arch/ive/ief (2000 - 2005)

Roze zaterdag 2003
by Stijn Paemelaere Sunday May 04, 2003 at 01:58 PM
stijn@stipdc.com

Ter gelegenheid van de elfde Gay Pride trokken wij vandaag samen met 10.000 anderen holebi's en sympathisanten in een weer heel kleurrijke stoet door de straten van onze hoofdstad.

Waar de Roze Leeuwen vorig jaar nog mee achter de SPIRIT delegatie opstapten, bij gebrek aan politiek diversiteit in Vlaams-nationale hoek, sloten we tijdens deze editie aan bij de delegaties van SPIRIT, N-VA en zelfs Agalev, geheel in pluralistische geest.

De politieke wereld was dit verkiezingsjaar opvallend aanwezig, wie had anders verwacht...

De kopstukken van Paars-Groen (SP.A-SPIRIT, Agalev en VLD) stapten mee op, oa. Bert Anciaux, Steve Stevaert, Magda Aelvoet, Jos Geysels, Mieke Vogels en VLD-voorzitter Karel De Gucht; zoals gewoonlijk vergezeld van een groot aantal enthousiaste militanten en kandidaten. Maar ook N-VA
kandidate Helga Stevens en kamerlid Karel Vanhoorebeke waren dit jaar van de partij.

We houden eraan alle aanwezige Vlaamse politici te danken voor hun solidariteit en inzet inzake de administratieve gelijkschakeling van holebi's een hetero's. De Paars-Groene partners vragen we om na de holebi-kar nu ook eindelijk eens de Vlaamse kar te trekken, iets dan men voorzichtig uitgedrukt, nogal een vergat de afgelopen legislatuur...

We zijn verheugd dat ook de Nieuw-Vlaamse Alliantie eindelijk uit de kast is gekomen en wensen hen toe dat ze erin slagen om de kiesdrempel te breken op 18 mei!

'ingepakt?'
by Arthur R. Sunday May 04, 2003 at 02:55 PM

Ja hé... zoveel politiekers achter die regenboogvlag, het is ooit anders geweest. Enfin de homo- lesbiennebeweging kan er maar wel bij varen. Mijn sympathie ging toch in de eerste plaats naar zwart-roze, dat taaie groepje ongeregeld dat zich niet laat 'inpakken'. Want teveel politiekers op de eerste rij maakt mij altijd wantrouwig. Ik dacht zaterdag bijvoorbeeld aan de eisen van de derde wereldbeweging (0,7% v.h. BNP voor ontwikkelingssamenwerking) een eis die tussen in al zo'n dertig jaar oud is en nog steeds niet gerealiseerd. In vergelijking met de homo-eisen ligt de noord-zuid problematiek ligt niet zo goed in de (politieke) markt. Zeg nu zelf, een arme sjofele Ghanees is toch stukken minder attractief (en fotogeniek) dan een opgetutte drag queen of een mooie adonis van de Red and Blue.

Paars-groen en roze?
by Harko Sunday May 04, 2003 at 09:33 PM
harko21@yahoo.co.uk

Paars-groen en roze?

Heeft paars-groen veel gedaan voor de holebi-beweging?

Holebi's worden nog steeds wettelijk gediscrimineerd. Er is nog steeds geen gelijkschakelijk tussen het hetero-huwelijk en het homo-huwelijk. Een homo kan nog steeds niet adopteren. Holebi's mogen enkel "trouwen" met holebi's uit België en Nederland (eigen homo's eerst of zo?). Homomannen mogen nog steeds geen donor zijn, homoseksualiteit wordt nog altijd beschouwd als een risicofactor.

Holebi's worden nog altijd gediscrimineerd, gepest en gehaat. Zelfmoord onder holebi-jongeren is schikbarend hoog.
Homo's worden nog steeds gediscrimineerd bij aanwervingen.
Gay-bashing blijft een populaire sport.

Volgens mij moet paars-groen zeker NIET fier zijn op hun afgelopen legislatuur.
Volgens mij hadden De Gucht, Bertje chiepmeule en Geysels niet veel recht om mee te lopen in de gayparade.

De roze leeuwen mogen blijkbaar content zijn over paars-groen, ik niet.

De roze leeuwen vinden blijkbaar dat de strijd gestreden is. Nu is het blijkbaar tijd voor de "Vlaamse kar"?
Dit zegt meer over de roze leeuwen en hun bedoelingen dan dat het zegt over de bende van Guytje en zijn paarse trawanten van een bepaald mineraalwatermerk en de grappige bende hahahlevers.

en waar was resist
by manu Sunday May 04, 2003 at 11:38 PM

ik kan mij vergissen (ik heb vanuit de zwart roze delegatie niet de volledige betoging gezien) maar veel resisters of pvda'ers heb ik zaterdag niet gezien, m.a.w., ik denk niet dat resist beter scoort voor holebivriendelijkheid dan paars groen

