arch/ive/ief (2000 - 2005)

RESIST-meeting 23 april 2003
by Karima Friday April 25, 2003 at 01:33 AM
anilya50@hotmail.com

Gisteren werd er in Gent, een RESIST-meeting gehouden, met Dyab Abou Jahjah en Peter Mertens, georganiseerd door pvda-jongerenbeweging en AEL-Gent.

Peter Mertens van de parij van de arbeid en Dyab Abou Jahjah van de Arabisch Europese Liga spraken over RESIST. De opkomst was redelijk groot, en er waren ook interessante discussies, zoals altijd.

RESIST zal ook de komende weken touren, Dyab Abou Jahjah, Ahmed Azzuz en Peter Mertens zullen hun verhaal bij de bevolking brengen. Natuurlijk zal ik jullie hiervan ook op de hoogte houden.

De eerste meeting vind plaats in Mechelen op 28 april 2003 om 19u30.

Adres:

't Sentroem
Oude Brusselstraat
2800 MECHELEN

inhoud
by rik Friday April 25, 2003 at 03:00 PM

ALs u nog eens iets schrijft over een vergadering, schrijf dan ook eens iets over de discussies, dan heb ik daar ook iets aan. Nu is het lezen van uw bericht tijdverlies ("er was veel volk en interssante discussies"

dank u Rik
by karima Saturday April 26, 2003 at 02:07 AM
anilya50@hotmail.com

Dank u Rik voor het leuk complimentje. Ga volgende keer zelf naar een meeting, dan weet je wat er gezegd werd.

zo gezegd!
by zo interessant! Saturday April 26, 2003 at 06:56 PM

http://www.gaybelgium.be/content/EpupkuEZFyYdTvRDkF.shtml

Verstrepen, niet op zijn mond gevallen, vroeg of een Joodse Antwerpenaar dan ook op de AEL lijst mocht staan.
Azzuz (razend): "Ik erken Israël niet! Dus ook dat volk niet. Dus bestaan deze niet en kunnen ze niet op onze lijst staan!"

Dat is wel zeer interessant! "eigen islam volk eerst".

Misinformatie
by karima Tuesday April 29, 2003 at 10:42 PM
anilya50@hotmail.com

Inderdaad, we erkennen de staat Israël niet, maar dat betekent niet eigen islam volk (?!) eerst. Ten eerste, Islam is een religie, een vreedzame religie die trouwens ter informatie de snelst groeiende op dit moment. Ten tweede wij zeggen niet moslims eerst, iedereen die kandidaat was voor de lijst RESIST én die ook de beginselverklaring onderschrijft, was welkom om zich aan te bieden. Daar waren naar mijn weten geen joden bij. Trek hieruit je eigen conclusie!!

wie is Jood?
by een christen Wednesday April 30, 2003 at 01:29 AM

Karima schrijft: "Daar waren naar mijn weten geen joden bij." Bedoel je dat je geen gele ster gezien hebt bij de kandidaten?

Van horen zeggen
by Libby Wednesday April 30, 2003 at 09:25 AM

Zeg, zo interessant, geloof jij alles wat ze ergens ook maar neerschrijven? Hoeveel honderd keer ga ik hier nog moeten zeggen dat wat Stijn in zijn artikel op Gaybelgium over de uitspraken van Ahmed Azzuz pure leugens zijn? Ik heb die uitzending gezien en gehoord wat Ahmed daar toen gezegd heeft en dat was iets helemaal anders. Hij erkend de staat Israel niet, dat klopt, maar ie heeft nooit gezegd dat hij het Joodse volk niet erkend. Hij zei trouwens dat Joden welkom waren op de lijst, maar Zionisten niet, of die nu Joods zijn of Christelijke fundamentalisten of wat dan ook. Een Zionist zou trouwens het Resist-programma niet kunnen onderschrijven hé. Stop eens met anoniem naar leugens te verwijzen. trouwens, mocht Ahmed dat echt gezegd hebben, dan zou je toch moeten kunnen verwijzen naar het origineel op Politicsinfo hé, denk daar maar eens over na.

Goedgelovig
by neen Wednesday April 30, 2003 at 09:40 PM

Libby, geloof jij alles wat op indymedia be verschijnt?
k' ziz ook niet in waarom gay dit zou schrijven als het niet waar is. Heb trouwens nog geen aanklacht gehoord van Azzuz tegen hen indien het leugens zouden zijn dan is het toch een goede stunt voor Azzuz. Dus waarom niet!

