arch/ive/ief (2000 - 2005)

KRIS MERCKX naar VIVANT!!!!!
by Kenneth RUMES Wednesday, Apr. 30, 2003 at 4:08 PM
kennethrumes@hotmail.com

VOlgens ANke VANDERMEERSCH (VLAAMS BLOK) komt Kris Merckx (RESIST) op voor VIVANT. Deze en andere flaters van het Blok ...

In het VRT-Programma 'Advocaat van de duivel' zegt Anke VanDerMeersch van het VLaams Blok dat Kris Merckx voor Vivant opkomt. (zie eerder artikel). Het bewijst maar weer eens wat voor marginale partij dat Blok eigenlijk is en hoe dom haar mandatarissen. Het valt te vrezen dat het Blok opnieuw haar grote triomfen zal vieren op 18/5. Dat is iets waartegen elke progressieveling moet strijden. Dat heeft ook nix te maken met lidmaatschap van welke partij ook. (Ikzelf ben intussen door comments al als lid van zowat alle partijen benoemd...)
Maar het is angstwekkend dat deze fascisten van het VLaams BLok oprukken met hun campagne met V-teken. Voor hen een teken van Vlaams, veilig, vreemdelingenvrij en vrijheid (hoewel we dat laatste toch betwijfelen). Nergens zeggen ze dat het voor VREDE staat, maar net in de massale vredescampagnes die wij voeren, met zo'n affiches uitpakken, is ook wel verdachte recuperatie. Dat is echter ideologisch een flater van jewelste, want meer nog dan CD&V is het VLaams BLok dé grote voorstander van de imperialistische oorlog van Amerika tegen de islam. Dus is het helemaal ten onrecht dat zij het vredesteken op zo'n schandelijke manier recupereren.

Marginaal?
by Erik V. Wednesday, Apr. 30, 2003 at 4:20 PM

Kenneth, hoe graag we het ook anders zouden zien: het blok is niet 'marginaal', zij halen in Antwerpen 30% en de PvdA gaat er al twintig jaar bij elke verkiezingen achteruit.

Jullie kleinlinksen verliezen soms elk gevoel van verhouding uit het oog.

en de presentator?
by bie Wednesday, Apr. 30, 2003 at 8:19 PM

Ik vond het vooral tekenend dat de presentator van het programma deze uitspraak niet verbeterde. Want dat sommige politici domme uitspraken doen verbaast mij al lang niet meer. Maar men zou toch mogen verwachten dat een presentator van een politiek programma een beetje op de hoogte is en zulke fouten onmiddelijk kan rechtzetten. Een bekende kop in een programma is blijkbaar belangrijker dan iemand die goed onderlegd is...

Recuperatie à volonté
by Kjell Thursday, May. 01, 2003 at 2:00 PM
bleysngandu@hotmail.com

Nog andere voorbeelden van "recuperatie" opgemerkt op VRT de voorbije week:

- Filip De Winter werd in een Ter Zake-reportage gevraagd naar de reden van de andere, meer "lieflijkere" aanpak op de verkiezingsaffiches (blonde vrouw met het V-teken ipv bezem of bokshandschoenen). Hij beweerde daarin dat het V-teken in allereerste plaats symbool staat voor VERZET. Pas dan voegde hij er aan toe dat V ook voor Veiligheid, Vreemdelingenvrij, en blablabla staat. Heeft het Vlaams Blok inspiratie gevonden bij RESIST?

- Leo Govaerts bij Bracke en Crabbé: dat zijn nieuwe partij Veilig Blauw ook voor VERZET staat. Vervolgens, als Maria Vindevoghel van de lijst MARIA erbij is komen zitten en uitlegt waar de lijst voor staat en ze veel bijval geniet bij het publiek, verklaart Govaerts vlug vlug dat ook zijn partij dezelfde belangen nastreeft, met name: strijden voor de kleine, werkende man; tegen bedrijfsluitingen zoals die van Sabena; voor de werkgelegenheid; enz.

Ik geloof.Ik belijd.
by stopmetlullen Thursday, May. 01, 2003 at 3:15 PM

Zonet hoorde ik op de radio dat er een onderzoek gestart is naar de betrokkenheid van Abu Jahjah bij een aantal gewelddadige aanslagen in WOII.

Franse Revolutie
by Edith Thursday, May. 01, 2003 at 11:19 PM

Abou Jahjah zou, naar verluid, ook een belangrijke rol gespeeld hebben als terrorist tijdens de Franse Revolutie.