arch/ive/ief (2000 - 2005)

Brukman: brieven van solidariteit en walging
by entropista Tuesday April 22, 2003 at 01:04 PM

Kort verslag van Brukman ontruiming, het textielfabriek dat 1,5 jaar collectief produceerde + ADRESSEN VOOR EMAILS VAN SOLIDARITEIT EN WALGING

DRINGEND: INTERNATIONALE SOLIDARITEIT TEGEN DE GEWELDDADIGE ONTRUIMING VAN DE FABRIEK "BRUKMAN"


Buenos Aires, 18 april 2003

Geliefde compaƱeros:


In de vroege ochtend van vrijdag 18 april ontruimden meer dan 300 zwaar bewapende politieagenten de arbeiders en arbeidsters van de textielfabriek Brukman die door arbeiders gedragen werd sinds 18 december 2001.

Op deze moment bevinden de arbeid(st)ers van Brukman zich samen met aktivisten van volksasembleas, piqueteros-bewegingen en leden van linkse politieke partijen voor de politielinies de ontruiming af te keuren en de overgave van de fabriek aan de arbei(st)ers te eisen.

De ontruiming van BRUKMAN maakt deel uit van een intensificatie van de repressieve politiek die in de loop van de laatste week waarin ook de bezette keramiekfabriek ZANON werd getracht te ontruimen, de piqueteros uit General Mosconi gearresteerd en verschillende volksasembleas ontruimd werden. Op minder dan 10 dagen van de nationale verkiezingen tracht de macht de ervaringen van verzet en zelforganisatie die het licht zagen in de hitte van de strijd van de 19 en 20ste december 2001 te ontmantelen.

WIJ KAARTEN DE VERANTWOORDELIJKHEID AAN VAN DE NATIONALE REGERING VAN DUHALDE EN HET STADSBESTUUR VAN BUENOS AIRES IN DIT OFFENSIEF VAN REPRESSIE EN IN DE ONTRUIMING VAN BRUKMAN.

OM SOLIDARITEIT TE BETUIGEN MET DE ARBEIDERS VAN BRUKMAN:
prensabrukman2@yahoo.com.ar
imc-argentina@lists.indymedia.org

OM STOOM AF TE LATEN:
president van de natie:
presidencia@presidencia.net.ar
ministerie Binnenlandse Zaken: secretariaprivada@mininterior.gov.ar