arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anarchistisch voetbaltoernooi afgetrapt
by Diego Mamadonna Monday April 21, 2003 at 05:04 PM

Zondag 20 april jl. werd de aftrap gegeven van het 'Anarchisch voetbaltoernooi' in Gent. 14 ploegen spelen mee. Een verslag van de eerste wedstrijddag

Zondag 20 april jl. werd de aftrap gegeven van het Anarchistisch Voetbaltoernooi in het Gentse Ivago-kraakpand.
Onderverdeeld in 4 poules strijden 14 ploegen van telkens 6 spelers -na 1 match teruggebracht tot 5- er om de titel van ... tja, van anarkampioen 2003 ofzoïets.

Zowat een uur later dan voorzien ging de openingsmatch, tussen het 'Anarchistisch Centrum' uit Gent en de 'ScheldA'pen' uit Antwerpen, van start. Ondanks het moedige verweer van de Gentenaars werden ze afgepoeierd met een droge 2-9 (maar 't kan ook 2-10 geweest zijn; volgens anderen slechts 2-7).

De tweede match werd een spannende strijd tussen 'Smartart' en 'FC SanktPaling' uit Gent. Niettegenstaande Smartart met een veredeld B-vijftal aan de aftrap verscheen kwamen ze toch al vroeg op voorsprong. SanktPaling, ook al te kampen met heel wat blessureleed, kwam nog terug tot 1-1 maar moest toch gaan douchen met een 2-1 nederlaag.

De derde en tevens laatste wedstrijd van de dag werd beslecht tussen twee Gentse teams: 'FC Kramping Korstmos' nam het op tegen 'FC Grasmasjien'. Kramping Korstmos kwam al vroeg 2-0 voor maar toen in de tweede helft een grasmasjiense topspeler ingebracht werd moesten de Korstmossers alsnog de duimen leggen: 2-4 was de eindstand.

Deze eerste speeldag van de eerste editie van dit prestigieuze toernooi was meteen een voltreffer met spannend en bij tijden hoogstaands/hilarisch voetbal. En dankzij een schare enthousiaste supporters kon ook de sfeer alvast niet stuk.

De volgende wedstrijddag volgt over twee weken (zond. 4 mei); dan komen 6 andere teams in aktie; supporters welgekomen in het Ivago-kraakpand (Staakskensstraat in Gent) vanaf 14u. De kantine blijft open tot zeker na het laatste fluitsignaal.

DAT DE SLECHTSTE MOGE WINNEN!