arch/ive/ief (2000 - 2005)

Carline Vanhie : "Kritiek Kruithof vergezocht"
by christophe callewaert Sunday April 13, 2003 at 05:38 PM

Carline Vanhie woont in St-Elooiswinkel in de streek van Kortrijk. Zij reisde de afgelopen maanden al twee keer naar Irak. Ze werkt ook mee met Indymedia-West-Vlaanderen. Zij staat op de Resist!-lijst voor de senaat.

"Hoe ik hier terechtkom? Dat is een lang verhaal. Ik ben vorig jaar naar Irak geweest en daar is mijn engagement stilletjes beginnen groeien. Op de betogingen van STOPUSA heb ik AEL leren kennen. De arrestatie van Dyab Abou Jahjah en de hele heisa daarrond heeft voor mij de doorslag gegeven om mee te gaan werken met AEL. Ik heb Dyab uitgenodigd voor een debatavond in Kortrijk en daar heeft hij me van zijn standpunten overtuigd. Kort daarna ben ik lid geworden en toen ik gevraagd werd om op de lijst te staan was ik snel akkoord."

Er staan wel meer jonge autochtone vrouwen op de lijst die lid zijn van AEL. Vreemd toch voor een organisatie die er van beschuldigd wordt geleid te worden door onverbeterlijke macho's. "Als je de media moet geloven, is AEL vrouwonvriendelijk. Maar ik heb daar nooit iets van gemerkt. Als autochtone wil ik niet de baas spelen binnen AEL. Ik ben lid om de jonge allochtonen te steunen die opkomen voor gelijke rechten. De reden om lid te worden is ook niet dat ik wil schokkeren. Ik ben lid uit overtuiging en uit verontwaardiging over hoe ze met allochtonen omgaan."
Had ze dan geen enkel probleem met de toch wel radicale standpunten van AEL?

"Er is gewoon geen speld tussen te krijgen. Luister wat Dyab zegt over moslimscholen. De moslims zijn de enige grote gemeenschap in België die geen eigen scholen heeft. Dat kan toch niet? Of luister naar de standpunten over tewerkstelling. Ik heb zelf al gemerkt hoeveel vooroordelen er leven bij de werkgevers. Ik heb al straffe verhalen gehoord over allochtonen die op racistische huiseigenaars stuiten."

Carline kan zich ook vinden in het initiatief Resist!. "Het is een goed idee om samen te werken. Mocht AEL alleen naar de verkiezingen getrokken zijn, zouden ze nog meer doelwit geworden zijn van onterechte kritiek. Resist! staat voor gelijkheid op ethnische én op sociaal vlak. En de lijst lokt reacties uit wat positief is."

Aan de reacties van Kruithof en co stoort ze zich niet. "Vreemd dat Kruithof gewoon verder doet met de diabolisering. Ik dacht nochtans dat hij pro was. Ik wist dat hij Dyab ooit bij hem thuis had uitgenodigd. Zijn kritiek lijkt me in ieder geval nogal vergezocht."

misleidend
by ABC Sunday April 13, 2003 at 06:36 PM

wat een misleidend titeltje 'kritiek kruithof vergezocht'. ipv. een artikel dat zegt wát er vergezocht is aan de kritiek van kruithof krijgen we weer een ferme scheut propaganda

Hoe meer...
by Het Rooje Nest Sunday April 13, 2003 at 06:47 PM

Hoe meer kleine partijtjes, hoe minder stemmen voor de establishmentpartijen en dat is iets waar die laatsten niet tegen kunnen. Stem dus op iets klein bij de verkiezingen!!!

Commentaar ABC vergezocht
by christophe Sunday April 13, 2003 at 06:51 PM

Stem Resist!

Voila, nu tevreden, ABC?

Goeie raad...
by jessie Sunday April 13, 2003 at 07:01 PM

Overgeleverd door Abu Moosa al-Ash`aree, radhiallahu `anhu:

Wanneer Allah's Boodschapper, sallallahu `alayhi wa sallam,
een van zijn Gezellen op een missie uitstuurde, zei hij
"Breng goed nieuws en doe (de mensen) niet wegvluchten;
maak de dingen gemakkelijk en maak het hen niet moeilijk".

