arch/ive/ief (2000 - 2005)

VATUV site werd gehackt
by Danny Bonte Saturday, May. 03, 2003 at 12:22 PM
d.bonte@pi.be 03/2958755 Violetstraat 30 2060 Antwerpen

Gisteren werd de website van de Verenigde Actiegroepen Tegen de Uitbreiding van het Vliegveld te Deurne (VATUV) gehackt. De hostingfirma verwijderde zelf de “aangepaste” index pagina, zodat we dus niet goed weten wie de site onder vuur heeft genomen.

Omdat de site heel veel documentatie bevat en onze stellingen goed geargumenteerd zijn, hebben tegenstanders het blijkbaar nodig gevonden om de site onleesbaar te maken. Gisterenavond kregen van de hostingfirma een bericht. “Deze e-mail sturen we omdat uw site vanochtend gehackt is. De hacker heeft uw index.html vervangen door een eigen versie. We hebben het probleem snel ontdekt en we hebben besloten om de nep index.html te vervangen door een lege index.html.” Ondertussen hebben we terug de site online gezet maar sluiten niet uit dat de site terug onder vuur zal komen te liggen.

Vanaf de derde week van april werd door VATUV-leden onze driemaandelijkse nieuwsbrief verspreid in Antwerpen, Deurne, Borgerhout, Mortsel, Berchem… Naar gewoonte kregen we niet enkel positieve reacties, maar ook enkele anonieme negatieve reacties. Scheldproza en dreigtelefoons omdat bij de voorstanders van de luchthaven een acuut gebrek is aan argumenten en tevens omdat de meeste voorstanders niet de (politieke) moed hebben om voor hun mening uit te komen. De voorstanders van de uitbreiding van het Deurnse vliegveld vind je immers vooral in zakenkringen en … (extreem)rechts.

De VATUV site vind je op http://www.vatuv.be. De Nieuwsbrief van april vind je gedeeltelijk hier op Indymedia: http://archive.indymedia.be/news/2003/04/58173.php