Neen
by Libby Wednesday April 30, 2003 at 10:42 PM

Neen ik geloof niet alles wat ik op Indymedia lees, maar ik heb wel vertrouwen in mijn eigen ogen en oren en ik heb de uitzending waarnaar verwezen wordt gezien. Ik doe het dus met het origineel en niet met van horen zeggen op de website van Gaybelgium. En dat wat daar staat is wel degelijk een ernstige verdraaiing van de feiten.

Libby
by neen Wednesday April 30, 2003 at 10:50 PM

Waar blijft de aanklacht tegen gaybelgium? Heb er niets over gehoord. Waarvoor is Azzuz dan zo bang om een aanklacht in te dienen die hem gratis kiespubliciteit zou geven?

En advokatenkosten zal hij wel niet moeten betalen als hij weet welke advokaten rok te gebruiken. Je mag dan nog zoveel orginelen hebben als je wil, maar zonder een aanklacht zul je niemand kunnen overtuigen.

Qua originelen, ken ik een ander feit waar op het "origineel" toevallig niet alles staat wat er gezegd werd. Denk dat je goed weet waarover ik het heb!

Pfffffffff
by Libby Wednesday April 30, 2003 at 11:30 PM

In een live uitzending kan je moeilijk gaan knippen hé.
En moesten ze vanuit AEL beginnen klacht indienen tegen iedereen die leugens over hen verspreid zouden ze niet veel anders meer moeten doen hé, bovendien hebben ze daar echt de middelen niet voor. KJlacht indienen kost geen geld hoor ik je al zeggen, maar een lkacht tot een goed einde laten komen voor de rechtbank wel. Trouwens, als allochtonen in belgië één ding al wel doorhebben is het dat ze best geen klacht indienen, want dat ze toch niet gehoord worden, of het nu gaat over racisme of over smaad, veel verschil zal het niet uitmaken, noch de overheid, noch het gerechtelijk apparaat is kleurenblind.

aan karima - joden op de lijst resist
by elly Friday May 02, 2003 at 12:55 PM
elvare@pi.be

Beste karima,

Ik sta ook op de lijst resist en natuurlijk erken ik de staat Israel niet. Wat meer is: ik ben voor het gewapend verzet van de palestijnen om komaf te maken met de bezetting en ooit een vrij Palestina te bouwen. Mijn sympathie gaat vooral uit naar het PFLP, maar ik erken de goede samenwerking met Hamas.
Nu ben ik zelf wel joodse ttz. Mijn moeder is joodse en de lijn gaat volgens de tora verder via de moeder. Ik beleid dat geloof niet, maar uit familie-traditie doe ik mee aan de grote verzoeningsdag (jom kipoer). Louter een prive-kwestie dus.
In 1996 deed ik een maand vrijwilligerswerk in Zabadeh, een dorpje tussen Nablus en Jenin. het was vlak na de oslo-akkoorden, een tijd van relatieve vrede dus. Ik ben toen enorm getroffen door de hartelijkheid en de intelligentie van de palestijnen enerzijds. En het dagelijkse onrecht dat hen ook toen nog werd aangedaan door de Israelische bezetter. Geen recht op water, geen recht op vrij reizen, geen recht op scholen, geen recht op riolering en overal jonge mensen met de littekens van de eerste intifada, de israelische gevangenissen, de folteringen. En dit was de "vredesperiode". Duizend keer erger is het nu. De omstandigheden waarin het palestijnse volk haar tweede intifada voert zijn gelukkig al uitgebreid op indymedia aan bod gekomen.

Hoewel er wel degelijk een verschil is tussen zionisme (een imperialistische politiek) en het jodendom (een religie) kan ik dus heel goed de reactie van sommige moslims en begrijpen dat hun haat zich ook naar joden in het algemeen richt. Immers de joodse religie word door de zionisten zelf gebruikt om hun wreedheden in Palestina te rechtvaardigen.

AEL wordt in diskrediet gebracht met halve waarheden en hele leugens. Het is eindeloos om elke belachelijke aantijging op indymedia (en dus laat staan op de corporated press) te weerleggen. Maar toch wou ik Karima steunen om dit ene spatje modder te verwijderen.