arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geert Van Moorter wordt lijstduwer RESIST
by RESIST Friday April 25, 2003 at 02:16 PM

Op de valreep kunnen wij melden dat Geert Van Moorter, arts van Geneeskunde voor de Derde Wereld, lijstduwer wordt van de lijst RESIST voor de senaat.

Geert Van Moorter wo...
geertdemoorterresist.jpg, image/jpeg, 200x171

RESIST dient lijst voor de senaat in
Geert Van Moorter, Belgische dokter in Bagdad, wordt lijstduwer
Morgen, zaterdag 26 april om 9 uur 's ochtends geeft Geert Van Moorter - aan het Gerechtsgebouw van Mechelen - tekst en uitleg bij zijn beslissing om lijstduwer te worden op de senaatslijst van RESIST.

Morgen, zaterdag 26 april om 9 uur 's ochtends, dient RESIST in het Gerechtsgebouw van Mechelen (Keizersstraat) de volledige lijst voor de senaat in. Wij beschikken over voldoende gelegaliseerde peters zodat niets nog een deelname van RESIST aan de verkiezingen van 18 mei in de weg staat.
Op de valreep kunnen wij ook nog melden dat Geert Van Moorter, arts van Geneeskunde voor de Derde Wereld en activist van StopUSA, lijstduwer wordt van de lijst RESIST voor de senaat.

Geert Van Moorter keerde pas woensdag terug uit Bagdad waar hij tijdens de Amerikaanse invasie een maand lang werkte als dokter in de Iraakse ziekenhuizen. Zijn rol in Bagdad was in de eerste plaats waarnemer zijn van de oorlogsmisdaden van de Amerikaanse en Britse troepen. De verslagen van zijn verblijf zijn te lezen op de website van Geneeskunde voor de Derde Wereld (http://www.g3w.be). Zij circuleren over de hele wereld en zijn vertaald in het Spaans, Frans en Engels. Er wordt nog volop gewerkt om tegen 12 mei (onder voorbehoud) zijn boek klaar te hebben. Ook daarvan houden we u op de hoogte.

Toeval
by Toevallig Friday April 25, 2003 at 04:43 PM

Toch schoon he, dat toeval! En net nu hij op de middenpagina staat met zijn foto wordt dat aangekondigd.

relatieveren
by ach Friday April 25, 2003 at 06:05 PM

ach, het zal wel loslopen. als alle indymedia-bezoekers op resist stemmen, zijn dat er nog lang niet genoeg voor een zetel ;-)

raar en grappig
by bangerik Friday April 25, 2003 at 07:55 PM

de foto analyseren

wat is daar mis mee
by rita Friday April 25, 2003 at 10:03 PM

Wat is daar mis mee : wij hoeven toch niet te verbergen dat indymedia nauwe banden heeft met resist en omgekeerd. Wat hebben jullie toch tegen resist? Als er één partij is die niet enkel in verkiezingstijd zijn nek durft uitsteken is het toch resist. Denk je nu echt dat Geert van Moorter zijn leven gewaagd heeft in Irak om partijpolitieke redenen? Mij moet je eens duidelijk uitleggen wat jullie tegen resist hebben!!! Stem je liever op politici die enkel geînteresseerd zijn in zoveel mogelijk stemmen onder hun affiche-smoel?

Stockholm syndroom
by Edith Friday April 25, 2003 at 11:35 PM

Vooral onder de voormalige aanhang van de socialisten wordt er tegenwoordig ijverig meegeheuld met het rechtse discours. Het wijst op een gebrek aan doorzicht, analytisch vermogen en moed. Resist is de partij van de moedigen, de denkers, de klokkeluiders die lang voor de massa in de gaten hebben wat mis loopt in onze maatschappij.

Resist is de luis in de pels van de machthebbers die ook in ons land nauwe banden hebben met de corporaties en de media stevig onder controle hebben. Yves Desmet hanteert De Morgen als een instrument dat handig de massa bespeelt. De verkiezingsshow die in volle hevigheid is losgebarsten behoort tot de 'spelen' die het gepeupel moet rustig houden en de aandacht afleiden zodat de heersers naar eigen goeddunken kunnen handelen. Keizer Augustus was de handige tacticus die deze strategie lanceerde: "Panem et circenses", brood en spelen. De ideale strategie om het fictieve van onze democratie te verdoezelen.

Kritische en analytische denkers kunnen alleen nog in het alternatieve circuit terecht, waar ze kennelijk ook onthaald worden op hoongelach van de aanbidders van de heilige Bush, vertegenwoordiger van Coca cola, Texaco, Esso, Pepsi, Mc Donalds en vele anderen die onze belangen bedreigen en daarvoor door een bepaalde categorie aanbeden worden.

Ik vind de beurkoersen van Mc Donalds en Coca cola maar niks. Misschien krijgen de beleggers door dat met hun geld een gevaarlijk spel wordt gespeeld. De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt.

?
by KaM Saturday April 26, 2003 at 12:01 AM

Moeten we dan die voormalige aanhang van de 'socialisten' overlaten aan het Blok? Dat is het probleem van Resist. Dat ze met hun programma, of hoe je het ook noemt er nooit in zullen slagen om stemmen terug te pakken van het Blok.

Volgens mij ligt daar de uitdaging voor elke socialist (van wat voor stroming dan ook.)Hoe bieden we die mensen een alternatief? De SP-a probeert dit door af te komen met allerlei (al dan niet 'rechtse') populistische standpunten in combinatie met een 'hippe' links-liberale partij om hun progressieve flank te dekken tegen 'aanvallen' van Agalev.

één partij in het verzet?
by king hagar Saturday April 26, 2003 at 12:25 AM

Zoals de meeste pro-resisters probeert Rita te laten doorschijnen dat er slechts 1 partij is die als volwaardig links kan worden beschouwd. Enkel en alleen om goed te praten dat Indymedia kant kiest. Er zijn echter meerdere initiatieven die 'hun nek durven uitsteken'.

weer resist
by liesbeth Saturday April 26, 2003 at 08:26 AM

waarom wordt er op indymedia enkel reclame gemaakt voor resist? Als je eens rond kijkt zie je dat er ook nog andere alternatieven zijn zoals o.a. LSP. Voor de verkiezingen had ik nog de goede hoop dat indymedia een ONAFHANKELIJK instantie was maar dit gaat nu wel compleet verloren.
Het is spijtig dat een politiek partij een goed iniatief zomaar teniet doet!

Er is toch een open forum
by Manu Saturday April 26, 2003 at 10:26 AM

Mensen er is toch een open forum waar mensen van lsp sap vonck enzo iets kunnen zetten. En alsjeblieft hamer toch ni op elkaar al die linksere partijen hebben meer ruzie met elkaar. In plaats van dat je nu een keer 1 groot front vormt.

groot gelijk
by johan Saturday April 26, 2003 at 05:09 PM

Groot gelijk, Manu.

Ik ben het gezever over de zogenaamde recuperatie van Indymedia door Resist ook meer dan beu. Sommigen worden duidelijk nerveus...alleszins goed om weten.
Iedereen van links kan hier publiceren.
En ik ben content dat ik hier bijdrages over en van Resist, Maria en zo kan lezen. Waar anders vind je dat? Bij Bracke en Crabbe, zeker?

De "socialisten" mogen hier van mij alleszins wel wegblijven. Iemand moet me dat toch eens komen uitleggen...hoe doe je dat, het racisme bekampen door het Blok na te apen (Stevaert, Vandermaelen enz.)???

Johan.