arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Forum terug actief
by Danny Bonte Tuesday May 06, 2003 at 02:20 AM
d.bonte@pi.be 03/2958755

Sinds enkele dagen heeft AEL terug een werkend forum. Nog niet veel postings, maar misschien brengt de lectuur van dit artikel daar wel verandering in.

Op 2 mei 2003 heeft AEL terug het discussieforum terug opgestart. "Welcome on this new forum of the Arab European League. We hope to have a nice time here all together. You can say anything here, except for racist, fascist, xenophobic or sexist talk. Enjoy." Beheerder van het forum is Jessie (headquarters@arabeuropean.org)

Zowel het aantal leden als het aantal discussies is nog niet overdonderend, maar dat kan je ook niet verwachten van een forum dat nog maar enkele dagen online is. Allerlei onderwerpen worden aangesneden: Top 10 honden van de regering, Bousakla en allochtonen, verkiezingen in aantocht, twee Mechelse Avonden... In ieder geval het forum gaat geen enkele discussie uit de weg. Zelfs bijdragen over Mohammed Cheppih, kandidaat-voorzitter AEL NL (volledig artikel uit het Parool!) en een stukje over de Nederlandse AEL topman die verdacht wordt van misdrijven. Enzovoort, enzovoort.

Om een idee te krijgen de bijdrage van Saifou Allah. "Broeders, zusters. Dit zijn de top tien allochtone honden die verantwoordelijk zijn voor de rotte toestand in Antwerpen. Zij zijn medeverantwoordelijke voor de verkrachting van de Arabische- en moslimgemeenschap. Zij zijn schuldig bevonden van diefstal, diefstal van de identiteit van de Arabische- en moslimgemeenschap. Zij zijn de honden van de regering. Zij zijn de aasgieren van onze vermoorde broeder!

1. Talhaoui Mohammed 2. Mdaouchi Saïd 3. Chakkar Mohammed 4. El-Ajjouri Abdeslam 5. Sabi Mohammed 6. Bousakla Mimount 7. Talhaoui Faouzia 8. Nahima Lanjri 9. Souissi Youssef 10. Ikoubaân Mohamed.

Volgende maand is er een uptade naargelang de positie van de persoon in kwestie! Maha Assalaaam"

Bezoeken die site. Link: http://www.arabeuropean.org/forum/index.php

'allochtone honden' ?
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 02:18 PM

Bestaan er nu ook al 'allochtone honden' Paul ? Of is dit weer als een provocatie bedoeld ?

Allochtone honden
by Raoul Tuesday May 06, 2003 at 03:12 PM
Creativeurge@hotmail.com

Zo vreselijk racistisch! tzou zo uit het vlaams blok krantje kunnen komen.

in vredesnaam verzet je tegen zulk smerig racisme.

Wel in elk geval bedankt voor het stemadvies, blij dat mijn laatste twijfel nu is wegnomen.

AEL
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 04:46 PM

Jullie houden precies niet van de AEL. Waarom zetten jullie geen eigen forum op of starten jullie geen praatcafé met de AEL als onderwerp ? Sukses verzekerd !

Racistisch?
by Frederik Tuesday May 06, 2003 at 04:55 PM

Ik kan met enkele van de commentaren akkoord gaan.

- De tekst gebruikt inderdaad sterke taal
- Men zou bij de AEL gefundeerdere boodschappen moeten maken

Maar ik heb toch enkele opmerkingen aan de heren critici:

- Het betreft hier een forum. Men kan dus reageren
- Als u de geschiedenis van deze excuustruzen een beetje kent, dan weet u dat ze de allochtone gemeenschap inderdaad 'verkocht' hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat daar emotioneel op gereageerd wordt (maar nogmaals, het zou inderdaad beter zijn er rationeel op te reageren)
- Het gaat niet op de AEL met het Vlaams BLok te vergelijken. Lees er de speech van jahjah maar op na, en je zal merken dat hij zeer links is.

