arch/ive/ief (2000 - 2005)

verslag Lappersfortvoettocht
by Filip Monday April 14, 2003 at 05:24 PM
chartreusecoordinatie@wanadoo.be 0478/312541

Deze morgen rond half tien is een delegatie van het Groene Gordel Front samen met een aantal ex-bezetters van het Lappersfortbos te voet naar Brussel vertrokken, richting het hoofdkantoor van Fabricom.

Deze morgen rond half tien is een delegatie van het Groene Gordel Front samen met een aantal ex-bezetters van het Lappersfortbos te voet naar Brussel vertrokken, richting het hoofdkantoor van Fabricom. In de rugzak steken 12.000 handtekeningen van de petities "Lappersfort SOS Chartreuse STOP Zuidelijke Ontsluiting". Men stapt voor het integraal behoud van open ruimte, bos en natuur en dit langsheen enkele bedreigde gebieden. Bij Fabricom zal een pleidooi worden gehouden voor een spoedige en integrale Lappersfortbescherming. Van die gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om te pleiten voor duurzaam ruimtegebruik zonder aantasting van de groene open ruimte gordel.

Een groep van een vijftigtal personenis deze morgen vertrokken onder de belangstelling van een aantal sympatisanten die hen begeleiden tot in Beernem met gekke fietsen en veel kindervreugd.
Rond 14:45 deze middag werd de groep in Aalter even opgehouden door een oponthoud voor Minister Tavernier die de stappers een hart onder de riem kwam steken en de eisen en wensen van het GGF aanhoorde. Op dit ogenblik bevinden de wandelaars zich in de buurt van Lovendegem. De eerste dag zit er bijna op.

Mensen die morgen de wandelaars willen vervoegen kunnen het best rond 09:00 naar Gontrode gaan waar ze eventueel de mensen van VBV kunnen contacteren (Jasse Cnudde 09/2649049 of 57)of mezelf op 0478/312541.

Het trajekt gaat verder via:
DINSDAG 15 APRIL (2° dag 33 km)


Ontbijt op de slaapplaats

9u Vertrek met openbaar vervoer richting Gontrode.

1Ou Gontrode--2--proefhoeve (30') bezoek proefhoeve (voor geinteresseerden- kunnen nadien de tocht inhalen met auto)

10u30' proefhoeve--1,5--Gijzenzele--2--Moortelbos--1--Bavegemse Beek--3--Steenberg--2-- St.-Lievens Houtem (2u30') Bij mooi weer eten we langs de weg (veganistisch belegde boterhammen) anders op café in St.-Lievens Houtem.

15u St Lievens Houtem--2,5--Borsbeke--2,5--Herzele--3--Berg--2,5--Rijsmolen, Oude plaats via hof ter Holbeke (St;-Antelinks rechts laten liggen--3--Broodhoek--2,5--Voorde--2--Apelterre Eichem langs/over spoorweg, over Dender--3,5--Pollare(4u)--4--Neigen (1u) 20u Aankomst slaapplaats : buurthuis Neigen waar ons een heerlijke veganistische maaltijd wacht.


WOENSDAG 16 APRIL (3° dag 22,5 km)


Ontbijt op de slaapplaats

9u vertrek Pollare--2,5--Bareel--1--Varenberg(GR512)--5--O.L.V.Lombeek --5--St.-Martens Lennik--2--Gaasbeek--2--St.-Laurens Berchem--4--Volsem (5u) In Volsem eten we boterhammen met beleg.

15u Volsem--5--Fabricom (Ukkel) Voor deze laatste etappe nemen we het Openbaar vervoer (lopen in een aglomeratie is minder aangenaam)

16u Bezoek hoofdkwartier Fabricom (overhandigen 12000 handtekeningen)

17u Einde aktie


Mensen die tijdens de voettocht willen inspringen kunnen vanaf dag 2 best de trein richting Ninove nemen van waaruit we jullie kunnen oppikken met de volgwagen (op 0478/312541 – Filip Leupe- van waaruit wij de mensen op de hoogte houden).


De mensen die mee naar FABRICOM willen, liefst massaal kunnen met het openbaar vervoer volgend trajekt volgen:

Om 13:30u., neem de IC trein richting Tongeren en stap om 14:23u. Af aan de halte BRUSSEL ZUID.