Wel, ik vraag jullie... wij, mensen van Indymedia, die zo goed als al (of al) hun vrije tijd in de site steken. In artikels, in features, in artikels, in foto's en video's... wij proberen naar zoveel mogelijk acties te gaan omdat jullie alles zouden kunnen volgen. Soms moeten we elkaar eens oppeppen, omdat we dan gewoon ff genoeg hebben van indymedia en al de rompslomp errond, maar toch gaan we door. Achter indymedia staat een team. Een team collega's, ofzelf een team vrienden. Wij zitten hier samen, mensen met verschillende politieke overtuigingen, religie, taal, huidskleur, nationaliteit... en wij aanvaarden dat van elkaar. Mensen, probeer gewoon te aanvaarden dat wij allemaal onze eigen persoonlijkheid hebben. Maak het ons niet moeilijk dan we het soms al hebben.

rooje nest
by klaas Sunday April 13, 2003 at 09:40 PM

Stem op iets kleins, daar kunnen de establishmentpartijen niet tegen?? Ge weet toch dat er nu een kiesdrempel bestaat van 5 procent? Dat wil zeggen dat er geen zetels gaan naar partijen die geen 5 procent van de stemmen halen. Dat die stemmen dus gewoon niet meetellen en dat de zetels verdeeld worden tussen de partijen met meer dan 5 procent. Dat de establishmentpartijen er niet tegen kunnen als ge voor iets kleins stemt? Hoe meer kleintjes hoe beter denken ze volgens mij.
Waarmee ik geen reclame wil maken voor de grote partijen. Maar uw stelling van hoe meer kleintjes hoe beter klopt niet als ge daar oppositie mee wilt gaan voeren in't parlement.

Propaganda ???
by Carline Monday April 14, 2003 at 07:06 PM

Beste ABC,

Hoezo dit is pure propaganda? Ik zeg hier exact hetzelfde als ik al maanden zeg, maar gewoon door dat ene zinnetje, dat ik op de lijst sta van Resist (op een heel onbelangrijke plaats trouwens, uit steun voor het initiatief, en niet uit politieke ambitie), wordt dit plots propaganda. Of geldt vrije meningsuiting niet voor mensen die politiek geëngageerd zijn? En ja, ik geloof in Resist. Zullen we tegen 18 mei genoeg mensen kunnen overtuigen om op ons te stemmen en de 5 procent te halen? Inshallah, ik hoop het uit de grond van mijn hart, maar ik betwijfel het. Maar bovenal hoop ik dat de samenwerking sowieso blijft bestaan, ongeacht de verkiezingsuitslag. Als je ziet hoe mensen vanuit een verschillende invalshoek hun meningsverschillen aan de kant zetten en toch perfect kunnen samenwerken rond de thema's die iedereen aan het hart liggen, en de handen in elkaar slaan om de onderdrukten te helpen, is dat dan geen democratie in de echte zin van het woord?

Watte?
by Maarten Van Hove Thursday April 17, 2003 at 02:55 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Zeg gasten aub, je hebt me nog steeds niet overtuigd waarom je Indymedia zomaar kan gebruiken om één links alternatief te promoten en de rest af te knallen. Ik vond het verdomd pijnlijk getimed, die kritiektekst van je 'bende van negen', maar echt helemaal ongelijk kan ik hen niet geven.

Ik pleit dat je dit soort dingen wég wég wég houdt van Indymedia! Al lang. Aub, Christophe: wil je nu wel eens stoppen? 'Stem Resist!' Dank je, ik kies zelf wel voor wat of wie ik kies. En ondanks het feit dat je zelf zo zwaar hebt zitten knallen op alles wat SP-a of Agalev was, is het wel een SP-a'er. Ben ik nu een mol?

Jessie: 'Achter indymedia staat een team. Een team collega's, ofzelf een team vrienden. Wij zitten hier samen, mensen met verschillende politieke overtuigingen, religie, taal, huidskleur, nationaliteit... en wij aanvaarden dat van elkaar.'

Ben je daar zeker van? Wat dan met de massale uitstroom van andersdenkenden uit die vaste kern, die gigantische conflicten? Ikzelf ben, bij wijze van herinnering, weggestapt uit die 'vaste kern' toen ik in december Han's foto zag in DM als woordvoerder van Resist. Ik kreeg daar zure oprispingen van, dit was de absolute druppel.

Ik zie hoegenaamd géén verschil tussen de manier waarop DM hun berichtgeving aanpast 'alles tégen AEL en voor de VLD' en hier 'alles tegen Agalev, SP-a en nu de kritiek van Kruithof en voor het AEL'.

Hou het proper, vecht je politieke oorlogen niet op deze site uit!

