arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat is Indymedia België
by indymedia Sunday April 20, 2003 at 05:54 PM

About us

Wat is Indymedia ?

// Don't hate the media: be the media
Niet de media haten, maar het gewoon zelf doen. Iedereen is journalist. Wie beter dan een stake kan uitleggen waarom hij/zij staakt; een betoger waarom hij/zij betoogt, een organisatie waarom zij iets organiseert?
// Wat is Indymedia?
Indymedia is een collectief van media-activisten en geëngageerde journalisten, die de verspreiding van informatie, ideeënn, debatten en culturen wil promoten. Indymedia doet ook aan mediakritiek en organiseert soms media-vormingen.
// Waarom is Indymedia noodzakelijk?
De media verspreiden een specifiek wereldbeeld. De dominante commerciële en publieke media zijn een instrument van zij die de wereld domineren. Indymedia wil hier een tegenwicht bieden door andere visies aan bod te laten komen.
// Andere informatie is mogelijk
Indymedia wil een stem zijn van de onderdrukten en de uitgebuiten. Het wil een stem geven aan zij die tegen de kapitalistische globalisering vechten en deze realiteit ook zichtbaar maken. Indymedia wil een participatieve en kritische geest aanmoedigen.
// Wat is het doel van Indymedia?
Indymedia wil een alternatief massamedium worden via de website. Maar we willen ons ook beter ontwikkelen rond de meer toegankelijke media zoals video, een gedrukt krantje, radio, enz.
// Wat vind je op archive.indymedia.be?
Indymedia heeft dagelijks een gratis aanbod van artikels, audio, foto`s en video in het Nederlands, Frans en het Engels. Op de website vind je ook dossiers, een interactieve agenda, een zoekrobot en linken naar het wereldwijde Indymedia netwerk.
s/td>
// Wie publiceert er op archive.indymedia.be?
IEDEREEN kan publiceren. Het volstaat om op de 'PUBLICEER' knop te drukken, de aanwijzingen te volgen en je artikel verschijnt onmiddellijk op de website, zichtbaar voor iedereen.
// Kan ik eender wat publiceren?
De website staat open voor alle artikels die binnen de doelstelling van Indymedia vallen, zolang ze niet racistisch, seksistisch, homofoob, discriminerend, ronduit beledigend of leugenachtig zijn. Een redactieteam verzorgt de site. Iedereen heeft de mogelijkheid te reageren op de gepubliceerde artikels.
// Hoe functioneert Indymedia?
Indymedia is een collectief van vrijwillige medewerkers. Verschillende groepen werken rond projecten en communiceren hoofdzakelijk via emaillijsten. Elke eerste vrijdag van de maand houdt Indymedia een algemene vergadering die open is voor iedereen.
// Hoe wordt Indymedia gefinancierd en hoe blijft het onafhankelijk?
Indymedia weigert commerciële advertenties. Indymedia werkt dankzij het enthousiasme van haar vele medewerkers en de logistieke en financiële steun van haar sympathisanten. Je hebt het begrepen, Indymedia heeft jouw steun ook hard nodig.
// En wat kan ik doen?
Indymedia werkt enkel door de deelname van individuen en organisaties. Iedereen is uitgenodigd om artikels te publiceren, te vertalen, evenementen in de agenda te zetten, reportages te maken, mee te helpen aan de promotie en financiering van onze projecten, mee te helpen aan de onderhoud van de website, enzovoort.