KKK (klein klein kleutertje!)
by christophe Tuesday May 06, 2003 at 05:00 PM

Er zijn er hier een paar die hun mening over een lijst baseren op één anoniem commentje op een discussieforum, terwijl ze geen zinnige commentaar wisten en weten te verzinnen bij de massa's 'officiële' lectuur over en van Resist en AEL.

Het is godgeklaagd.

geen zinnige commentaar
by Raoul Tuesday May 06, 2003 at 06:03 PM
Creativeurge@hotmail.com

"Er zijn er hier een paar die hun mening over een lijst baseren op één anoniem commentje op een discussieforum, terwijl ze geen zinnige commentaar wisten en weten te verzinnen bij de massa's 'officiële' lectuur over en van Resist en AEL.

Het is godgeklaagd."

christophe,

ik weet niet of je commentje tegen mij was maar ik reageerde niet op één anoniem commentje op een discussieforum. Ik geloof dat er emailadres, volledige naam en voornaam, een telefoonnummer en een weblink bijstond. dat lijkt me toch niet erg anoniem, of misschien was het niet tegen mij. in dat geval sorry voor de overlast.

ik reageerde op de bewoording 'allochtonen honden', en die opsomming van mensen daarachter. Tegen zulk plat racisme wil ik mij inderdaad in vredesnaam verzetten. Of kan je mij de vredevolle, verdraagzame, niet-racistische kant daarvan aantonen?

Zo een verkonding is niet extreem links, noch links, noch centrum, noch conservatief, noch rechts, maar extreem rechts.

"allochtonen honden" fraai!

ik hoop inderdaad dat die schrijver niets te maken heeft met de massa's 'officiële' lectuur over en van Resist en AEL.
in dat geval twijfel ik terug. is dat zo?


rustig uitleggen
by christophe Tuesday May 06, 2003 at 06:45 PM

Raoul,

Danny Bonte voert al sinds begin maart zijn eenmanscampagne tegen AEL. (voor meer info: gebruik de zoekfunctie)

Zijn laatste exploot is dat hij een anoniem commentje plukt van een discussieforum in de hoop dat daar dan weer iemand op reageert en dat er nog maar eens een eindeloze discussie ontstaat over Resist of AEL.

Daarom dus mijn oproep: lees eens wat degelijke teksten over Resist en AEL. Om uw oordeel te vormen over Irak lees je toch ook niet enkel de briefings van generaal Franks.

Eenmanscampagne?
by Cecily Tuesday May 06, 2003 at 07:14 PM

Hé, ik sluit me aan bij de "eenmanscampagne" van Danny Bonte, en nog veel anderen. Een man plus een vrouw plus plus plus... = veel eenmanscampagnes en eenvrouscampagnes!!

pfffff ZIELIG!!! (voor cecily)
by jessie Tuesday May 06, 2003 at 08:22 PM

Echt zielig hoor!! Allen samen tegen AEL, ooooh...

en dat zijn dan linkse progressieven...

mjaja... de grens tussen links progressief en rechts conservatief is toch dikker dan dit hoop ik??

Basisrechten
by Danny Bonte Tuesday May 06, 2003 at 09:49 PM
d.bonte@pi.be 03/2958755 Violetstraat 30 2060 Antwerpen

Ondergetekende zou volgens de heer Christophe sinds begin maart een eenmanscampagne voeren tegen de AEL. Meer info zou je krijgen door de zoekfunctie te gebruiken. In neem aan dat de heer Christophe de zoekfunctie op deze site bedoeld. Het is juist dat ik voor maart 2003 niet veel heb gepost op deze site. Het is ook juist mijnheer Christophe dat (onder uw deskundige leiding?) hier talloze commentaren van mij verwijderd zijn. Evenzeer is het juist dat een aantal artikels van mij op verborgen werden gezet. Maar zelfs op deze site was de AEL niet mijn enige onderwerp. Als mijnheer Christophe de zoekfunctie van Google zou gebruiken, dan zou hij direct zien dat de AEL voor mij maar bijzaak is. Mij gaat het om de basisrechten en niet in het minst voor degenen die in deze maatschappij totaal niet meetellen. Ik heb mij de afgelopen jaren samen met vele anderen ingezet voor de emancipatie van de prostitutie. En in mijn zoektocht naar solidariteit van mijn linkse medemensen voor de Antwerpse rosse buurt ben ik mijnheer Christophe en zijn vrienden niet tegengekomen.
Wat de oproep betreft om degelijke teksten over Resist en AEL te lezen moet ik de heer Christophe 100% gelijk geven. Ik zou het niet anders willen. Het laatste (uitgebreide) artikel dat ik gepost heb over de AEL stond bol van de citaten en hyperlinks. Jammer dat het werd verwijderd. Vrijheid van meningsuiting is ook een basisrecht...

