arch/ive/ief (2000 - 2005)

5 Palestijnen vermoord en 45 gewond
by jessie Sunday April 20, 2003 at 09:45 PM
jessie@indymedia.org

Minstens 5 Palestijnen zijn gedood en 45 gewond bij een Israëlische inval in het vluchtelingenkamp van Rafah, in de Gazastrook.

Eén Israëlische soldaat liet het leven en 3 anderen raakten gewond bij wat tot nu toe de zwaarste inval was sedert het begin van de intifada.

Het IDF (Israel Defence forces) meldde dat de Palestijn die vermoord is, Mohammed Abu Shamla was, het hoofd van Hamas in Rafah.

vermoord?
by rechtzetting Sunday April 20, 2003 at 10:48 PM

volgens Jessie, worden palestijnen vermoord en zijn Israeliers gewoon dood.

In my book: een gewapende palestijn wordt evengoed gedood als een israelische soldaat. tenzij deze Jessie iets heeft tegen het israelische volk (en hij zal het joodse volk daar wel aan toevoegen) zie ik niet in waarom een andere terminologie moet gebruuikt worden.
Het wordt eens tijd dat dergelijke haatspuwende individuen, van welke oorsprong ze ook zijn, geeerd worden van deze site.

rechtzetting (bis)
by jessie Sunday April 20, 2003 at 10:58 PM

ik zeg dat de Israëli het leven liet... Je kan toch op verschillende manieren het leven laten??

linkszetting
by rechtzetting Sunday April 20, 2003 at 11:02 PM

waarom de israeliers dan niet in je titel? Dat zou een echte rechtzetting zijn, jonge man!

Zeverende rechtzetter.
by Stef Rooyaerts Sunday April 20, 2003 at 11:05 PM

Beste "Rechtzetter",

't Kan best zijn dat het u stoort dat er over Palestijnen gesproken wordt die vermoord werden en over Israëlieten die gedood werden. 'k Begrijp zelfs dat u dat chockeert. Mij des temeer omdat er DAGELIJKS over tal van conflicten in de wereld (en die van Palestina-Israël in het bijzonder) net het OMGEKEERDE wordt gedaan (onderdrukker wordt vermoord, de onderdrukte wordt gedood), en dat in de traditionele mediakanalen (krant, tv, ...). Trekt u tegenover die mediataal ook alle registers open? Of is het u, op deze site, alleen maar te doen om nog maar eens aan te tonen dat een anti-zionist per definitie ook een anti-semiet moet zijn? Wat dus overigens geen steek houdt... .

Enfin, 't is maar om te zeggen dat het mij helemaal níet zo stoort als men spreekt over de onderdrukker die gedood is en de onderdrukte die vermoord is.

Tsja, zullen we Chomsky er nog effe bijhalen? Da's de linguïst die we nu moeten hebben... .

Israëli's
by jessie Sunday April 20, 2003 at 11:08 PM

Omdat naar mijn weten de Israëli's nog altijd de bezetters zijn, en de Palestijnen het slachtoffer zijn van de criminele praktijken van het IDF.

---
Biroch Bikdem Nefdiki ya Falastine

racisme al terug op de nieuwe Indymedia
by rechtzetting Sunday April 20, 2003 at 11:12 PM

"over Israëlieten die gedood werden. "

"alleen maar te doen om nog maar eens aan te tonen dat een anti-zionist per definitie ook een anti-semiet moet zijn? Wat dus overigens geen steek houdt... "

Men kan dus uit de gespecialiseerde taal en de linguistische kennis waarop Stef Rooyaerts zich beroept, nu duidelijk opmaken dat hij het over israelieten heeft en niet israeliers. Ofwel weet hij niet waarover hij praat (dat noemt men nu echt zeveren!) ofwel is hij gewwon een antisemiet die zich als anti-zionist wenst te laten overkomen? Ik denk eerder dat hij een combinatie van beide is!

falsatine
by rechtzetting Sunday April 20, 2003 at 11:38 PM

"Palestijnen het slachtoffer zijn van de criminele praktijken van het IDF."

Je bedoeld nu dat het ook de IDF is die hen die zelfmoordgordels aandoet.

Ik zou eerder zeggen zoals redkitten: "de Israelische invallen zijn niet productief"

Kiss emak Hamas, Hesbollah

Voorberadachtheid vs. zelfverdediging
by Bart V Monday April 21, 2003 at 08:02 AM
bart5@pandora.be

De term "moord" heeft niets te maken met het feit of het slachtoffer gehaat dan wel geliefd wordt. Moord betekent doelbewuste doodslag met voorbedachtheid.

Dit is zeer duidelijk het geval wat betreft de doodslag van de Palestijnse Hamas-leider: een Israëlisch commando is doelbewust Palestijns gebied binnengedrongen met de bedoeling/opdracht een Hamas-leider te vermoorden. Wie zal ontkennen dat Volkert van der G. ene Pim Fortuyn vermoord heeft? Het feit echter dat het commando handelde in opdracht van de Israelische staat, maakt het natuurlijk een militaire aangelegenheid - en de uitvoerdes moeten dan ook niet vrezen aangeklaagd te worden.

De Israeli die om het leven kwam maakte naar ik begrijp deel uit van dit doodseskader. Wellicht kwam hij of zij door kogels van de lijfwachten van het doelwit. Men kan hier onmogelijk van moord spreken - ieder heeft het recht zijn leven (en dat van anderen) met geweld te verdedigen. Er is ook gen sprake van voorbedachtheid - maar ook al zou de man geweten hebben dat een commando onderweg was, dat maakt geen verschil.

Dit heeft geen sikkepit te maken met haat en discriminatie of wat dan ook.


Bart

gebrek aan duidelijkheid
by rechtzetting Monday April 21, 2003 at 10:34 AM

tiens, nu komt het dus eruit:
a. een van de 5 was dus een Hamasleider! en iedereen weet wat dat betekent: een opstoker tot zelfmoordacties tegen burgers, vrouwen, kinderen en ouderen zonder onderscheid, als het maar Joden zijn.
b. "ieder heeft het recht zijn leven (en dat van anderen) met geweld te verdedigen." is dat niet wat het Israelische leger deed door deze hamasmoordenaar uit te schakelen, voor dat hij nog meerdere onschuldigen laat uitmoorden?

volgens je eigen zeggen en argumenten is er dus niemand vermoord! Q.E.D.

Niet iedereen is gelijk
by Edith Tuesday April 22, 2003 at 02:46 PM

Niet iedereen heeft het recht zijn leven te verdedigen. De Israëli's hebben dat, maar de Palestijnen blijkbaar niet. Blijkbaar is het voor een aantal mensen niet mogelijk zowel de rechten van de Palestijnen als die van de Joden te respecteren.

Edith: joden of Israëliers?
by rechtzetting Tuesday April 22, 2003 at 07:09 PM

Edith je schrijft: "zowel de rechten van de Palestijnen als die van de Joden te respecteren."

Sinds wanneer gaat het hier om Joden? Ik dacht dat het Israëliers waren en Palestijnen? Of probeer je hierbij wat subliminaal te werken? Enfin of je weet waar je over schrijft en dan is je fout nogal zwaar, ofwel weet je het niet en dan zou ik er niet meer over schrijven moest ik in jouw plaats zijn.