arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaams Blok gebruikt fysiek geweld tegen LSP'ers
by denjo Monday, May. 05, 2003 at 7:48 AM

Zaterdagavond werd in Dilbeek een groepje LSP'ers aangevallen werd door een Blok plakploeg toen beide de officiële borden aan het plakken waren. De Blokkers hadden baseballbats bij en sloegen één van onze leden.

Zondag was er opnieuw een incident. Ditmaal werd in het Antwerpse Zoersel een LSP-lid aangevallen door een Blokker in een metaalkleurige BMW. Die zag een LSP-lid plakken op een officieel bord, waarna hij onmiddellijk stopte en op die LSP'er afstoof. Hij viel hem aan, waarop het LSP-lid de emmer met lijm die hij bij had over de Blokker leegmaakte.

LSP aanvaardt het geweld van het Vlaams Blok in deze verkiezingscampagne niet. We eisen dat er onmiddellijk opgetreden wordt tegen deze verkiezingsvervalsing. Wij hebben even goed recht om te plakken op de officiële borden. Dit recht wordt ons onmogelijk gemaakt door de knokploegen van het Vlaams Blok.

wantrouwen
by karel vh Monday, May. 05, 2003 at 9:25 AM

ik heb serieuze wat wantrouwen t.a.v. mensen die zelf anoniem wensen te blijven maar tegelijk anderen aanzetten om met vlaams blokkers op de vuist te gaan, jezus toch...

Wat een reacties!
by Jan D. Monday, May. 05, 2003 at 10:06 AM

Wat een schandalige reacties op dit artikel.
In plaats van een beetje solidariteit aan de dag te leggen met deze LSP'ers...

Website proper houden
by han Monday, May. 05, 2003 at 11:45 AM

De laatste weken hebben we hier ongelofelijk veel extreem rechtse comments. (al dan niet vermomd als linKse comments).
Het is geen sinecure om de website proper en leesbaar te houden, maar we doen ons best.

Groeten
han




veeg maar weg
by kb Monday, May. 05, 2003 at 2:22 PM

Ah het zijn allemaal extreem-rechtse comments?!? Ook die commentaren op resist! nu snap ik het...

Han, je wordt serieus paranoïde. Think about it...

Indymedia is niet meer ons forum, alleen nog dat van Resist. Geen wonder dat links in België niet van de grond raakt, als één groep alles wil domineren... Ik vraag jullie met aandrang om een einde te maken aan dit grimmige klimaat, we moeten onze energie ergens anders in stoppen. Het gaat er niet over wie gelijk heeft, wie de beste is en wie wat/wie domineert, maar het gaat er over dat veel mensen het gevoel hebben gedomineerd te worden en of dat nu terecht is of niet daar gaat het ook niet om: het moet gewoon ophouden!

De rechterzijde ligt weer plat van het lachen als ze hier komen, en kun je ze ongelijk geven?!?

Zo zie je dus
by han Monday, May. 05, 2003 at 2:40 PM

Zo zie je dus hoe sommigen hier om het even welke onzin "braken" op deze website.

kb het artikel dat hierboven staat gaat niet over RESIST, en er stonden heel wat "gore" comments onder.

Ciao

Geduldig uitleggen
by christophe Monday, May. 05, 2003 at 2:47 PM

KB (Kredietbank, koninklijk besluit, klein bier,...?),

hieronder staat bij mijn weten geen kritiek op resist.
Als je wil, kan ik je eens de extreemrechtse provocaties van alleen maar deze week opsturen. Of wil je de 8000 mails vol hatespeech geforward krijgen die een van onze medewerkers onlangs te verwerken kreeg. Om nog niet te spreken van de sms'jes en de telefoontjes in het holst van de nacht.

Serene discussies zijn inderdaad niet evident in zo'n klimaat, maar het zou al helpen, mochten mensen hun echte naam gebruiken in plaats van zich weg te stoppen achter stomme pseudoniempjes. Het zou ons werk alvast een stuk verlichten.