Danny en Kris
by Guido Tuesday May 06, 2003 at 10:07 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Als ik het goed begrepen heb, zal Kris Merckx niet direct een mail sturen naar een racist/fascist om hem te zeggen dat hij het eens is met zijn analyse van iets.

Op elkaars kap blijven zitten is heel leuk voor de extreem-rechtse lezers/posters en andere mensen die het niet hoog ophebben met deze site. En laat men eens serieus debatteren. De nieuwe lay-out geeft daar kansen toe. Onder

>> more articles
Most recent comments
Hidden articles

dat je vindt onder de newswire kolom op de eerste pagina van deze site, kan je in kleine letters zien staan

articles pictures
video audio
short news breaking News
analysis reports
interviews opinions

Opinions is een rubriek die voor zich spreekt, misschien daar proberen een soort forum van te maken waar extreem-rechts geen plaats krijgt zoals op sommige andere fora?


Lees onderstaande eens.


Van: Kris Merckx (kris.merckx@pi.be)
Onderwerp: Storm in een glas water
Via email. Datum: 28.12.2000

Vooral met je analyse over de razzia's ben ik het eens. Ter herinnering: Patsy, reageerde heel positief op die eerste 'stadsstorm'. Solidair schreef toen al wat jij nu schrijft.
Vriendelijke groeten, Bien à vous,
Kris Merckx
http://www.sosschipperskwartier.org/forum/reactiesarchief2000.htm

"Persbericht: Storm in een glas water...

Razzia in Schipperskwartier maat voor niets?

Donderdagnacht zijn in de Antwerpse rosse buurt tijdens een grootscheepse razzia een twintigtal mensen opgepakt, voor het merendeel illegalen. Onder dit "klein grut" bevonden zich ook prostituees die niet over de nodige verblijfspapieren beschikten. Voor de meesten onder hen dreigt ongetwijfeld de uitwijzing. Tot nu toe werden bij dit soort razzia's - de zogenaamde "stadsstormen" - de meisjes van plezier ontzien. Nu niet meer dus...
In het Schipperskwartier is men de tel kwijt: de hoeveelste politierazzia was dit ook al weer? Aanvankelijk konden de razzia's nochtans op veel begrip rekenen bij de bewoners en de prostituees van de rosse buurt. Men hoopte immers dat de georganiseerde misdaad en de mensenhandelaars hard zouden worden aangepakt. Maar de resultaten van de "stadsstormen" waren niet echt indrukwekkend te noemen en de publieke opinie zag er vooral politiek gemanoeuvreer in. Men had het gevoel dat net voor de verkiezingen, beleid en politie wilden laten zien dat ze echt wel wat deden voor de veiligheid in Antwerpen. De vrouwen bleven tijdens de razzia's meestal buiten schot, maar hielden er wel een flinke financiële kater aan over. Door de razzia's en de gewijzigde verkeerssituatie bleven de klanten weg en veel prostituees zagen hun inkomsten kelderen. Het prijskaartje dat aan de "stadsstormen" kleeft daarentegen is niet min te noemen: de stadskas werd er zestig miljoen frank lichter door gemaakt!
De reden voor het geringe succes van de razzia's moet gezocht worden zowel in de onrealistische doelstellingen als in het falende prostitutiebeleid van de stad Antwerpen. Hoofdcommissaris Luc Lamine hoopte met enkele grote "blitz"-acties de georganiseerde misdaad in het Schipperskwartier en de stationsbuurt op de knieën te krijgen. Maar de georganiseerde misdaad en de mensenhandelaars zijn al jaren actief in Antwerpen en beschikken over quasi onbeperkte middelen. Komt daar nog bij dat ze een deel van hun meisjes via de illegaliteit onder de knoet houden en als schild gebruiken.
SOS Schipperskwartier wil dat zowel beleid als politie het roer radicaal omgooien. Buurt, prostituees en goedmenende eigenaars moeten partners worden in een nieuw prostitutiebeleid. Een beleid dat van de grond af aan wordt opgebouwd en een planning ontwikkelt op langere termijn. Men moet de mensen die wonen en werken in de rosse buurt ernstig nemen en naar hen luisteren. Met de informatie uit de buurt kan men de veiligheid verhogen, de overlast beperken en het beroep onder betere voorwaarden laten uitvoeren.
De stad Antwerpen puurt jaarlijks uit de prostitutiesector meer dan vijftig miljoen. SOS Schipperskwartier stelt daarom voor om dit geld integraal te herinvesteren in de rosse buurt. Dit geld zou deels kunnen worden aangewend als subsidiering voor de organisaties die zich inzetten voor de opvang van de slachtoffers van de mensenhandel. Een ander deel zou kunnen worden gebruikt om het beroep te vermenselijken en de (zelf)organisatie van de prostituees te stimuleren. Ten slotte mogen ook de buurtbewoners niet vergeten worden en kan een deel van dit geld gespendeerd worden aan het verfraaien van de buurt en het ondersteunen van buurtinitiatieven.
Antwerpen, zondag 17 december 2000"


