arch/ive/ief (2000 - 2005)

G8-top, Evian en A seed.
by Jaap Botanique Wednesday April 23, 2003 at 05:01 PM

Een stukje overgenomen uit een tekst van A seed. Jaap heeft gemerkt dat ze weer heel wat van plan zijn, die eco-radicale andersglobalisten. Hahaha...

VAAAG en het Intergalactic Village

Dicht bij Genève, aan de Franse kant van de grens komen twee alternatieven dorpen. Vanaf 28 mei tot en met het einde van de G8 op 3 juni kunnen vele mensen hier ideeën uitwisselen, presentaties geven, discussiëren, films kijken, feesten en natuurlijk acties voorbereiden. Er zullen twee verschillende dorpen komen, maar die komen waarschijnlijk dicht bij elkaar te liggen.

Het ene dorp, met de afkorting VAAAG, wordt georganiseerd door libertaire netwerken uit Frankrijk.

Het andere dorp heet Intergalactic Village en is iets diverser en opener met groenen, alternatieve studenten, anarchisten en zelfs wat socialisten.
In dit dorp zijn al plannen voor de volgende thema buurten (of barrios):
groen: Village Ecologiste, georganiseerd door onder andere de jonge groenen;
blauw: een district voor solidariteit tussen het Noorden en het Zuiden georganiseerd door jongeren van NGOs;
roze: het district voor burgerlijke ongehoorzaamheid, georganiseerd door groepen netwerken zoals Aarrg, Vamos, Claaac en jongeren van Attac.

Ook actie Sambabands uit diverse steden zijn van plan naar de alternatieve dorpen te komen. Hier willen ze workshops geven en samen met andere dorpsbewoners een vrolijke maar stevige actie voorbereiden. Er zullen ook ervaren actietrainers uit diverse landen naar de kampen komen om mensen die dat willen voor te bereiden op de blokkade en andere acties. Verder wordt geprobeerd om tijdelijke internetcafes in de verschillende dorpen in te richten. Meer informatie over de dorpen is ook te vinden op de onderstaande links.

De Bio-zone

A SEED wil ook aan het ‘Intergalactic Village’ bijdragen. We hebben plannen voor een Bio-zone. Hier willen we aandacht schenken aan onderwerpen als milieu, boerenstrijd, biologische landbouw, de strijd tegen gentech en toenemende macht van internationale super-marktketens. Het gaat ons vooral om de links tussen al deze onderwerpen. We zullen samen met zoveel mogelijk hulp van anderen zorgen voor een grote tent met programma: presentaties, discussies, video’s, workshops. Hiernaast zal Rampenplan met eten de biologische ideeën in praktijk brengen en actief promoten.

Verder nog een rijtje links:
www.g8illegal.org (Intergalactic village)
www.evian-g8.org (VAAAG village)
squat.net/contre-attaque (Zwitserse groepen).

En binnenkort meer informatie op www.aseed.net.