arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mijn 1 mei-boodschap aan onze andersglobalisten
by De stem van Steve Stevaert Friday May 02, 2003 at 11:34 PM

Kameraad Steve Stevaert (SP.A) sprak de andersglobalistenscharen toe op de dag van de arbeid.

Kameraden andersglobalisten!

Als ik U hier zie kameraden, in deze zee van vaandels en banieren in allerlei regenboogkleuren waarbij het schoonste rood naar voren springt, als ik u hier zie in grote menigte geschaard, dan denk ik "Gij zijt de toekomst van de mondiale sociaaldemocratie".

Kameraden andersglobalisten, gisteren zei ik het nog tegen de Jos van de groenen: "Ook wij Jos, ook wij hebben eertijds op de barrikaden gestaan. Gij kraste de namen van al de marxistisch-leninistische revolutionaire bewegingen op uw schoolbank, gij voedde het volk op en redde de bomen. Ik was een zoon van het volk, een man van de jeugd in Hasselt, een beschermer van de dorstige arbeidersklasse vanachter mijn toog en wij bespraken grootse idealen bij onze schuimende pinten. In uw partij zitten de linkse sociologen, de wollige intellectuelen zo schoon naast de linkse tsjeven en andere paters. Bij ons floreren ethisch-socialistische schoolmeesters, gestaalde vakbondslieden en welbespraakte en daadkrachtige volksleiders. Allen waren wij ooit jong en krachtig en schreeuwden wij onze woede uit tegen de bourgeois. Eens komt de tijd Jos, dat deze nieuwe generatie onze rangen komt vervoegen." Zo volgen de leiders van de linkse beweging elkaar op.

Natuurlijk waren daar de kommunisten, de amadezen, de trotskisten, de krakers en andere volhouders. En nooit of slechts druppelsgewijze - stemmend met hun voeten - hebben zij hun idealen verloochend of ingeruild tegen een meer praktische versie van her rode of groene verhaal, zoals we dat tegenwoordig zo trendy zeggen hehehe.

Ook nu nog dienen velen van deze lieden lijsten in en verspelen zij hun kostbare tijd, beter besteed in het bekampen van het grootkapitaal en hun lakeien, in zinloze en roemloos ten onder gaande verkiezingscampagnes. De meest onwaarschijnlijke verbonden worden vandaag zelfs afgesloten, de amadezen met een Arabische tsjeef met bodyguards als Abou Jahjah, een knappe vent, daar niet van maar weer zo'n intellectueel he, te voortvarend ik zeg het u, en met slechte vrienden. En dan een mini-partij die zichzelf noemt naar de Leading Succesful People - ik zou anders niet weten waar "LSP" voor staat - een mislukt managertrainingsteam uit de jaren tachtig! Waar blijft men het halen. De volksmens zal zijn schouders ophalen en op ons of het Blok stemmen.

Kameraden andersglobalisten, trap niet in deze vallen, sla geen doodlopende straatjes in. Er is geen realistisch alternatief op ons (en de groenen, maar vindt ge niet dat die nu wel een afstraffing verdienen na hun gesukkel in deze regering hehehe?), dus stem op SP.A of de spiritisten op onze lijst. Voorzeker zijt gij bij de stemtest met velen bij Spirit uitgekomen, dat marketingconcept is dan ook bedacht na doorgedreven marktonderzoeken waarvan gij één segment zijt: beter geschoold, tweeverdiener of student en blank hahaha, zo blank en zo middenklasse als ge groot zijt.

Wie verdedigt uw belangen denkt ge, wie zorgt voor uw pensioen en uw ziekenkas? Juist, dat zijn de Johan, de Frank, de Patrick en ik. En wees nu eens eerlijk, zoudt ge niet graag eens een avondje uitgaan met Freya als ge een jonge knappe andersglobalist zijt. 't Schijnt dat ze valt op van die pseudo-hanekammen ook! Zelf zie ik uw meiskes ook graag, die schone blonde Vlaamse lokken in dreads gedraaid en die bloemekes, het werd onze Guy vorig jaar bijna teveel bij een rebelse Gentse feestenstoet.

Maar ik dwaal af kameraden, keer naar uw huizen en uw lokalen, voer uw acties en ik beloof u gratis openbaar vervoer naar betogingen. Wij zullen op tijd en stond naar u luisteren, zeggen dat ge een beetje gelijk hebt en met u gaan klappen als het ons uitkomt. Laat die kleine partijtjes maar klooien achter de comma. Werk vooral niet aan een deftig links alternatief dat een minimum aan geloofwaardigheid heeft en stem op ons, de ware sociaal-progressieven. Onze vrienden amadezen gunnen we de restfracties.

Kameraden, een andere SP.A is mogelijk. Geef hem uw stem!