arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verslag: RESIST on tour 28 april, Mechelen
by Karima Tuesday April 29, 2003 at 09:58 PM
anilya50@hotmail.com

RESIST on tour met Dyab Abou Jahjah van de AEL en Peter Mertens van de pvda hielden hun eerste lezing in provincie Antwerpen in 't Sentroem in Mechelen. Moderator: Luck Van Den Hoeck.

RESIST on tour hield hun eerste officiƫle meeting in 't Sentroem te Mechelen. De opkomst: de zaal zat vol, er moesten er vele rechtstaand luisteren (de zaal was niet zo groot). Opvallend was dat er veel jongeren van Maghrebijnse afkomst aanwezig waren in de zaal. De meeting begon dus met beeldmateriaal:- karikatuur van de wereldleiders (who f**** the world?) Iedereen kon hier gretig om lachen.
Hierna volgden afschuwelijke beelden van de slachtoffers van de oorlog, een lange stilte van het ontroerde publiek.
-Who resists? Beelden van betogingen en actie
-Beelden congres RESIST: interview Dyab,Peter
-Beelden persconferentie 20 februari 2003
Inleiding:
Peter Mertens legde uit wat nu eigenlijk de bedoeling van RESIST is: De samenwerking is gekomen om te verzetten tegen het embargo, tegen oorlog en tegen discriminatie (zie beginselverklaring http://www.lijst-resist.be) Het verzet moet nu beginnen, want de VS hebben nog een lange lijst van 'vijandige' landen! Ook Geert Van Moorter is grote voorstander van het verzet, hij is terug uit Irak en staat nu ook op de lijst RESIST, hij engageert zich volledig in de praktijk.
Dyab geeft een korte uitleg waarvoor AEL staat en legt ook uit waarom die samenwerking met pvda. Velen geloven dat de AEL en pvda niets gemeen hebben, omdat AEL een islamitische organisatie is, en de partij van de arbeid zijn communistisch. Maar communisten en moslims hebben duidelijk wel enkele gemeenschappelijke factors: de 10 punten van de beginselverklaring van RESIST, dus samenwerking is wel nodig. vb. Hamas , Jihad zijn islamitische verzetsbewegingen, terwijl PLFP een marxistische beweging is. Zij vechten, en sterven zelfs samen in de strijd tegen de bezetters!
RESIST voert een strijd voor rechtvaardigheid, het zijn de onderdrukten (de kleine man zoals Kris Merckx eens zei) die spreken !!!
Vervolgens waren er nog vragen uit het publie, enkele vbn.
Waarom moeten moslims stemmen voor de Kamer buiten het district van Antwerpen?
De stemadvies die Dyab zou geven, is pvda, omdat zij de enige zijn die echt opkomen voor de minderheden, en echt zich willen verzetten tegen die oorlogen.
Zal RESIST haar houding niet veranderen eens in het parlement net zoals de anderen?
Het is een risico, maar het hoeft zo niet te zijn, want vanwaar komen de andere partijen, de middenklasse. Het zijn de meest onderdrukten die deze keer zelf het initiatief hebben genomen, die verandering willen. Die mensen willen ook vertegenwoordigd worden.
En een eventuele cordon Sanitaire op RESIST?
Daar liggen ze niet wakker van, het belangrijkste is dat ze dan het parlement zitten.


Volgende meeting:
T Parochiecentrum in Borgerhout woensdag 30 april, om 19u30.

proficiat !
by Damien Tuesday April 29, 2003 at 10:06 PM

Veel succes in de verkiezingcampagne.

RESISTons!!
by Fatima Wednesday April 30, 2003 at 09:52 AM
fatima_abbach@hotmail.com 0477-838673

Bismilah,

Ik wenst alle leden van de Resistlijst veel succes en hoop dat er veel mensen de juiste beslissing op 18 mei zullen nemen!

Fatima

vanavond in brogerhout
by jan Wednesday April 30, 2003 at 02:07 PM

ter verduidelijking: vanavaond gaat RESIST ON TOUR door in de Reuzenpoort, zijsteegje vd Turnhoutsebaan in Borgerhout