Pasdinges
by KaM Monday, May. 05, 2003 at 2:54 PM

Kun je niet met een paswoord systeem werken? Eers moet je registreren om berichtjes te posten. Als een persoon je dan niet aanstaat smijt je hem er dan gewoon af. Maar goed of dat dan weer zo'n goed idee is. ;)

anoniem
by ikke Monday, May. 05, 2003 at 4:16 PM

Ik prefereer in ieder geval om het systeem van anoniem te blijven te behouden. De flikken zo al genoeg weten wie je bent via je ip adres, je moet je dan nog niet volledig later registreren ook.
Wat dat extreem-rechts commentaar betreft, ik weet het, het is zeer ergerlijk als er dergelijke types de boel verzieken, maar het is een kans om nog beter uit hun logica te leren en ieder moment aan te grijpen om hen met woorden (via een forum althans) de mond te snoeren.

IPadres
by jessie Monday, May. 05, 2003 at 4:19 PM

DA's zever. In België hebben we het systeem van wisselende IPadressen, waardoor de flikken niks hebben aan die IPadressen. Hadden we dit wisselende systeem ni had, dan konden we net als indymedia nederland werken met IPban

re:ip
by Andrew Crosby Monday, May. 05, 2003 at 4:59 PM
punkanarchist@hotmail.com

niet iedereen heeft wisselende ipadressen, alee, ip adressen veranderen niet constant. En sowieso ook wanneer die veranderd blijft het een ip adres van een bepaalde maatschappij, waarbij de flikken dan gewoon een lijst hoeve te vrage om erachter te komen...

reply to H & C
by kb Monday, May. 05, 2003 at 6:08 PM

Jij, Han, had het over de laatste weken, ik weet ook wel dat dit artikel niet over resist ging (ik kan ook wel lezen hoor), maar jij dus had het over al die opkuis van extreem-rechtse comments de laatste weken...en dus niet alleen over de opkuis onder dit artikel.
Vandaar dat ik zei: "Ah het zijn allemaal extreem-rechtse comments?!? Ook die commentaren op resist! nu snap ik het..."

En aan Christophe wil ik het volgende zeggen: jullie bieden de mogelijkheid aan om anoniem te posten en dan ga je vervolgens een beetje op de man spelen en zeggen dat mijn mening niks waard is omdat ik anoniem post?
Ik heb daar mijn redenen voor en daar heb jij geen commentaar op te leveren, hoe jammer je dat ook mag vinden.

Over de inhoud van mijn comment is dus door zowel Han als Christophe niets gezegd, dat noem ik dus nog eens "onzin braken". Triestig heel triestig, het illustreert eens te meer welke richting dat hier opgaat... Ik kan alleen mijn oproep tot bezinning herhalen. Het zijn namelijk niet alleen die boycot-comments en artikels van extreem-rechts die deze site verzieken, het gaat ook over de manier waarop jullie er op reageren + het feit dat jullie opvatting van rechts veel te ruim is (lees: alles wat commentaar heeft op resist). Laat dit ajb een forum blijven voor alle andersglobalisten, want alleen samen staan we sterk! er is meer dat ons bindt dan ons scheidt!

Toch al bedankt dat je het niet weggeveegd hebt.

geef eens één reden kb....
by h Monday, May. 05, 2003 at 7:30 PM

kb: Geef eens één reden waarom we die comments van jou eigenlijk zouden moeten laten staan.

- Ze dragen niets bij aan het artikel dat hierboven staat, het tegendeel is waar.
- Je kiest ervoor anoniem te posten, wat zeker mag, maar dan mag je ook verwachten dat wij niet al te veel aandacht aan besteden.
- Bovendien staat het vol "valse" informatie.

