arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wapentransporten over Belgie gaan nog steeds door
by Jo Cottenier voor Stopusa Tuesday, Apr. 29, 2003 at 4:01 PM

De 1e Gepantserde Divisie (« Old Ironsides » genoemd), gestationeerd in Wiesbaden (Duitsland) passeert op dit ogenblik door de Antwerpse haven, om Irak gedurende één jaar te gaan bezetten ! Wat doet het « Parlementaire opvolgingsplatform Irak »?

" De Belgische regering maakt zich schuldig aan de vervanging van de Amerikaanse aanvalsbataillons door bezettingstroepen

" De 1e Gepantserde Divisie (" Old Ironsides " genoemd), gestationeerd in Wiesbaden (Duitsland) passeert op dit ogenblik door de Antwerpse haven, om Irak gedurende één jaar te gaan bezetten !

" Wat doet het " Parlementaire opvolgingsplatform Irak " ?

Sinds 16 april zijn 8000 militaire (voer)tuigen et 13.000 Amerikaanse soldaten die in Duitsland gecaserneerd zijn op weg naar Irak om er het bezettingsleger te versterken en gedeeltelijk te vervangen. Het is méér dan waarschijnlijk dat een groot gedeelte daarvan langs Antwerpen passeert en nog zal passeren.
De 1e Gepantserde Divisie is een divisie met " zwaar materiaal ". Bij het transport horen ondermeer Abrams pantsers, Bradley gevechtsvoertuigen, engeneeringswagens voor gevechten, Apache en Kiowa helicopters. De tuigen worden per camion en per trein naar de havens gevoerd. Volgens de bronnen van het leger zelf is op 21 april een voorhoede van 200 soldaten vertrokken uit Duitsland naar Koeweit.

De 1e Divisie heeft haar ervaring als bezettingsleger opgedaan in Bosnië en in Kosovo. Ze zal die gebruiken om alle weerstand te bekampen tegen de Amerikaanse bezetting en om de oorlogsbuit, de petroleumbronnen, te beschermen.

Gedurende de overige dagen van april en begin mei zullen de convooien naar de havens van Antwerpen, Bremen en Rotterdam trekken om er verscheept te worden naar het Midden Oosten.

Een officier van het 793e Movement Control Team verblijft in België om er het transport per trein en langs de weg te coördineren.

In de conclusies die zijn neergelegd in naam van de eerste minister verwijzen de advocaten naar de parlementaire opvolgingscommissie, die alle evoluties betreffende de oorlog, de transporten, de hulpverlening en de heropbouw op de voet volgt.
Alle partijen die in het parlement vertegenwoordigd zijn, zijn dus perfect op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen in het dossier, die België medeplichtig maken aan een illegale bezetting. Onder deze partijen zijn er die mordicus beweren dat ze tegen de wapentransporten zijn. Wat hebben zij gedaan om de vredesbeweging hiervan op de hoogte te brengen ?

De hypocrisie van de regering en de breuk tussen woord en daad gaat verder…

Bronnen: websites van de 1e Gepantserde Divisie, USAREUR Public Affairs, Stars & Stripes (16 tot 27 april).

nieuws volgen
by - Wednesday, Apr. 30, 2003 at 9:16 PM

Weet deze jo... dat de oorlog in Irak al voorbij is?

Als men nu het wapentransport stopt dan zullen de GI's wel moeten blijven in Irak door het feit dat de Jo alles gaat blokkeren. Of wil hij liever dat de GI's rechstreeks naar Syrie gaan, want anders is Jo "out of a job"!

Voorbij?
by Frederik Friday, May. 02, 2003 at 11:01 AM

Is deze ? (anonieme) zo goede vriendjes met Bush dat hij hem volgt als ie 'zegt' dat de oorlog voorbij is?

Bush kan misschien zeggen wanneer een oorlog begint, maar het is niet aan hem of eender wie om te zeggen wanneer hij eindigt.

Ga eens in Bagdad verkondigen dat de oorlog gedaan is!
Ga eens in Bagdad naar de ziekenhuizen en zeg dan tegen de gewonden en stervenden: "Allez, kom op jong, sta op en ga naar huis, den oorlog is voorbij zulle!'
Ga eens mee met een betoging tegen de bezetting in Bagdad en merk dan zelf hoe voorbij de oorlog is als ge een kogel in uw buik krijgt.

Sorry voor de emotionele reactie, maar ik kan niet anders. Ik ben een mens met een ziel en emoties.