YoYo
by Miet Monday May 05, 2003 at 10:22 AM

Als je zelf homosexueel was en niet Pvda'er zou je zo niet praten denk ik. Wat je doet is werkelijk plat en intellectueel en in 't algemeen volkomen oneerlijk. Je laat de verkiezing van Abu Jahjah werkelijk primeren op ALLES. Waarschijnlijk vind je in mijn comment nu een aanleiding om iets te zeggen over Nepal...
Over Nepal gesproken, dat Jos Geysels niet het recht had om mee te lopen slaat alles. Wat heb JIJ eigenlijk zo'n verdraaid oordeel te vellen over iemand die een lading verdiensten heeft, en inderdaad een aantal miskleunen. Maar hij is een mens, verdomme, en ik vertrouw het niet dat jullie in jullie partijtje alle negatieve dingen opsprokkelen zonder ook maar eens naar de gigantische gaten in jullie ideologie te kijken. Jos Geysels verdient respect.
Je valt trouwens volkomen door de mand, want de betreffende subgroep (zeg maar flikkers, lesbijoeties en bibis) deelt je mening over 't algemeen niet, check it out, en begin niet te leuteren over een kennis van een kennis, hé.
Je moet die partijlijn toch niet ten allen tijde verdedigen hoop ik, want mijn medelijden is groot, hoor. TEN ALLEN KOSTE OPPOSITIE VOEREN, EN GEDURENDE DERTIG JAAR ACHTERUITBOEREN IS MISSCHIEN EEN BEETJE SCHADELIJK?
Ben je blind voor het geluk van een ander, verdomme? Je hebt trouwens niets te bieden, géén alternatief, of denk je nu werkelijk dat je via een gewapende revolutie homohuwelijk kunt 'installeren'. Dit is ongezien. Wie ben jij om hier wat te komen afliegen trouwens?
Je kunt ook niet blind blijven voor de situatie van holebi's op Cuba? en voor wat de AEL in België, en dubbel en dik in Nederland beweert? (misschien is er een soort zwijgplicht voor de leden in België, ik geloof tegenwoordig alles) Wie ben jij om te zeggen wat je zegt hierboven. Dit is schandelijk. Ik maan je werkelijk aan te zwijgen. Als jij de mensenrechten, die de Pvda overigens NIET ERKENT zo verdraait, dan moet er eens overwogen worden of men wel een tribune moeten geven aan verdraaiers als jij. Wat je hierboven zegt is leugenachtig van kop tot teen.
Of niet soms? Dat de problemen in de homo-gemeenschap groot zijn is waar, dat het met paars-groen veel, veel beter ging is ook waar, wat je ook mag beweren. Weet jij wel dat er op dit ogenblik (of ik moet mij vergissen) TWEE landen zijn in de wereld met zo'n soepele wetgeving ten aanzien van Holebi's. Jij probeert hier efkens op de rug van het lijden van de holebi-gemeenschap wat stemmen te sprokkelen. Voor de duidelijkheid: Jij probeert hier efkens op de rug van het lijden van de holebi-gemeenschap wat stemmen te sprokkelen. Op deze website wordt ten aanzien van Holebi's overigens nochtans low gedaan hoor. Jullie van de Pvda weten niet wat gelijkheid is denk ik, ik denk dat jullie gewoon een parijprogramma uitstippelen, en dat dat partijprogramma dan maar radikaal moet worden geïnstalleerd, iets in die richting. Ik beschouw jouw dan ook als een soldaat die desnoods ongelijkheid verdedigt als het programma het voorschrijft. (Shit ik steek hier een rede af tegen een soldaat...) Spreek mij gerust tegen horen, het zal me verrassen.
Ik ben werelijk kwaad, verdomme, dat hele Resist-gedoe moet duidelijk geboycot worden. Als dat dan de enige weg is...
Je bent volkomen respectloos, ik vind dat onverdraaglijk. Misschien geloof je dat niet, maar wat jij hier schrijft, doet mijn maag keren. Ik bedoel dit letterlijk.


Godallemachtig, vergeef mij als ik mensen heb gekwetst, maar ik kan wel huilen bij wat ik hier las, het maakt mij zo verdrietig dat mensen in naam van altijd wel iets worden GEBRUIKT. MENSEN ZIJN GEEN INSTRUMENTEN.

YoYo
by Miet Monday May 05, 2003 at 10:27 AM

Mij commentaar is gericht aan die Harko, moest je je de vraag stellen. Ciao

yoho???
by Harko Monday May 05, 2003 at 11:13 PM

"Als je zelf homosexueel was en niet Pvda'er zou je zo niet praten denk ik."

Ik ken eigenlijk niemand die "miet" noemt, maar ik kan me vergissen. Blijkbaar ken jij mij persoonlijk. Zo persoonlijk zelfs dat je een oordeel kan vellen over mijn geaardheid.

"Wat je doet is werkelijk plat en intellectueel en in 't algemeen volkomen oneerlijk. Je laat de verkiezing van Abu Jahjah werkelijk primeren op ALLES."