http://www.sosschipperskwartier.org/sos/persbericht2000_2.htm

goede reaktie
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 11:44 PM

Een goeie reactie Guido ! Laat ons komaf maken met al die saaie haarklovertypes, nijdige moraalfilosofen en uitgemergelde kritikasters die dag en nacht hun gal op indymedia uitspuwen ! Indymedia moet bruisen van het leven !

bah toch, Bonte
by johan Wednesday May 07, 2003 at 01:29 AM

Veelzeggend de comments van Paul, Raoul en Cecily hierboven. Gek toch hoe sommigen - verblind door haat tegen AEL en RESIST? - zo maar alles slikken wat pakweg een Dany Bonte hier komt insinueren over de AEL en maar meteen van "precies zoals in de Blok folderkes" beginnen te roepen.

Maar vooral, een mooi staaltje demagogie vanwege Dany Bonte. Ook ik trapte er bijna in. Als je Bonte's tekst leest krijg je inderdaad de indruk dat dat van "allochtone honden" door de AEL zelve was gelanceerd.

Bedankt, Christophe omdat je het citaat meteen tot zijn ware proporties herleidde: een spijtige uitlating van een bezoeker op de AEL site...

En Dany Bonte terug naar af...

Johan.

Demagogie?
by Danny Bonte Wednesday May 07, 2003 at 07:31 AM
d.bonte@pi.be 03/2958755 Violetstraat 30 2060 Antwerpen

"Veelzeggend de comments van Paul, Raoul en Cecily hierboven. Gek toch hoe sommigen - verblind door haat tegen AEL en RESIST? - zo maar alles slikken wat pakweg een Dany Bonte hier komt insinueren over de AEL en maar meteen van "precies zoals in de Blok folderkes" beginnen te roepen." Niks insinueren, gewoon de aankondiging van het terug in werking treden van het AEL Forum.

"Maar vooral, een mooi staaltje demagogie vanwege Dany Bonte. Ook ik trapte er bijna in. Als je Bonte's tekst leest krijg je inderdaad de indruk dat dat van "allochtone honden" door de AEL zelve was gelanceerd." Ik weet niet hoe jij leest, maar ik heb zeer duidelijk gesproken over een voorbeeld van een bericht op een forum. Het was niet het beste of het slechtste, maar gewoon het eerste bericht in de rubriek binnenland. Had ik het eerste bericht uit de rubriek buitenland geciteerd dan had ik hier een "verboden daad" gesteld, namelijk de publicatie van het interview met Mohammed Cheppih, kandidaat-voorzitter AEL NL uit het Parool. En dan had jij niet eens kunnen lezen dat de AEL terug een werkend forum had.

