arch/ive/ief (2000 - 2005)

Agalev Bilzen SPAM
by Alain Claessens Sunday April 20, 2003 at 10:56 PM
alain.claessens@pandora.be Aarschot

Agalev SPAMT - ze willen blijkbaar koste wat het kost aan de macht blijven...

Zopas een SPAM-bericht van AGALEV Bilzen gekregen. Nochtans heb ik me nooit op eender welke mailinglist van AGALEV ingeschreven.
Dat wil dus zeggen dat ze mijn e-mail adres op illegale wijze bekomen hebben.
Volgens mij bewijzen ze eens te meer dat ze echt wel genieten van de macht en dat ze koste wat het kost van de vetpotten willen blijven profiteren.
Ik vraag me af of er nog mensen zijn die dit voor hebben gehad.
Ikzelf heb hun SPAM onmiddellijk doorgestuurd naar spam@privacy.fgov.be . Ik roep iedereen op om hetzelfde te doen!

Alain

ja jongens
by TUc Sunday April 20, 2003 at 11:25 PM


Is dit waarover bericht moet worden op Indymedia? Ik krijg ook al meer dan een jaar regelmatig SPAM in mijn mailbox (niet alleen bij verkiezingen, maar veel regelmatiger dan dat), zonder dat ik mijn e-mailadres ooit gegeven heb, die dan nog eens veel kb's wegsnoepen, en zelfs nadat ik verschillende keren heb gevraagd daarmee op te houden doet men gewoon verder. Ik heb het hier over de PVDA.

Ik bedoel maar: ik ga daar geen issues op Indymedia over maken, ik vind het niet zo'n wereldprobleem eigenlijk. Het is eerder een persoonlijk spam-probleem van mij, waarrond ik niet de behoefte heb dat op Indymedia hoog van de toren te blazen.

Is het dan ook niet een beetje zielig zulke grootse problematieken in drie lijntjes op Indy te posten? Schrijf op z'n minst iets over politieke marketing en spamming, over de problemen daarrond.

It's a waste of newswire and a lack of arguments...

groeten,
TUc

Spam?
by Patje Coeman Sunday April 20, 2003 at 11:34 PM
patrick@coeman.net

Wat een wereldprobleem. Van iedere mailing van de PVDA boekhandel De Groene Waterman krijg ik minstens 5 exemplaren. Ja ik heb me 1 keer ingeschreven. Ik ben ingeschreven op de maillijst van Solidair / PVDA en die krijg ik vlot, maar die van de PTB krijg ik ook kado. De SPa schrijfsels zie ik ook in drievoud toekomen. Moet ik nu moord en brand schreeuwen? Tis allemaal ongehoord maar ik heb een perfect werkende manuele drop 'it in the trash pols' ontwikkeld. Oja, dagelijks krijg ik minstens 50 echte spam's. Iedereen wil mijn penis verlengen (lenght matters), pornosites aanbieden, gadgets verkopen en mij tot 10.000$ per maand extra laten bijverdienen. En de rente schijnt ook historisch laag te staan... Dat is spam die mij hinderd.

PVDA mailinglist
by Kevin Monday April 21, 2003 at 09:02 AM

Beste,

Als jullie mails aankrijgen van de PVDA die niet gewenst zijn dan kan je je onderaan elke mail uitschrijven. Als je er meer dan drie aankrijgt: stuur dan een mailtje terug en dan zal het webteam dat zo snel mogelijk in orde brengen!

grtz

Kevin...
by TUc Monday April 21, 2003 at 11:26 AM


You wish!

TUc

Tuc...
by Kevin Monday April 21, 2003 at 11:34 AM

Alee ik kreeg dat vroeger 5 keer ofzo aan, ik had een mailtje verstuurd en dat was in orde

Geen wereldprobleem
by Alain Monday April 21, 2003 at 12:31 PM
alain.claessens@pandora.be

Het is inderdaad geen wereldprobleem, vandaar dat ik bij het posten ook de regio aanklikte (en niet koos voor globaal).
Het is echter wel een politiek probleem in Belgiƫ dat ik wilde signaleren.
Wat de mails van de PVDA betreft, daar staat onderaan inderdaad een link op waarmee je je kan uitschrijven. Ik heb daar ook geen slechte ervaring mee.
Voor TUc "Is het dan ook niet een beetje zielig zulke grootse problematieken in drie lijntjes op Indy te posten? Schrijf op z'n minst iets over politieke marketing en spamming, over de problemen daarrond. "
Ik ken niks van politieke marketing, en ik kan er dus ook geen dossier over bijeenschrijven. Ik weet wel dat ik het niet hoef te pikken als een zogezegd progressieve partij dit soort praktijken gebruikt om hun boodschap te verspreiden. Vandaar.
Trouwens, als je onder de titel AGALEV Bilzen SPAM een wereldprobleem verwacht, moet je volgens mij je verwachtingspatroon toch eens bijstellen. Een hyperlink heeft verder twee voordelen, je kan er op klikken en... je kan er niet op klikken.

Alain

voor Patje Coeman
by Alain Claessens Monday April 21, 2003 at 12:41 PM

Je zegt het zelf, je hebt je ingeschreven. Dat wil dus zeggen dat je je e-mail adres in een database hebt gestopt. Dat de verwerking van die gegevens verkeerd gebeurd en je daardoor 5 exemplaren van een nieuwsbrief krijgt, is iets dat vervelend is. Maar ik heb mijn e-mailadres NOOIT bij je partij achtergelaten, en al zeker niet bij AGALEV Bilzen. Dat betekent dus dat:
1. Agalev mijn e-mailadres op illegale wijze heeft geplukt van een of ander forum om het in hun database te steken
2. Die adressen blijkbaar doorgespeeld worden aan regionale afdelingen

Nieuwe Politieke Cultuur zeker...

MARIA
by TUc Thursday April 24, 2003 at 05:22 PM


Dus, ik heb me al drie keer 'uitgeschreven' bij de PVDA-mailinglijst. En vandaag krijg ik uit het niets iets van de lijst-MARIA. ik denk dat het werkt ;)

groeten,
TUc

Spam kan niet!
by Peter Vanhoutte Saturday April 26, 2003 at 05:09 PM
peter@vanhoutte.eu.com +32 475 598563 Nieuwstraat 101 3600 Genk (B)

Natuurlijk zijn we met zijn allen tegen spam. Ook spam van Agalev kan dus niet, zelfs niet van Agalev-Bilzen. Da's een kwestie van elementair fatsoen, en privacy (als we daar nog van wakker liggen tenminste). Onlangs werd trouwens bij wet vastgelegd dat spam niet kan: je moet je steeds inschrijven op de mailinglists van politieke partijen enzovoort (opt-in heet dat in technisch jargon). Geef je je uitdrukkelijke toestemming niet, dan mag men je niet ongevraagd toch opzadelen met allerlei mails, hoe goed bedoeld ook.

agalev-bilzen spam
by Steven Wednesday May 07, 2003 at 04:04 PM
owwhasselt@advalvas.be

Jongens toch. Neem eerst eens gewoon contact op met mensen die je zogezegd spammen. En zeg heb vriendelijk dat je hun post niet hoeft. Het is heel flauw om op deze manier te communiceren. Ik vind dit vrij onvolwassen. Is nu iedere Agalever fout? Ik lees ook dat volgens sommigen "Indymedia" fout is. Is iedereen fout, behalve de boodschapper van dienst?

Groeten!