arch/ive/ief (2000 - 2005)

Irak voor de Irakis...laat me niet lachen
by Don't shoot the messenger Thursday April 10, 2003 at 08:53 AM

dictator wordt vervangen door US-marionet..

Nog voor de eigenlijke oorlog voorbij is heeft het pentagon al zijn kandidaat-president Chalabi gedropt in een verwoest
Irak. Samen met enkele honderden gewapende handlangers is deze dubieuze "zakenman" hoogst omstreden. En door diverse arabische landen wegens fraude persona non grata verklaard.
Nogal duidelijk dat de Amerikanen geen zier geven om de democratie, maar net als Kharzai in Afganistan gewoon een handig marionetje in hun "Risk" spelletje gebruiken.Terwijl de straatarme bevolking aan het plunderen slaat heeft de echte Iraakse oppositie nu al in de mot dat het "neokolonialisme" nog altijd even actueel is, en de verdwijning van Sadam niets zal veranderen aan het miserabele lot van de iraakse bevolking.
What a mess...

wat we ons afvragen
by Het Rooje Nest Thursday April 10, 2003 at 03:22 PM

Waar is dat Iraakse leger naartoe? Waar zijn die Fedayin naartoe? Waar zijn de Baath-milities naartoe? De VS zegt dat ze 7000 krijgsgevangenen hebben. Waar is de rest van het leger? Hebben die zich plots allemaal overgegeven? Hebben die allemaal hun uniform uitgedaan en naar huis gegaan? Zijn ze allemaal ondergronds gegaan? Zijn ze op de vlucht geslagen? Juichen zij?

We krijgen enkel urenlange beelden te zien van een handvol Irakezen die staan te juichen rond een neergehaald standbeeld van Saddam Hoessein. Hier moet toch meer achter zitten? Wat is er aan de hand? Waar is iedereen?

En dan noemen ze dat een 'bevrijding'. We snappen er niets meer van! Bizar! Bizar!

Het Rooje Nest

national geografic
by Don't shoot the messenger Thursday April 10, 2003 at 04:53 PM

Na wekenlang bombardementen met B-52 zullen er velen onherroepelijk begraven liggen onder meters zand.
En binnen enkele jaren zal dan toevallig een archeologisch team van NG op de massagraven stuiten en er een "mooie reportage" van maken.

triest