arch/ive/ief (2000 - 2005)

Henk KOOP gearresteerd
by Raf Verbeke Monday April 21, 2003 at 04:59 AM
carineraf@hotmail.com 0497/23.07.60.

Nederlandse bouwondernemer Henk KOOP gerarresteerd.

Op 16 april is de Nederlandse bouwondernemer Henk KOOP gearresteerd. Justitie geeft geen commentaar, maar deze arrestatie volgt op de parlementaire onderzoekscomissie bouwfraude die een groots fraudecaroussel heeft blootgelegd in de bouwsector. Onderaannemers kochten ambtenaren om en spraken onder mekaar af wie welke prijs boodt voor welke aanbesteding.De comissie schat de kunstmatige prijsverhoging van de openbare werken op minstens 8%.De nauwe kontakten van Henk Koop met de twee vorige ministers van openbare werken zijn ook bekend. Volgens NRC Handelsblad zijn er ook vertakkingen van bouwfraude in België. KOOP is de eigenaar van Carnoy en nog een aantal bedrijven in België. In september 1999 kwam het heerschap zelf per helikopter naar Gent om de voor de vakbonden te dreigen het bedrijf te sluiten als er nog lang gestaakt werd.Henk Koop staat symbool voor die andere zijde van het Poldermodel. Voor het dossier lees het forum "economische democratie" op de website van ATTAC of eerdere berichten op Indymedia. De groep KOOP is een wereldspeler in de aanleg van gas en oliepijpleidingen. Vanuit Saoudi-Arabië en Indonesië is het bedrijf actief in het Midden en Verre Oosten waar het een graantje wil meepikken in de aanleg van de nieuwe pijpleidingen in Bush' nieuwe oorlogsgebied. Hetzelfde geldt voor de nieuwe tracés vanuit Rusland.Overzicht van haar activiteiten is te vinden op http://www.koop.be

Wie weet heeft van bepaalde feiten in België of elders m.b.t. bouwfraude gelieve dat te melden. Binnenkort kan hierover een dossier verwacht worden.

ABVV-CMB over KOOP
by Marc Staelens Tuesday April 22, 2003 at 07:14 PM
mstaelens@abvvmetaal.org 0476/67.09.34. Vrijdagmarkt 9 9000 Gent

mijn gegevens: Staelens Marc
secretaris ABVV-metaal
Vrijdagmarkt 9 9000 Gent.
Tel:09/2655297 fax:09/2655298 GSM:0476/670934
E-mail: mstaelens@abvvmetaal.org


Van: Marc Staelens
Verzonden: dinsdag 22 april 2003 12:07
Aan: ATV (E-mail); AVS-Oost-Vlaamse Televisie. (E-mail); AVS-Oost-Vlaamse Televisie. (Zakelijke fax); BELGA-VRT-TV (E-mail); De Gentenaar (E-mail); De morgen (E-mail); De Streekkrant (E-mail); De zondag OVL (E-mail); Gazet Van Antwerpen (E-mail); Het Laatste Nieuws (E-mail); Het Volk (E-mail); Pauwels Hilde (E-mail); Servaes Stijn (E-mail); Tessa Vermeiren (E-mail); Tessa Vermeiren (Zakelijke fax); VRT 2 Oost-Vlaanderen (E-mail)
Onderwerp: Mensen van Carnoy hadden gelijk toen ze hun tanden lieten zien aande KOOP holding!


Beste,

Hieronder kan je lezen via een contact in Nederland dat de heer KOOP (holding KOOP & NACAP) gearresteerd is. Dit was de holding die zorgde voor de grote conflicten bij Mannesmann Carnoy en die in 1999 een delegee afdankte gevolgd door een zeer hard conflict en zes weken staking. Nadien in november 2000 werd een brigadier van + 50 jaar afgedankt zonder overleg en reden, de werknemers pikten dit niet en gingen terug 152 dagen in staking. Bijna niemand heeft het werk willen hervatten! Deze laatste zaak met de brigadier is ingeleid voor de rechtbank en moet nog uitgesproken worden. Bij Carnoy werken ze nu nog met vier mensen in de afdeling fintube, doch daar is ook nog regelmatig economische werkloosheid, ook bij NACAP zijn er ondertussen al ontslagen gevallen en is er weinig activiteit.

Voornaamste conclusie: werkgevers (holdings)die zo vijandig doen naar open syndicaal overleg, hebben veel weg te steken en vallen vroeg of laat door de mand.

Het bewijs is er!


Staelens Marc.