"Bedankt, Christophe omdat je het citaat meteen tot zijn ware proporties herleidde: een spijtige uitlating van een bezoeker op de AEL site..." Geprezen zij de Heer Christophe, maar ik heb nooit iets anders beweerd: "Om een idee te krijgen de bijdrage van Saifou Allah." Wie het trouwens niet eens is met de bijdrage van Saifou Allah kan altijd reageren op het forum van de AEL.

guido
by pannekoekrobert@hotmail.com Wednesday May 07, 2003 at 08:41 AM

"Zijn laatste exploot is dat hij een anoniem commentje plukt van een discussieforum in de hoop dat daar dan weer iemand op reageert en dat er nog maar eens een eindeloze discussie ontstaat over Resist of AEL."

Christophe, het is geen commentje, maar een stuk/artikel/opinie die als start van een discussie is gelanceerd.

En Danny zet er bij:

"... In ieder geval het forum gaat geen enkele discussie uit de weg. Zelfs bijdragen over Mohammed Cheppih, kandidaat-voorzitter AEL NL (volledig artikel uit het Parool!) en een stukje over de Nederlandse AEL topman die verdacht wordt van misdrijven. Enzovoort, enzovoort.

Om een idee te krijgen de bijdrage van Saifou Allah.

Citaten uit het Parool worden hier gehide wegens "racistisch/fascistisch" maar op het AEL-forum kan het wel.

Als ik het goed begrijp, dan heeft Danny een probleem met de opstelling van AEL Nederland tov prostitutie, dit omdat Danny daar in Antwerpen zef met bezig is.

Waarom geen opiniestuk schrijven hierover en een serieus debat aangaan?

De nieuwesoftware laat het toe, gebruik het dan ook.

En geef die artikels van Danny over Saddam aan Bush, bij mijn weten is Danny nog steeds de enigste die met iets van bewijs kwamom aan te tonen dat Saddam niet zo braaf was. :-) Zo leren ze http://archive.indymedia.be in het Witte Huis kennen.

http://www.arabeuropean.org/forum/viewtopic.php?t=12&start=0

een spijtige uitlating ???
by Raoul Wednesday May 07, 2003 at 10:05 AM
Creativeurge@hotmail.com

"Bedankt, Christophe omdat je het citaat meteen tot zijn ware proporties herleidde: een spijtige uitlating van een bezoeker op de AEL site... "
&
"Blinde haat tegen AEL"!?

ik stel mij gewoon vragen bij het woordgebruik 'allochtonen honden' dat is gewoon racistisch. Hoe je het ook draait of keert. Waarom zou ik een blinde haat tegen de AEl hebben? Je wakkert de haat wel aan denk ik door zulke haatdragende comments te schrijven. Ik blijf mij vragen stellen bij de goede bedoelingen van iemand die "top 10 lijsten van allochtone honden" maakt.

de resist site is hier geblokkeerd (dus ik kan alleen maar afgaan op wat ik hier zie; gewone media vertrouw ik niet; indy ook niet hoor, maar toch), maar ik ben net op het forum gaan kijken, en in één van de eerste topics wordt er uitgelegd wat de spelregels zijn. (de normale spelregels die gelden op elke forum).

en dit artikeltje lijkt me niet echt een geïsoleerde comment
<a href="URL">http://www.arabeuropean.org/forum/viewtopic.php?t=12&postdays=0&postorder=asc&start=0

Mijn vraag blijft dus: hoe moet ik zulke uitspraken op een verdraagzame manier interpreteren.

