arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vogelpest
by Tristan Wednesday April 23, 2003 at 07:23 PM

Nu dat we de nieuwe verkiezingen naderen is er wederom iets raars aan de hand in ons klein landje.

Het is maar een kleine gedachtegang, en ik weet niet eens of iemand het met me eens is, dat hoeft zelfs niet, maar toch zou ik het graag kwijt willen. Het valt me op dat op het einde van elke legislatuur in Belgiƫ, er een noodzaak is aan een soort van schandaal/ramp. Twee generale verkiezingen na elkaar hebben we telkens te maken gehad met een ramp die invloed had op onze kippen. Eerst het dioxine schandaal, kippen, die zichzelf voorgeschotelt kregen, met een extratje dioxine er bovenop zodat ze zich tip-top in orde zouden voelen, en nu duizenden kippen die moeten worden afgeslacht omdat ze de vogelpest hebben. Oke, het kwam uit Nederland, en het is een echte ziekte maar toch...
Trouwens, die Nederlandse dokter, was die toevallig niet van plan om iets duisters aan het licht te brengen. Had hij misschien ontdekt dat de Nederlandse minister van Gezondheid, al lang op voorhand wist wat er aan de hand was, maar dat die te druk bezig waren met de vorming van een nieuwe regering?

Het is maar een gedachtegang, en als iemand meent dat er inderdaad iets vreemd aan de hand is dan zijn we al met twee. en dan met drie, enzo begint de revolutie.

jaja
by MR Wednesday April 23, 2003 at 07:25 PM

Wel, zeer fantastisch bekeken, maar het is inderdaad niet al te kosjer wat er aan de hand is, en als zoiets inderdaad eens om de vierjaar voorkomt dan kunnen we al beginnen te spreken van een kippenolympiade.

Komaan zeg.
by Stef Rooyaerts Wednesday April 23, 2003 at 09:37 PM
stefrooyaerts@hotmail.com

Komaan zeg! En morgen komt Tristan met de perfecte samenzweringstheorie af. Ga asjeblief toch niet in op zo 'n doorzichtige 'teasers'! Alleen zijn laatste zin verraad zijn bedoelingen: alsof we door "gedachtengangen" te volgen de revolutie zullen waarmaken. Hegel zou het graag horen.

Deze "gedachten" slaan nergens op. Graag een materialistische benaderingswijze!

landbouw
by rik de coninck Thursday April 24, 2003 at 11:41 AM

Dit is wel een vergezochte samenzweringstheorie. Ik ga eerder uit van de manier waarop we nu produceren (massaal en niet grondgebonden), en -omwille van exportredenen - weigeren om dieren te vaccineren; Op die manier zullen er binnen de kortste keren binnenkort weer nieuwe schandalen/problemen/ruiminigen zijn.
Ons voedsel is een handelsproduct onderworpen aan de globalistische logica.

andere mogelijkheid
by nientje Thursday April 24, 2003 at 05:27 PM

uit de mond van kenissen (boeren):
"die pest is door een boer uitgezet, het gaat zo slecht in de sector; dit is een manier om aan geld te geraken"

en euh?
by ABC Thursday April 24, 2003 at 05:50 PM

en wat is het resultaat dan van zo'n crisis?
vorige keer 50000 stemmen erbij voor agalev! Het is agalev die de vogelpest verspreid ! we hebben ze door. danku tristan.
(die revolutie past dat voor morgen?)