Ik heb in het geheel niet gesproken over RESIST. Blijkbaar is kritiek geven op paars-groen gelijk aan propaganda maken voor RESIST, allé ik ben blij, zo moet het zijn.

"Wat heb JIJ eigenlijk zo'n verdraaid oordeel te vellen over iemand die een lading verdiensten heeft, en inderdaad een aantal miskleunen. Maar hij is een mens, verdomme, en ik vertrouw het niet dat jullie in jullie partijtje alle negatieve dingen opsprokkelen zonder ook maar eens naar de gigantische gaten in jullie ideologie te kijken. Jos Geysels verdient respect."

Wat heeft Joskens dan zo positief gedaan? Sabena gered? Doel gered? wapentransporten tegengehouden? wapenleveringen tegengehouden????
En wa is da van "hij is een mens"? Ten eerste daar twijfel ik aan. Ten tweede en dan, mag iemand geen kritiek hebben op het wanbeleid van een regering omdat bepaalde politici mensen zouden zijn?
God, yoyo zeg eens wat je wil zeggen jongen. Als je Joske zo goe vind zeg dan eens waarom. Als je vind dat mijn kritiek niet huist is zeg dan eens waarom.

"Je valt trouwens volkomen door de mand, want de betreffende subgroep (zeg maar flikkers, lesbijoeties en bibis) deelt je mening over 't algemeen niet, check it out, en begin niet te leuteren over een kennis van een kennis, hé."

Over wat ben je nu weer bezig. Is het omdat zoveel mensen in de leugens van hahalev trappen dat ze daarom de waarheid zijn? Is het omdat de regering zei dat ze tegen de oorlog was dat de transporten stopten?
Man toch, wat wil je nu weer zeggen.
Is het omdat er zo veel mensen zijn die geloven dat het Blok hun partij dat het dan zo is.
En ten tweede. Zeg mij eens wie je bent, wat blijkbaar ken jij mij, jij kent mijn geaardheid en je kent mijn vriendenkring.
Volgens een recente enquette onder holebi's in Antwerpen scoort RESIST 6.8% wat volgens mij niet slecht is voor een lijst die zoveel haatcampagnes te verwerken krijgt.

"Ben je blind voor het geluk van een ander, verdomme?"

De huidige regering brengt het geluk naar de mensen ofzo?
Kritiek leveren op de regering is mensen ongelukkig maken of zo. Ik hoop het, ik hoop dat al die dwazen die hoopten dat de regering alles ok zou maken, ik hoop dat die ongelukkig worden. ongelukkig door hun eigen naieviteit. En vooral hoop ik dat ze samen met RESIST hun ongelukkigheid kunnen omzetten in strijdlust, om radicaal en duidelijk te gaan eisen GELIJKE RECHTEN NU!!!

De huidige regering voert een langetermijn politiek, dat is duidelijk.
Migrantenstemrecht? geleidelijk, eerst gemeentelijk over een paar jaar, dan nog later...
Homohuwelijk? geleidelijk, nu enkel tussen Belgen of Nederlanders, nu zonder recht op adoptie,...

De huidige regering blijft homo's bestempelen als een "riscicofactor" bij het bloedgeven,
een gevaar voor kinderen die eventueel onder hun hoede zouden komen...
En gij noemt dat normaal, en ok? Ik hoop dat ik je niet te ongelukkig gemaakt heb, maar dat is de realiteit.
Je vind de realteit misschien "ondraagelijk" maar toch is het zo.

En als je reageert, ga dan eens in op wat ik zei over de regering, blijkbaar ben je nu gelukkig, ewel leg dan eens uit wat je zo gelukkig maakt.
Ben je misschien een van de weinigen die recent in het huwelijksbootje gestapt zijn? in dat geval proficiat, maar onthoud dat je volgens de regering geen kinderen kunt opvoeden en dat je een gevaarlijke risicofactor bent.

Harko Vande Loock,
3de plaats op de kamerlijst van de PVDA in Oost-Vlaanderen

YoYo
by Miet Tuesday May 06, 2003 at 01:11 AM

Het paradijs bereiken is niet moeilijk, het beheren des te meer.

M.

PARADIJS?
by Harko Tuesday May 06, 2003 at 11:07 AM

het paradijs?

Wat wil je hiermee zeggen dat we nu in het paradijs wonen ofzo?

Met Guytje als de nieuwe Petrus ofzo?

in hemelsgodsnaam, in plaats van dwaze oneliners -Louitje Toekak waardig- zou je beter eens je punt wat beter uitleggen. Vind je het bilan van paars-groen positief? Wat heeft paars-groen allemaal voor positief gedaan? Waarom hebben ze zovele dingen niet gedaan? Waarom wordt alles uitgesteld en waarom logen en liegen ze erover?
Waarom zou mijn kritiek op paars-groen niet correct zijn?
Anwoord daar maar eens op in plaats van oneliners te posten.
En gebruik eens je echte naam in plaats van zo'n dwaas pseudoniem.
out jezelf eens zou ik zeggen, met een dwaze woordspelling moet ik toegeven.