arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wie is Maria Vindevoghel...?
by Jan Vancoppenolle Thursday April 24, 2003 at 06:40 PM
janvancop@hotmail.com 0486/476.853

Wie is Maria Vindevoghel....? Jan Vancoppenolle, hoofddelegee van de ACOD op het RIZIV en kandidaat op de lijst M.A.R.I.A in gesprek met Maria Vindevoghel, dinsdag 29 april, 2Ou in het cultuurcentrum van Strombeek-Bever

Wie is Maria Vindevo...
foto_met_maria....jpg, image/jpeg, 567x426

Gespreks-en discussiebijeenkomst met
Maria Vindevoghel.

DINSDAG 29 APRIL 2003 – 20u
CULTUREEL CENTRUM STROMBEEK-BEVER
Zaal “kleuterhoek”
Gemeenteplein – 1853 Strombeek-Bever

Wie is Maria Vindevoghel?

In de periode van het failliet van Sabena was zij één van de opvallendste drijvende krachten in het verzet van de werkers van Sabena. Je hebt haar waarschijnlijk wel een keer gezien op tv, met de megafoon in de hand...

Zij organiseert nu het comité van ex-sabeniens die klacht indienen tegen de verantwoordelijken van het failliet. Ze heeft ook meegewerkt aan een boek dat het verhaal van het failliet uit de doeken doet. Een prangend tijdsdokument met getuigenissen van mensen die dit drama aan den lijve ondervinden.

Toen de verkiezingen in zicht kwamen porden veel collega’s haar aan om een lijst in te dienen. Die lijst is ondertussen tot stand gekomen. Ze brengt mensen bijeen uit verschillende maatschappelijke sectoren met heel wat sabeniens erbij. Maar ook syndicalisten uit de Openbare Diensten die het drama van Sabena met ongeloof meemaakten. Het verzet tegen de oorlog in Irak en de strijd voor de vrede zijn ook prominent aanwezig op de lijst.

Het belangrijkste punt dat de kandidaten op de lijst verbindt is het “geen woorden maar daden!”. Zo kennen we Maria Vindevoghel als vakbondsvrouw en zo zal ze als parlementslid de stem zijn van de werkers die vechten voor sociale rechtvaardigheid en vrede. Er is nood aan een echte oppositie !

Als syndicalist en anti-oorlogsaktivist heb ik Maria Vindevoghel gevraagd om daarover in gesprek te gaan op dinsdag 29 april.

Hartelijk,

Jan Vancoppenolle
ACOD-hoofddelegee RIZIV
Kandidaat op de lijst M.A.R.I.A.

De Villegasstraat 147
1853 Strombeek-Bever

MEER INFO:

Over de lijst: web.wanadoo.be/liste-maria-lijst
Over het Sabenatribunaal: http://www.tribunaal-sabena.be
Over de avond met Maria: janvancop@hotmail.com en O486/476.853