Neem de FRANKRIJKSTRAAT en stap tot aan de ENGELANDSTRAAT, dit is de volgende straat. Sla rechts af op ENGELANDSTRAAT en stap tot aan de halte ZUID B, gelegen ZUID B TUNNEL (+/- 2 min).

Om 14:31u., neem tram 55 richting STILTE en stap af aan de halte HOOGTE HONDERD, gelegen HOOGTE 100 PLEIN/STEEKSPELSTRAAT, vlakbij STEEKSPELSTRAAT.

Neem HOOGTE HONDERDPLEIN en stap tot aan VICTOR ROUSSEAULAAN, dit is de volgende straat. Sla rechts af op VICTOR ROUSSEAULAAN en stap tot aan de halte HOOGTE HONDERD, gelegen VICTOR ROUSSEAULAAN 1 – 7/HOOGTE HONDERDPLEIN (+/-1min.).

Om 14:46u. Neem bus 48 richting UKKEL STALLE B en stap af aan de halte VICTOR ALLARD, gelegen V.ALLAERTSTRAAT 199-201/GATTI DE GAMMONDSTRAAT, vlakbij MERLOSTRAAT.

Neem VICTOR ALLARDSTRAAT en stap tot aan GATTI DE GAMONDSTRAAT, dit is de volgende straat. Sla rechts af op GATTI DE GAMONDSTRAAT en stap tot aan 171 GATTI DE GAMONDSTRAAT.


Onversaagd gaan zij op pad.
Hun zielen volgepompt met nieuwe moed.
Het hart bonzend en borrelend van de opwinding.
In gezwinde pas, stevig doch met een licht zweverige ondertoon
stevenen zij recht op hun doel af : de volgende stad, dorp, gehucht, huis; maakt niet uit !
Ze gaan zonder dralen, maar voelen zich niet opgejaagd.
Zij kennen vrees, maar het maakt hen niet onrustig.
Ze zijn niet uitzonderlijk gespierd, maar ze voelen zich sterk !
Ze gaan gestaag in het ritme van de trom, in het ritme van hun hart.
En ook al zijn ze te voet, ze komen sneller vooruit dan je denkt.
En overal waar ze opduiken ontstaat onrust, verwarring;
( kleine veranderingen, grote gevolgen )
zowel vreugde als woede, liefde als haat, waarheid als leugens.
En overal waar zij verschijnen worden hechte banden gesmeed, banden die met geen mes kunnen worden versneden, die met geen enkele bijl kunnen worden doorkliefd.
( kleine veranderingen, grote gevolgen )
Ze duiken op om weer te verdwijnen.
Op die plaatsen gebeuren vreemde dingen !
( kleine veranderingen, grote gevolgen )

Donkere huizen worden verlaten,
grijze muren gesloopt.
Planten schieten wortel,
een adembenemend uitzicht verschijnt.

Her en der komen mensen samen,
steken vuren aan,
vormen cirkels.
Mystieke melodiën stijgen op,
vreemde vibraties vullen de ruimte,
vormen steeds groter wordende kringen,
die elkaar ontmoeten
en versmelten tot één geheel.

jij bent een deel van die cirkel

hoor je ze ?
Ze komen eraan !

(Joke van het Lappersfort, begin 2003)

doorzetten vrienden!
by Jan D. Monday April 14, 2003 at 05:31 PM

Ik kon er wegens ziekte jammer genoeg niet bij zijn. De acties rond het bos verdwijnen een beetje in het oorlogsgekrakeel, maar het is belangrijk dat iedereen er de aandacht bij houdt, nu meer dan ooit!

solidariteit

dag 1 zit erop
by Filip Leupe Monday April 14, 2003 at 09:25 PM
chartreusecoordinatie@wanadoo.be

Dag 1 zit erop. Met zijn 25 zijn de stappers rond 19:30 aangekomen in Gent. Na een voettocht van 10 uur gaan zij hun voetjes in de lucht leggen en genieten van een verdiende nachtrust na een heerlijke veganistische maaltijd, een gezellige borrel en een heerlijke babbel.
Morgen dag 2 van Gent via Gontrode - St.Lievens Houtem -
Pollare. Tot morgen