Bedankt alvast om in het vervolg de comment functie niet langer te misbruiken.

rechtzetting!!!
by karel vh Monday, May. 05, 2003 at 9:10 PM
karel.vh@hotmail.com

Hier dient dringend iets rechtgezet te worden. Mijn comment (wantouwen ; karel vh) heeft helemaal geen uitstaans met het artikel van denjo over de LSP-ers (waarvoor mijn uitdrukkelijke sympathie!!!) die door vlaams blokkers werden aangevallen. Ik reageerde op een ander ‘verdwenen’ comment van iemand die anoniem wenste te blijven (jezus was zijn/haar nickname) maar die uitdrukkelijk adviseerde om zelf maar het initiatief te nemen en de blokkers te lijf te gaan. Ik ben echt verbolgen over de wijze waarop mijn comment geplaats werd vlak onder het artikel van denjo en dat daarmee de indruk wordt gewekt alsof het een reaktie op dit artikel betreft. Ik verzoek Indymedia uitdrukkelijk ofwel mijn comment onmiddellijk te verwijderen ofwel deze comment te plaatsen waar hij hoort nl. als reactie op het geschrijf van ene zekere jezus. Voilà!

paranoia van Jan B.
by Kbis Monday, May. 05, 2003 at 9:41 PM

Jan,
dacht je dat het 1 persoon is die hier aan het posten is.

Ga eens bij Jessie te rade. Die heeft blijkbaar "Internet pour les nulles" 1ste en 2de hoofdstuk al gelezen...

Anders ga je nog parano worden, voor zover je dat nog niet zijt...

anti-lsp = rechts???
by herman L. Monday, May. 05, 2003 at 9:47 PM

Hallo, Han,
Als de LSP door het Vlaams Blok wordt aangevallen en deze mensen vragen via Indymedia om steun, dan weten jullie niet goed of dat geen rechtse oproep is???
Hallo???

blokkers
by Koen Hostyn Monday, May. 05, 2003 at 9:53 PM
pasgeschilderdelampenkap@hotmail.com

Even een paar opmerkingen:
- over het ip-adress: je mag dan al een wisselend ip-adress hebben maar je mac-adress blijft nog steeds hetzelfde zoalng je via dezelfde modem of ethernetkaart op het net gaat, dus het blijft een makkie voor de flikken om je te tracen...
- Over al de rest: ik vind toch dat we solidariteit moetten uitten voor de lsp'ers die aangevallen zijn, ik kan het me goed genoeg inbeelden dat ik een deel aggresieve blokkers op men dak krijg bij het resist-plakken of het aftrekken van alles dat me niet aanstaat! Tip: zorg dat je met wat volk bent om te gaan plakken, dan heb je uitkijk tegen flikken (weet nu niet of jullie wild- plakken en dan aldus nodig hebben?) en dan gaat de eerste de beste blokker in zen BMW niet zomaar stoppen om jullie een pak rammel te geven.

allez zeg!
by karel vh Monday, May. 05, 2003 at 10:03 PM

jan boeykens ik blijf erbij dat mijn comment geenszins een reactie was op het artikel van denjo. jij moet toch weten wat er met die comment gebeurt is waarop ik wél reageerde, toch?

wat the f*ck?
by kb Tuesday, May. 06, 2003 at 12:57 AM

ik ben de one and only kb en dit zijn de enige 2 comments die ik in de laatste maanden heb gepost, blijkbaar zit de paranoia bij sommigen heel ver, is het niet jan b?

inderdaad mijn comment draagt niks bij aan het hoofdartikel, maar ik heb een comment gemaakt omdat ik begaan met dit medium en ik dit graag tot een krachtig medium zou zien uitgroeien, in die zin hoort het hier wel ergens thuis... de manier van werken hier loopt gewoon de spuigaten uit de laatste tijd (ja ik lees de hidden, vandaar juist mijn comment! ik weet ook wel dat een deel rommel hidden moet, ik ben ook niet dom hé, maar ik zie bijna elke kritische noot op resist hidden worden met als enige commentaar dat het leugens zijn) btw zet voor mijn part maar (een groot deel van) die rommel van jan b op hidden want veel deftige artikels zijn daar nog niet uitgekomen.

het triestige blijft dat niemand hier al iets heeft gezegd over de inhoud van mijn artikels, maar dat is iets waar ik me maar zal moeten bij neerleggen zeker?

tegen censuur! tegen VB! tegen plakkers fysiek aanvallen!!