Danny
by jeroen Wednesday May 07, 2003 at 10:17 AM

Het kan zijn dat Danny een probleem heeft met de opstelling van AEL-Nederland omdat hij inderdaad zelf al jarenlang sociaal werk verricht in het prostitutiemilieu. Maar ik vrees dat mensen zoals Danny zichzelf ongeloofwaardig hebben gemaakt door aan te sluiten bij de hetze tegen AEL-Vlaanderen, de pvda enz. die zo erg was dat het op bepaalde momenten eerder op een haatcampagne leek. Zelfs indymedia leek aan deze haatcampagne niet te ontsnappen. Tegelijkertijd gebruikten de mensen die deze haatcampagne organiseerden,indymedia om hun haat te spuien (wat ze nooit hadden gekund indien indymedia niet had bestaan en had blijven bestaan dank zij de inzet van haar medewerkers).
Ik denk dat dit zo ver gegaan (kijk naar wat er op 'hidden' staat) dat men voorlopig genoeg heeft van discussies over bvb. de AEL die dan weer worden gebruikt om de pvda ( en zoals gezegd zelfs indymedia) op de meest hatelijke manier te bestoken. Ik heb deze haatcampagnes van dichtbij gevolgd en heb er mijn buik echt vol van en ik denk niet dat
ik de enige ben die met dit gevoel zit. Ik voel nu al aan dat dit artikel opnieuw gaat misbruikt worden !

house-nigger
by guido Wednesday May 07, 2003 at 01:34 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

House-nigger is een term die door Afrikaanse Amerikanen wodrt gebruikt om aan te tonen dat Powell en Rice er zijn om de indruk te geven dat gekleurde mensen in de States ook een stem hebben.

Ik heb daar nog niemand tegen zien regeren, de term wordt zelfs gebruikt door een Afrikaans-Amerikaans predikant die het niet eens is met de regering Bush.

In België is er bv. Myriam Kacär, senatrice bij Agalev. Herinner u de zaak van Bonitha, een Kongolees meisje van 17 dat hier opgesloten werd in een gesloten centrum en enkele keren heen en weer werd gevlogen tussen België en Kongo.

De senatrice hield zich pas met de zaak bezig NADAT ze in het nieuws was gekomen door de acties van vluchtelingencomitées, toen de familie van Bonitha de senatrice daarvoor contacteerde, was ze niet geïnteresseerd.


Jeroen, als hier een artikel plaatst met citaten uit een interview in het Parool en dan wordt gehide wegens laster. Het staat nu op http://www.arabeuropean.org/forum/viewtopic.php?t=13 en ook daar krijgt hij geen antwoord.

Voor zover ik bgrijp, heeft Danny vragen over het feit dat iemand van AEL tgen prostitutie is, waarom antwoord niemand van AEL België daar dan op? Het forum zou toch een geschikte plats daarvoor kunnen zijn? AEL-

De opinie-pagina op deze site zou misschien wel een plaats zijn om daarover te debatteren.


En voor de mensen die allochtone honden erover vinden:

http://guy-fawkes.is-a-geek.net/public/warimages/brown.jpg

bron:
http://guy-fawkes.is-a-geek.net/public/warimages/index.php


Dhr
by Jonas S. Monday June 09, 2003 at 11:14 PM

Leuke lectuur die je kan lezen op de site van het AEL;

Een hoop ongeregelden die resoluut de term "racist" gebruiken om een autochtoon aan te spreken alsof het een synoniem voor "Vlaming" is, om nog te zwijgen van de huis-fundamentalisten die geschifte ideeën als levensvisie erop na houden en niet vies zijn die te uiten. Leuzen als "geen dialoog met joden", hoe PvDa'ers "communistisch gespuis" zijn en je duidelijk wordt gemaakt dat je beter in de twin towers zat omdat je, als ongelovige, eens vraagt of de hoofddoek eigenlijk verplicht is om een goede moslima te zijn, zijn troef.

En deze organisatie is volgens sommigen "progressief"? Tverbaasd mij dat deze "progressievelingen" nog niet zijn gaan vechten aan het Oost-front.

Aha
by Maarten Van Hove Tuesday June 10, 2003 at 12:02 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Auch!

Dat moest er even af, sorry.

In feite gaan de uitspraken die hierboven van de AEL-site zijn geplukt wel degelijk rechtstreeks in tegen de edito-policy van die site: GEEN RACISME.

Dus wat Jessie eigenlijk moet doen is schrappen!