En als je het niet eens bent met Kruithof, aub, weerleg dan wat hij zegt ipv bovenstaand zwevend citaat als titel.

Reclaim Indymedia!

Maarten

Maarten, Indymedia.be collectief
by Guido Thursday April 17, 2003 at 03:32 PM

"Zeg gasten aub, je hebt me nog steeds niet overtuigd waarom je Indymedia zomaar kan gebruiken om één links alternatief te promoten en de rest af te knallen."

"Ik ben nog steeds niet overtuigd waarom klein linkse partijen zomaar Indymedia.be kunnen gebruiken om aan propaganda te doen."

Maar dat is mijn mening. ;-)


"Ben je daar zeker van? Wat dan met de massale uitstroom van andersdenkenden uit die vaste kern, die gigantische conflicten? Ikzelf ben, bij wijze van herinnering, weggestapt uit die 'vaste kern' toen ik in december Han's foto zag in DM als woordvoerder van Resist. Ik kreeg daar zure oprispingen van, dit was de absolute druppel."

Er stond gewoon een foto van Han bij een artikel over Resist. Goeman stond daar ook in , als woordvoerder voor de "anders globalisten beweging".

Kijk naar mij, andersdenkenden worden aanvaardt ze, maar ze moeten hun mond opendoen. Hoeveel collectieven denk je die mijn gedrag zouden verdragen? Ik vind dit nog steeds een heel leuk collectief met leuke persoonlijkheden, alleen sptijg dat ze soms teveel hun politieke voorkeur laten uitkomen. ;) Het aftrappen en dan natrappen vind ik niet correct.

"Ik zie hoegenaamd géén verschil tussen de manier waarop DM hun berichtgeving aanpast 'alles tégen AEL en voor de VLD' en hier 'alles tegen Agalev, SP-a en nu de kritiek van Kruithof en voor het AEL'."

Het gaat al beter nu. ;)

"En als je het niet eens bent met Kruithof, aub, weerleg dan wat hij zegt ipv bovenstaand zwevend citaat als titel."

Maarten, hoe kunnen zeven mensen nu ook maar denken dat ze spreken voor een beweging van miljarden mensen? Wat is het verschil met dit:

"De PVDA is een fundamentalistische partij in die zin dat ze ervan uitgaat dat ze de waarheid incarneert"?

Voor de lezers, Maarten werkt bij Filip DeBodt, één van de ondertekenaars van Kruithofs tekst.

Maarten, op wie stem jij.? Ik stem niet en sommige van het collectief op Resist. Openheid, wie stemt op wie?

Kiezen of delen
by Maarten Van Hove Thursday April 17, 2003 at 04:13 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

Ik heb niet steeds dezelfde mening als Filip. Je bent wel goed in cirkelredeneringen als ware iedereen een automaat, zoals: 'Maarten werkt bij Filip dus hij is sowieso voor de tekst.' Staat mijn naam eronder, Guido? Nee dus.

Mijn stem gaat naar Dirk Vander Maelen, SP-a fractieleider die wel degelijk ferme dingen heeft proberen doen, in stilte, de laatste legislatuur. Zie tobintaks en commissie Grote Meren. Eén van de misschien 5 politici die ik nog niet op een gebrek aan integriteit heb kunnen betrappen. Indien een ander dat wel kan, mailen maar.

En voor de rest heb ik persoonlijk wat problemen met de PVDA, maar ben ik nog steeds van mening dat hun mening en stem belangrijk is in het debat. Niét dat het alles overroept zoals hier. Dit hoort hier niet, net zomin als voorspelbare teksten tégen Resist keer op keer in DM. Da's mijn mening.

Ik zal het nog eens van de daken schreeuwen zeker? Een journalistiek medium, zelfs Indymedia, moet onafhankelijk zijn. Vanaf het moment dat je overstapt naar propaganda of manipulatie ben je je geloofwaardigheid kwijt en dan kan je de info niet meer gebruiken, moet je die beginnen dubbelchecken met een ander medium, bla bla bla.

Waar zie jij trouwens een beweging van miljarden mensen, Guido??? Spreekt Resist nu al voor de mensheid?

Maarten II
by Guido Thursday April 17, 2003 at 04:28 PM

"Waar zie jij trouwens een beweging van miljarden mensen, Guido??? Spreekt Resist nu al voor de mensheid?"

Ik had het over de ondertekenaars van dat opiniestuk. Of bestaat " de beweging" enkel uit Academische Vlamingen met diploma('s)?