arch/ive/ief (2000 - 2005)

Killing of Iraqi civilians protesting against the occupation
by lize & guido Thursday April 17, 2003 at 01:49 PM

[NL] Amerikaanse soldaten openen het vuur op Irakeze betogers. [FR] Des soldats Américains ouvrent le feu contre les manifestants Irakiens.



[ Nederlands | Français | English ]

NEDERLANDS

In Irak kwamen de afgelopen dagen meer dan 20.000 mensen op straat om te betogen tegen de Amerikaanse bezetting. Om het protest de kop in te drukken opende het bezettingsleger het vuur op de betogende massa waarbij tientallen mensen werden gedood of gewond raakten. De Amerikaanse soldaten verhinderen de pers de betogingen te filmen en verplichten hen alle aandacht te richten op een minderheid van juichende Irakezen.

al-motu amrikaVertaling van de feature van IMC Francisco

<
US Mariniers doden Irakeze betogers, terwijl andere Irakezen hun nieuwe vrijheid gebruiken om het bezettingsleger te gehoorzamen

V.S. Leugen van de week: "Deze dat zal altijd worden herinnerd als de dag waarop de Irakezen een andere mening konden uiten en er niet voor vermoord werden." - Ari Fleischer, Propaganda Minister van het Witte Huis

Op 15 April openden de Amerikaanse mariniers het vuur op het Irakeze protest tegen de bezetting van hun land. Zeventien mensen werden gedood en zestig mensen raakten gewond. De Amerikaanse soldaten schoten op een menigte in Mosul die protesteerde tegen een speech van de VS marionet Mashaan al-Juburi. Om het protest nog verder de kop in te drukken werd de stad met F-14's overvlogen, om de bevolking te intimideren met de herinnering aan de voorbije bombardementen die sinds de "bevrijding" duizenden Irakese burgers hebben gedood. Door het steeds groter wordende protest is het voor de aanwezige media steeds moeilijker om valse propagandabeelden van juichende Irakezen te maken.

Het protest barst niet alleen uit in Irak, de hele wereld komt opnieuw op straat tegen de VS.

"Dit is geen vrijheid" roepen de betogers luidkeels in Bagdad. De Amerikaanse soldaten kijken toe met hun geweer in de aanslag. In Nasiriyah kwamen wel 20.000 mensen op straat om te betogen tegen de Amerikaanse bezetting van hun land. Het bedrog van de media kwam schrijnend tot uiting toen uitsluitend beelden werden getoond van zo'n 40 à 50 anti-Saddam betogers. Er wordt in de pers gewoon geen melding gemaakt van het anti-VS protest dat zeker honderdmaal zo groot is. Niet alleen in Irak, maar ook in de rest van de wereld is op verschillende plaatsen betoogd tegen de Amerikaanse bezetting : in San Francisco, Rome, Brazilië, Athene, Zuid Korea, Jakarta, Kiev, Manila, Washington DC, Sydney, Istanbul, Caracas en Mexico City. Er werd ook een 'Internationale Anti-Imperialistische Liga' opgericht om het protest te vereningen tegen de regeringen van de VS, Europa en de Arabische wereld die de VS toestaan de wereld te plunderen en te verwoesten.

Protesten in Irak tegen Amerikaanse kolonisatie. by Guido

VS-soldaten schieten betogers dood in Mosul by imc nl

Media wordt gehinderd om protesten in Irak te tonen. by Guido

Basra, al drie weken zonder water. by Guido

Irakees:" Amerika heeft onze democratie gestolen." by marc

andere recente artikels over Irak :

Bagdad's muziek- en balletschool geplunderd by Jan

Barbaarse legers verantwoordelijk voor plundering musea by Jan D.

"Shock and Awe", een nieuw logo? by Guido

FRANCAIS

Les soldats Américains ouvrent le feu contre les manifestants Irakiens. Ces derniers jours plus de 20.000 personnes sont descendues dans la rue pour protester contre l'occupation Américaine. La répression de ces manifestations est terrible: l’armée d’occupation a ouvert le feu sur les manifestants. Des dizaines de personnes ont été tuées ou blessées. Les soldats US empêchent la presse de filmer les manifestations, l'obligeant à se concentrer sur une minorité d'Irakiens célébrants la 'libération'.

autres articles récents sur Irak :

Les pillages en Irak sont organisés par les Américains by do

Iraq: Le pillage de masse continue by Dominique

ENGLISH

US Marines Kill Iraqi Protesters, Other Iraqis Endure New Freedom to Obey Occupying Army by IMC San Francisco

Embedded Photographer: "I Saw Marines Kill Civilians" by MichelGuerrin (posted by Guido)

Is Killing Part of Pentagon Press Policy? by FAIR

 

featurepic
by Guido Thursday April 17, 2003 at 05:47 PM

featurepic...
almotuamrika8arsxb.jpg, image/jpeg, 149x454

featurpic

featurepicII
by Guido Thursday April 17, 2003 at 05:52 PM

featurepicII...
almotuamrika2.jpg, image/jpeg, 150x153

featurepicII