arch/ive/ief (2000 - 2005)

Exit-Truus
by Animationfactory Tuesday May 06, 2003 at 12:34 AM

Exit-Truus...
mimbou.gif, image/gif, 550x400

Om de animatie te bekijken: hier klikken

animatie
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 01:07 AM

een schitterende animatie !

Inderdaad
by El Pimo Tuesday May 06, 2003 at 03:14 PM
pimvdp@yahoo.com

Waarlijk fantastisch! En wat een nieuwswaarde!
We bevinden ons op de zenit van de kracht van de alternatieve media. Het kapitalisme wankelt reeds. Hoera, hoera, hoera! Stem Resist!

frustratie
by christophe Tuesday May 06, 2003 at 03:21 PM

Oei, welke opgekropte frustratie komt daar even om de hoek piepen?

Maar ook hier komt die onbedwingbare vraag weer bij mij op:

El Pimo, heb je ook argumenten? Al was het maar eentje...
Tegen deze animatie, tegen resist, tegen verkiezingen,...
Je moet toch ergens iets over te vertellen hebben?

Groeten,
Christophe

Hoi
by El Pimo Tuesday May 06, 2003 at 03:40 PM

Zoals je weet zit ik altijd boordevol spannende verhalen en sexy argumentatie, doch slechts weinig van hen zouden de streng maar rechtvaardige censuurcriteria (zoals "zionist", "troll", of "other") overleven vrees ik. Overigens verbaast het mij dat je reageert op mijn comment. Deze was nochtans geheel geschreven in de nieuwe traditie van deze superonafhankelijke site (met de nadruk op super).

Je bent toch weer niet sarcasme aan het zien waar er geen is zeker?

Of knaagt je geweten, om een niet nader te definiëren reden?

gal
by christophe Tuesday May 06, 2003 at 03:58 PM

El Pimo, een goede raad.

Als je iets te zeggen hebt, gebruik de commentaarfunctie. Als je het eigenlijk niet goed weet, denk er nog eens over na.

Mayonaise
by Eva Tuesday May 06, 2003 at 04:04 PM

Er zal teveel mayonaise in haar hersenen blijven hangen zijn, vermoed ik.

Ze zou bij mercator werken. Hier in Leuven zijn alle werknemers die door jarenlange noeste arbeid die bank hebben opgebouwd en haar betekenis hebben gegeven, sedert 2 mei aan het stempelen. Hoe komt dat zij mag blijven?

De W's.
by Jef Heyvaerts Tuesday May 06, 2003 at 04:24 PM
heyjef@pi.be

Net vandaag een brief van Nahima in de bus gekregen. Sympathiek. Ze vraagt of ik op haar wil stemmen. En als het effe kan, ook op Cathy Berx (ondervoorzitter van het Antwerpse OCMW).
Zij willen samen werk maken van:
- Geen wachtlijsten meer in de gezondheids- en welzijnszorg.
- Intensieve begeleiding van werkzoekenden.
- Voldoende aanbod Nederlandse taalcursussen voor migranten.
- Meer steun voor alle verplegend personeel en huisartsen.
- Het optrekken van de laagste sociale uitkeringen.

Voor de rest zijn natuurlijk de W's belangrijk: woning, werk, welvaart, welzijn, ... .

Tsja... Van wie zou ze mijn adres gekregen hebben? Toch niet van mijn vakbondsleiding? Of van de "christelijk geïnspireerde" instelling waarbinnen ik werk?

Enfin, dat van die wachtlijsten en dat van die steun aan de gezondheidswerkers zal ik onthouden,... als het plaatje van de OCMW-Ziekenhuizen in Antwerpen rond is... . Daar starten ze mee,... na de verkiezingen.

Greetz, Jef - LBC.

Liefste
by El Pimo Tuesday May 06, 2003 at 05:02 PM

Liefste Christophe, wees aub zo vriendelijk om mij te wijzen op de inhoudelijke verschillen tussen mijn comment, die van jeroen, en alle andere hoera-roepers op deze site. (een hoera te veel? stand van de sterren? die dagen van de maand?). Waarom reageer je niet op hen en wel op mij?

Merk ook op dat een reactie op een inhoudsloze comment per definitie nog inhoudslozer is dan de comment zelf m.a.w. je slaat hier een mal figuur.

Kusjes.

proficiat
by Ann Tuesday May 06, 2003 at 05:31 PM

Stel dat dit een tekening was met Mieke Vogels die een Kebab eet, en de animatie toont dat deze wordt overplakt met een Vlaams Blokposter? Dan, ja dan zou het duidelijk zijn: Dit is een racistische tekening. Zijn jullie dan werkelijk zo dom?
Ik vrees dat er misschien eens een kuur van vier jaar Vlaams Blok - CD&V - NVA - Liberaal Appel nodig is om een aantal zaken duidelijk te maken.
Mijn hart zit links, maar wat ik hier zie heeft daar niets mee te maken. Het is een geestelijke kerker en een hart van steen. Doe zo voort.

El Pimo
by jeroen Tuesday May 06, 2003 at 06:01 PM

De bovenstaande animatie heeft inderdaad geen directe nieuwswaarde maar dat kan je van je commentjes toch ook niet zeggen, hé Pimo ! Moet kunnen, vind ik.

