arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hoppebos bezet!
by joeri (info pinkje) Sunday April 27, 2003 at 11:58 PM
joeri@indymedia.org

Vanaf 21u. vanavond werd het Hoppebos in Flobecq bezet. Materiaal is aanwezig en gebruikensklaar om vannacht al in de bomen te overnachten. De opbouw van het kamp zal morgen en de volgende weken gebeuren.

De activisten protesteren ondermeer tegen het omvormen van het bos tot stort door Fort, gebruik van geweld door Fort tegenover activisten die dit aankaartten en journalisten, het stoppen van de zavelwinning op de "Mont de Rhode", ze eisen de verwijdering van de illegale bouwwerken, volledige toegankelijkheid van het bos, klassering van het bos,....

Momenteel is de sfeer op de actie schitterend, zo kreeg ik door. Er wordt opgeroepen aan andere activisten om ter plaatse te gaan en mee te helpen bij het actiekamp.

eindelijk...
by jessie Monday April 28, 2003 at 12:11 AM

Whoehoehoe, eindelijk es "linkse" actie in de vlaamse ardennen. Voor mensen die de activisten willen steunen maar het niet zien zitten om in het bos te wonen : In Ronse, daar vlakbij, zijn er heel veel kraakbare woningen. Ik wil jullie gerust es een rondleiding geven. Keuze genoeg.

En anders : doet da goe ginder é gasten!! En als ik nog es in de buurt ben ga ik es binnenjumpen.

Dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! xxx

'n zucht van verlichting
by koen Monday April 28, 2003 at 12:34 AM

Nog even contact gehad met de mensen hoog en droog daar in de bomen...

De sfeer is optimaal, iedereen is blij dat de bezetting nu eindelijk heeft plaatsgevonden. De zucht van verlichting was werkelijk door de telefoon voelbaar... Na weken van stilzwijgen en geheimhouding hangen ze eindelijk met touwen in de beuken, bomen zo groot als kathedralen. De eerste walkway hangt er ook al, alles verloopt naar wens en plan. De pers (o.a. VRT en RTBf) zijn al komen filmen, dus maandagmiddag wellicht al op de beeldbuis te zien. De flikken zijn in de verste verten nog niet gezien.
Nu de nacht is gevallen, maken een tiental mensen zich op om op een dikke 20 meter hoogte te gaan slapen. Een idyllisch zicht met die kleine lichtjes in het donkere bos.

Slaapwel aan alleman daar & tot binnenkort! Hasta la pasta!

De max
by Flow Monday April 28, 2003 at 02:13 AM

Volhouden! Meer van dat!

Het moet gedaan zijn van bedrijven de macht over ons dagelijks leven en onze gezondheid te geven. Ze denken enkel aan geld, geld en nog eens geld. Wat kan ons geld schelen.

Dit land mag absoluut niet de Amerikaanse toer opgaan! De beste manier om dat op dit moment te verhinderen is door op een minister van Agalev/Ecolo te stemmen. Als de Groenen er niet bij zijn na 18 mei wordt het hier zoals in de States, daar mag je zeker van zijn.

aanvulling
by Guido Monday April 28, 2003 at 09:35 AM

Zie ook

Artikeloverzicht d'Hoppe/Aperçu d'articles de la Houppe

http://archive.indymedia.be/news/2002/10/33640.php

Agalev/ecolo?
by wouwie Monday April 28, 2003 at 12:56 PM
wouwie@lappersfront.tk

Stemmen op agalev/ecolo???????????????? Hoe kom je er toch bij?
De problematiek van d'Hoppe is reeds jaren aan het aanslepen. Dit was algemeen bekend, bij agalev en ecolo weten ze ook wat er gebeurt in dit mooie stuk natuur. Maar daar hebben ze toch ook wel nix aan gedaan...
En toen zaten/zitten ze nog in de regering...

Moest stemmen echt helpen, zou men ze al lang hebben verboden...

Je overdrijft
by Flow Wednesday April 30, 2003 at 06:31 AM

Ik denk dat, als Vera Dua bevoegdheid had over Flobecq, ze er iets aan zou hebben proberen te doen. Ze heeft daar echter GEEN enkele macht over.

Over het Lappersfortbos wel, en ze verdient enorm veel respect voor wat ze heeft bereikt. Zonder de liberalen was Lappersfort intussen gevrijwaard.

Als het goed is mag je het ook zeggen, hé, je moet niet ten allen kost op politici kakken. De Groenen werken nog met een zeker idealisme, en da's zeldzaam tegenwoordig.

respect
by MARtinO V. Wednesday April 30, 2003 at 02:51 PM

Flow,
u overdrijft ook, AGALEV heeft op zijn minst een dubbelzinnige houding aangenomen in het lappersfortdossier.
Ik zal u zelf meer zeggen, als noch lappersfront of ggf er was geweest om aandacht te geven, dan had Dua met geen enkel probleem lappersfort (en wie weet chartreuse) laten platgooien...
Ze verdient idd wel respect voor haar onderhandelingen maar k'zou nie overdrijven é jong, uiteindelijk waait zo, zoals elke politicus, met de wind mee.
Idealisme? Ja als ze er zelf iets bij winnen...

En verder, FOert blijft!!! Goe bezig!!! En toe binnekort, kom wel es een andje toestéken ak kunnen!!! Resist (niet te verwarren met de partij ;-))

RESPECT!
by vlinder Wednesday April 30, 2003 at 08:13 PM

toen ik klein was, zijn we enkel keren naar het bos ginder geweest. Een prachtig bos. Enkele maanden geleden ook geweest, maar nu spijtig genoeg om te protesteren.
Ik vind et super wat jullie doen in D'Hoppebos. Ik kom waarschijnlijk eké langs. Alé als den afvalbaron der niet rondloopt men z'n geweer.
RESPECT!