijd de VRT bellen om wat uit te huilen zoals Ludo van Campenhout. http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/default2/verkiezingen2003/partijen/andere_partij_resist/index.html?video_1

chatten
by jeroen Friday May 09, 2003 at 06:16 PM

Stop nu met te zeveren over die affiches. Dat kan overal wel eens gebeuren en voor zover ik weet, zijn er geen doden of gewonden bij gevallen. Ik zou je aanraden om op zondag, 11 mei e.k. tussen 14u. en 16u., rechtstreeks met Abou Jahjah te chatten. Dan kan je hem die vraag misschien nog eens stellen. Je kan hem zelfs eens goed uitmaken voor het vuil van de straat. Dat zal je misschien opluchten ! Nog het beste ermee.

Jeannk...
by GC Friday May 09, 2003 at 10:48 PM

Dus Jeannk, je wil niet dat een radicale linkse partij als de LSP bekend raakt onder de bevolking? Je praat hier sabotage tegen een linkse partij goed. Ik zou dat alleszins nooit doen! Politieke meningsverschillen mogen er zijn, maar sabotage? Dat is laag hoor!

Vragen zonder antwoord
by Harko Saturday May 10, 2003 at 12:49 AM


1. Niet begingen bleiten over een paar affiches op een bordje in Antwerpen. De LSP komt -de facto- op tégen RESIST, dus kan het gebeuren dat er een aantal mensen zijn die de LSP niet als een andere linkse groepering zien maar als een politieke tegenstander, daar kan ik niets aan doen.

2. Ik blijf mij afvragen waarom je niet antwoord op mijn vragen, zo moeilijke vragen zijn het ook weer niet.

anti-communisme
by gc Saturday May 10, 2003 at 11:25 AM

Harko, vanwaar die bezorgdheid over een politieke tegenstander die blijkbaar met alle middelen moet bestreden worden? Je anti-communisme druipt van je bericht!