SP.A
by rood Tuesday May 06, 2003 at 06:10 PM

iedereen is tijdelijk op deze wereld, en daar kun je je niet in resisteren. of bedoelt men hier agiteren??
mimi is duidelijk niet de cleverste. maar veralgemenen is nog minder clever.
en je weet hoe het gaat met resistente virussen, die maken de mensheid af.
dus no resist but solidair samenleven op z'n SP.a's.

een belg met marokkaans-berberse roots uit rellengebied (bgt).

house-nigger
by Guido Wednesday May 07, 2003 at 08:58 AM

house-nigger...
brown.jpg, image/jpeg, 336x472

Aan edito, deze comment hoort onder http://archive.indymedia.be/news/2003/05/61077.php, mocht hij in de newswire opduiken.


Powell en Rice worden in de VS house-niggers genoemd, dit omdat ze gebruikt worden als exuus-truus voor de zwarte bevolking van Amerika. Herinner u dat veel gekleurde mensen in de VS bij de laatste verkiezingen niet mochten gaan stemmen.

Bovenstaande is niet wat je in een Vlaams Blok magazine zou vinden. De klederdracht, de hoofddoeken, die ze in dat Blok-krantje altijd insinueren zie je hier niet.

Dus valt bovenstaande best wel mee.

Als ik juist ben, dan is house-nigger een term bedacht door Malcolm X. Misschien daarover eens discussiëren. En als ik Myrem Kachär zie in verkiezingspropaganda van Agalev, dan moet ik bijna kotsen. Ze wordt dan gebracht als geslaage migrante die dingen kan doen voor andere migranten.

Maar eigenlijk geeft ze er niet zo om. Herinner u Bonitha, een 17-jarig Kongolees meisje. Familie en vluchtelingenactie-komités hadden aan Myrem gevraagd om iets te doen aan deze zaak als parlementariër maar eerst moest de zaak in het nieuws komen en pas dan kon de parlementariër van dienst iets doen, want dan kwam ze zelf ook in het nieuws.


Helemaal juist!
by christophe callewaert Wednesday May 07, 2003 at 09:37 AM

Juist, Guido. Hoewel ik denk dat de terminologie al ouder is, gebruikte Malcolm X inderdaad heel vaak het scheldwoord house negro. Hieronder een heel mooi citaat waarin hij uitlegt waar het woord vandaan komt.

"Back during slavery, when Black people like me talked to the slaves, they didn't kill 'em, they send some old house Negro along behind him to undo what he said. You have to read the history of the slavery to understand this.
There were two kind of Negroes. There was that old house Negro and the Field Negro. And the house Negro always looked out for his master. When the field Negroes got too much out of line, he held them back in check. He put them back on the plantation.

The house Negro could afford to do that because he lived better than the field Negro. He ate better, he dressed better and he lived in a better house. He lived right up next to his master - in the attic or the basement. He ate the same food his master ate and wore his same clothes. And he could talk just like his master - good diction. And he loved his master more than his master loved himself. That's why he didn't want his master hurt.

If the master got sick, he'd say, "What's the matter, bos, we sick?" When the masters house caught fire, he'd try and put the fire out. He didn't want his master's property threatened. That was the house Negro.
And then you had some field Negroes, who lived in huts, had nothing to lose. They wore the worst kind of clothes. They ate the worst food. And they caught hell. They felt the sting of the lash. They hated their master. Oh yes, they did. If the master got sick, they'd pray that the master died. If the master's house caught afire, they'd pray for a strong wind to come along. This was the difference between the two. And today you still have house Negroes and Field Negroes.

I'm a field Negro. If I can't live in the house as a human being, I'm praying for a wind to come along. If the master won't treat me right and he's sick, I'll tell the doctor to go in the other direction. But if all of us are going to live as human beings, as brothers, then I'm for a society of human beings that can practice brotherhood.
(Selma, Alabama, February 4, 1965)"

No Capito
by Bram Wednesday May 07, 2003 at 02:03 PM

Ik vind het ook raar dat Abu Jahjah enerzijds iedereen met een tint die in een andere partij dan de zijne zit verwijt een House-Negro te zijn. Abu Jahjah komt toch niet uit een achtergestelde familie laat ik me wijsmaken én hij streeft er nu naar in de HOUSE of Common, of de HOUSE of Lords te geraken. Het klinkt mooi natuurlijk dat hij daar zal zitten als activist, maar ik zie niet in waarom Guy Verhofstadt in dat geval zichzelf niet kan zien als een liberaal activist die succesvol is.

Ja
by Thomas Wednesday May 07, 2003 at 03:02 PM

Is Dyab geen zoon van een professor? Heeft hij zijn doctoraat niet behaald? Ik heb daar op zich niets tegen hoor, nee, ik vind het een knappe en intelligente man, maar "een zoon van het volk" is toch ook wat anders he.
Ik bedoel maar, heeft die echt zo veel gemeen met de jonge Marrokaan van de derde generatie in Borgerhout of zoekt die laatste eerder naar een intellectueel die voor hem kan opkomen en het goed uitlegt? Ook dat zou begrijpelijk zijn.