arch/ive/ief (2000 - 2005)

moordkogels in argentinia
by entropista Tuesday April 22, 2003 at 02:31 AM

Voor het eerst na de officiële beëiniging van de militaire dictatuur in Argentinië zijn loden kogels gebruikt door geuniformeerde politie.

Voor het eerst na de officiële beëiniging van de militaire dictatuur in Argentinië zijn loden kogels gebruikt door geuniformeerde politie. De kogels waren bedoeld voor de duizenden die zich voor de fabriek Brukman in Nuequen bevinden sinds deze zaterdagnacht ontruimd en bezet werd door de politie. De textielfabriek Brukman werd reeds een jaar zonder patronaat gerund, nadat deze de fabriek gesloten verklaarde. Na het crashen van het destructieve kapitalisme in Argentinië slaagt het volk er steeds beter in het heft in eigen handen te nemen (uiteraard). De regering kan verder alleen reageren met repressie.

Tot hiertoe werden loden kogels alleen gebruikt door parapolitie, gericht op akties (piquete, 26 juni 2002, 2 doden) en op individuen (bv. bij ontvoering van collectivist in steenbakkerscollectief van werklozenorganisatie Anibal Veron). Voor de duidelijkheid: het gebruik van kogels door geuniformeerde politie is schering en inslag, maar, al veroorzaken die regelmatig ernstige verwondingen, ze waren tot hiertoe van rubber.

Veel nieuws wordt op http://www.argentina.indymedia.org vertaald naar engels en frans. Binnenkort verneemt u veel meer in het nederlands.

Verspreid het woord en blijf alert!

rechtzetting
by pieter Monday April 28, 2003 at 02:33 PM

De ontruimde textielfabriek Brukman ligt niet in Neuquen (Patagonië, en daar ligt de bedreigde fabriek Zanon), maar in het centrum van Buenos Aires.