arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mobilisatie tegen G8 van Evian 29 mei-1 juni
by CNCD (posted by lize) Sunday April 13, 2003 at 07:40 PM

Hier het voorstel van de flyer voor de gemeenschappelijke mobilisatie tegen de G8 van Evian eind mei 2003 We wachten nog tot woensdag 16 april om eventuele wijzigingen aan te brengen en organisaties en verenigingen toe te voegen die zich nog bij de mobilisatie willen aansluiten.

Iedereen naar Genève voor de Top voor een Andere Wereld ter gelegenheid van de G8 (Evian) van 29 mei tot 1 juni 2003

· Top voor een andere wereld (schuld, handel, oorlog en wapenhandel, GATS, WHO...)
· Tribunaal over schuld en kwijtschelding
· Initiatief "het meer in de vlammen", deelname van 18 gemeenten
· G8 is illegaal, intergalactische dorp van jongeren en studenten, G-wereld
· Mega concert
· Grote betoging

Vertrek per bus (50 euro en 40 euro zonder terugkomst): vrijdag 30 om 20h00 (twee dagen ter plaatse) terugkeer zondag 1 juni 's middags. (Vertrek ook mogelijk donderdagnamiddag als er genoeg vraag is (3 dagen ter plaatse)
Informatie & inschrijving, logement en transport => tel CNCD : 0800 30 111, site : www.wsf.be, E-mail : cadtmcom@skynet.be

Organisaties die mobiliseren : Attac België, Bruxelles Tous Ensemble, CADTM, CNCD-Opération 11.11.11, Entraide et Fraternité/Action Vivre Ensemble, Oxfam Solidarité, Solidarité Socialiste...(te volgen op www.wsf.be ) (te bevestigen ACV-CSC)

Van 29 mei tot 1 juni 2003 op de Top voor een Andere Wereld ter gelegenheid van de G8 (Evian)
Sinds 1976 ontmoeten de leiders van de 7 meest geïndustrialliseerde landen elkaar op regelmatige basis. De 34 vergaderingen die tijdens die 27 jaar zijn doorgegaan, hebben de G7 (G8 met Rusland erbij) de kans gegeven een enorme macht uit te oefenen door de politiek van de internationale organisaties (UNO, WTO, IMF, Wereldbank, OESO,...) tebeïnvloeden. Ondanks dat zijn ze er echter nooit in geslaagd de schijn van een oplossing te vinden voor de sociale problemen. Nochtans was dit een onderwerp dat ze in het begin van de jaren 80 op hun agenda toegevoegd hebben.

De G8 is onwettelijk.
Niet omdat het een mondaine samenkomst is van de dominerende elite van de wereld, maar omdat ze de internationale instellingen rechtstreeks beïnvloeden. Een kleine autonoom samengesteld groepje beslist voor de anderen. Sinds 1982 praat de G8 over de crisis van de wereldschuld. Sinds het midden van de jaren 90 praat de G8 over gezondheidszorg en onderwijs voor allen. De schuld is ondertussen verviervoudigd, gezondheidszorg is geen recht meer, want verkocht aan handelaars en het "onderwijs voor allen" project, voorzien voor 2000, is uitgesteld tot 2015. En dit keer, is de meerderheid van de vertegenwoordigers van de G8 bovendien verantwoordelijk voor een illegale aanvalsoorlog tegen Irak.

De G8 spot met ons.
Om haar gezicht te redden en haar onwettelijkheid te verdoezelen, zullen ze opnieuw een G20 uitnodigen. Dit geeft hen de kans om te kunnen zeggen: "kijk maar, we beslissen niet alleen, Lula en onze Afrikaanse vrienden zijn erbij". Toch zal ook dit keer de G8 het laatste woord hebben. Misschien zal dit weer gepaard gaan met grote gebaren van vrijgevigheid. Net als in 2001 in Genua, toen in het heetst van de demonstraties, 1.2 miljard $ werd beloofd voor de strijd tegen AIDS, malaria en tuberculose. Per jaar zou er echter 7 keer meer geld moeten zijn en er in 2001 slechts 700 miljoen $ werd vrijgemaakt voor de aankoop van gepatenteerde medicijnen.

We pikken het niet meer!
Voor ons moeten de beslissingen genomen worden binnen het kader van democratische internationale instellingen. De Wereldbank, het Internationaal Monetair Muntfonds, de Wereldhandelsorganisatie zijn anti-democratische instellingen. De leiders van de G8 willen het probleem van de wereldschuld aanpakken ? Dat ze die dan kwijtschelden, terugschroeven en een internationaal tribunaal beginnen voor herstelbetalingen. Ze willen het terrorisme bestrijden ? Dat ze beginnen met het aanpakken van de ondoorzichtigheid van de internationale financiële wereld die ten dienste staat van financiële misdaad, speculatie en fiscale fraude. Zij beweren de armoede te willen bestrijden ? Dat ze beginnen bij het begin door sociale, economische en culturele rechten te ondersteunen. Laat ze de ruimtes creëren die de sociale en andere basisbewegingen de kans bieden om zich op dit gebied te ontwikkelen. Er bestaan concrete alternatieven.Voor de gezondheidszorg, het onderwijs, eerlijke voeding en de toegang tot zuiver water voor iedereen. Tijdens de Top voor een Andere Wereld zullen ze besproken en verfijnd worden.

(Zeer partiëel) programma van de Top voor een Andere Wereld
Donderdag 29 mei 14u :
Top voor een Andere Wereld (wereldschuld, handel, > wapenhandel, GATS,...)
Vrijdag 30 mei :
Top voor een Andere Wereld (wereldschuld, handel, wapenhandel, GATS,...)
Zaterdag 31 mei :
Tribunaal over de schulden en de herstelbetalingen
Het « meer in de vlammen » initiatief met de 18 gemeenten Top voor een Andere Wereld
Een groot concert aan 21u30 op de "aérodrome"
Zondag 1st juni
Megamanifestatie

Wil je deelnemen ? info op 0800 30 111, www.abolirladette.org of www.cadtm.org

Geneve????
by Don't shoot the messenger Sunday April 13, 2003 at 08:55 PM

de kampen en blokades gaan toch in het franse deel liggen
bij Annemasse, aangezien Evian niet bereikbaar is.

geneve
by joeri Monday April 14, 2003 at 10:16 AM
joeri@indymedia.org

een deel van de forums en protestacties zullen in geneve plaatsvinden

aanvulling
by Stijn Tuesday April 15, 2003 at 07:09 PM

Voor zover ik op de hoogte ben heeft 11.11.11 besloten niet actief mee te mobiliseren.