ik laat het voor de rest voor wat het is, ik kom hier wel nog een tijdje lezen, hoewel al velen afhaakten!, omdat ik het nog een kans wil geven. velen doen waarschijnlijk hetzelfde, maar wij zullen hier niet blijven komen om dit te blijven slikken...

mvg maar toch boos,
kb

het hoeft allemaal niet meer
by karel vh Tuesday, May. 06, 2003 at 6:40 AM

dit was voor mij een zéér korte en hoogst onaangename kennismaking met indymedia. één enkele poging om een commentje te schrijven eindigt in een hallucinant vertoon. je kan natuurlijk onmogelijk 'corresponderen' met mensen die, ondanks alle goeie bedoelingen, gebukt gaan onder een zekere paranoia. het gaat jullie goed. salu en de kost

Oppassen
by Penjo Tuesday, May. 06, 2003 at 8:07 AM

Beste LSP'ers, natuurlijk moet je niet alleen gaan plakken. Dat is dom! Zorg altijd dat je minstens met drie bent. Ik weet dat dit jullie eerste verkiezingen zijn, maar veiligheid is belangrijk. Zeker in zo'n gemeenste zoals Zoersel waar de helft van de kaders van het Blok woont. Als je dan geen
3 man vindt, omdat jullie met niet veel zijn, doe dat dan 's avonds of 's nachts wanneer het donker is.
Ik ga ook niet plakken aan de leeuw van Vlaanderen als al die alcoholiekers er zitten in het midden van de dag??!!??

Man, wat een gezeik
by Peter Morlion Tuesday, May. 06, 2003 at 8:33 AM
dikkexpierre@yahoo.com

Man zeg! LSP-ers worden aangevallen en jullie beginnen allemaal te zeiken over indymedia, censuur, enz.! Een subtiel voorbeeldje van wat misschien verkeerd is in de antiglobalistische beweging (naast nog dingen, maar niet alles is fout hoor). Ik sluit me aan bij Jan D. Laten we gewoon efkes solidair zijn (en ik ben nu niet de meest pro-lsp'er, dat kunnen er enkelen bevestigen).
Inderdaad, het beste is altijd om met meerderen te gaan plakken (idem met afscheuren of bekladden). En smijt maar je lijm op die mannen!!!
Trouwens, karel vh, indymedia is niet altijd (maar helaas regelmatig) zo.
En ik zie helemaal niet waarom je minder aandacht zou moeten besteden aan anonieme comments of artikels?! Leg me dat eens uit! Voor hetzelfde geld heet ik Piet Paaltjes!

Indymedia UNCUT
by han Tuesday, May. 06, 2003 at 11:21 AM
han@indymedia.be

Wie dit artikel eens wil lezen met alle comments erop en eraan, klik dan op :

https://archive.indymedia.be/news/hidden.php?id=60945

Veel plezier.


Re:
by dropzone Tuesday, May. 06, 2003 at 5:59 PM

Je gaat me toch niet zeggen dat die Vlaams Blokkers zomaar op de vuist gingen? Ik ben er vrij zeker van dat die LSP'ers een aantal affiches van VB aan't aftrekken waren of overplakken. Had er naast geplakt en er was niets gebeurd.
ps: ik ben anti-vlaams blok (erg dat ik dit er moet bijzetten om niet als nazi te worden beschouwd)

provocatietechnieken
by jeroen Tuesday, May. 06, 2003 at 6:18 PM

Beste Dropzone of welke naam je nu ook gebruikt: Je zegt dat je er 'vrij zeker van bent dat die LSP-ers een aantal affiches van het Vlaams Blok aan het aftrekken of overplakken waren'. Je was met andere woorden dus NIET zeker. Maar ja, jou bedoeling is alleen om zoveel mogelijk discussies uit te lokken. Ik vind dan ook dat je comment gewoon moet verwijderd worden.

Re:
by dropzone Wednesday, May. 07, 2003 at 9:07 PM

Goed idee... censuur... why not

Re:
by dropzone Wednesday, May. 07, 2003 at 9:08 PM

Goed idee... censuur... why not