arch/ive/ief (2000 - 2005)

Malika, Jos & Nourdinne op persvoorstelling MARIA
by han Soete Sunday April 13, 2003 at 05:32 PM

Malika, Jos & Nourdinne op persvoorstelling MARIA Ik heb Maria leren kennen als een moedige vrouw doorheen haar strijd voor Sabena. Ze vertegenwoordigd voor mij het beeld van een strijdvaardige vrouw , en dat is de reden waarom ik ook op deze lijst wil staan.

Malika
Malika:

Ik heb Maria leren kennen als een moedige vrouw doorheen haar strijd voor Sabena. Ze vertegenwoordigd voor mij het beeld van een strijdvaardige vrouw , en dat is de reden waarom ik ook op deze lijst wil staan.
Ik werk zelf sinds 7 jaar in een vrouwen organisatie, en ik heb daar veel gezien en geleerd. Ik kan niet in enkel woorden uitleggen wat ik allemaal heb gezien. Maar vandaag is voor mij wel duidelijk dat één vrouw op twee met de depressie leeft.
Ik wil doen wat binnen mijn mogelijk licht om iets constructief te doen om de vrouwen te steunen en te emanciperen. Want het is de vrouw die de nieuwe generatie voortbrengt.
Daarom is het nodig dat we investeren in iets constructiefs, en niet zoals dat nu gebeurt in oorlog en wapens. De vrouw is volgens mijn één van de pijlers van de samenleving, ze moet in goede omstandigheden kunnen leven.
De vrouw moet in goede omstandigheden kunnen werken, daar ze de steun voor haar famillie en kinderen. Als vrouw, als moeder beheert ze een huis als een bedrijf, maar helaas bestaan zeer weinig goed beheerde bedrijven.
Daarom is het nodig dat er een dagelijks steun komt in het beheer en in de liefde

Jos

Toen ik hoorde dat SABENA zou sluiten, was het voor mij duidelijk dat dit een spoor van verdriet zou achterlaten. Uit mijn eigen ervaring en deze van vele anderen heb ik geleerd dat dit een zeer mooi georganiseerd en georkestreerd failliet was.
Dit failliet werd in scenario gezet door de ministers in de Wetstraat, die ik sindsdien witte boord criminelen ben gaan noemen.
Vandaar ook dat er niet voor nodig was om mij te motvieren voor deze lijst. Ik wil samen met Maria ten strijde trekken tegen al het onrecht dat we in ons land zien. Dat neemt niet weg dat ik ook radicaal tegen de oorlog ben. Als je ziet hoe het wapenvervoer in dit kleien landje rustig zijn gang kan blijven gaan, zelf de wapenfabrieken blijven rustig doordraaien, dan hoop ik dat we dit met onze lijst na 18 mei kunnen veranderen. Maria mag dan ook mijn volste vertrouwen en steun rekenen.

Nourdine

Ik ben Nourdine, ik ben gehuwd en ik heb drie kinderen en ik vecht tegen de oorlog.
Sinds de oorlog de vrijheid bestrijd van het Irakese volk. Mijn zoon en de toekomst van de samenleving staan vandaag op het spel.
Mijn zoon neemt actief deel aan de strijd tegen de oorlog, en op elke betoging komen we samen op voor een betere wereld.