arch/ive/ief (2000 - 2005)

De massa rond het vallende standbeeld... of toch niet?
by christophe c. Thursday, Apr. 10, 2003 at 9:32 AM

Het omvallende standbeeld heeft iedereen gezien. Het was een keurig in elkaar gezet stukje propaganda. Dat blijkt alvast uit een foto die het hele plein toont vlak na de val van het beeld.

De massa rond het va...
_39075059_toppled2038w03sp.jpg, image/jpeg, 203x152

Het omvallende standbeeld heeft iedereen gezien. Het was een keurig in elkaar gezet stukje propaganda. Dat blijkt alvast uit een foto die het hele plein toont vlak na de val van het beeld. Van duizenden feestvierende Irakezen is geen sprake. Het blijken er inderdaad zoals de BBC al meldde slechts enkele dozijnen te zijn. Hoewel misschien ook dat cijfer overdreven is. Wat we wel weten is dat Amerikaanse militairen eerst een Amerikaanse vlag rond het standbeeld drapeerden om die daarna dan snel te vervangen door een Iraakse vlag. Het standbeeld werd met een Amerikaanse legertruck omvergetrokken.

 

Zeg mensen van Indymedia
by Anti-fascist Thursday, Apr. 10, 2003 at 11:24 AM

Zeg mensen van Indymedia, laten jullie hier nu comments staan van Fascisten.
Want bovenstaande comment is de taal van iemand die Amnestie staat te predikken voor de Vlaams Nationalistische collaborateurs.

Sorry
by christophe Thursday, Apr. 10, 2003 at 11:31 AM

De commentaren van Bosgeus werden ondertussen verwijderd.
Het klopt dat wij af en toe te traag en te laks zijn tegenover dit soort fascistische praat.
Sorry daarvoor.

logisch
by rob Thursday, Apr. 10, 2003 at 1:01 PM

Dat er daar maar honderd man of meer te zien valt is anderzijds ook niet zo onlogisch. Als je dagenlang gebombardeerd wordt; als je jarenlang een embargo moet ondergaan; als je jarenlang onder de knoet wordt gehouden door een regime a la saddam...
Is het dan onlogisch dat de meesten de kat even uit de boom kijken en eerder een afwachtende houding aannemen?

Dit lijkt me te gemakkelijk om hier al dure woorden a la propaganda te gebruiken...

featpic
by jessie Thursday, Apr. 10, 2003 at 6:32 PM

featpic #2
by jessie Thursday, Apr. 10, 2003 at 9:14 PM

featpic #2...
naamlooseoj1mo.jpg, image/jpeg, 230x161

reactie op anti-fascist en christophe.
by william Thursday, Apr. 10, 2003 at 10:34 PM

die comment die jullie weghalen kan die nog ergens gelezen worden ? Ik zou liever zien dat jullie jullie comment eraan toevoegen en dan zal ikzelf wel beslissen wat ik ervan vind. En als dat dan fascistisch was dan kan je als lezer misschien nog wat opsteken van hoe die fascisten te werk gaan, hoe ze te herkennen zijn en hoe anderen ze aanpakken. Dat leerproces maken jullie onmogelijk wat ik een slechte zaak vind.
Zijn die gecensureerde berichten ergens te lezen met een motivatie waarom ze d'eraf gegooid werden ?
Censureren is de makkelijkste en meest luie reactie. Je moet geen moeite steken in een reactie of motivatie, gewoon even op delete duwen.
Ik hou zo wie zo niet van mensen die menen dat zij moeten bepalen wat iemand anders al dan niet mag zien, horen of lezen.