arch/ive/ief (2000 - 2005)

Agalev / Vandenhoutte niet langer "dissident"
by raf Tuesday, Apr. 08, 2003 at 3:29 PM
raf.custers@euronet.be

Het partijbestuur van Agalev liet maandagavond bij monde van woordvoerster Pascal Deboosere weten dat "stakend parlementslid" Peter Vanhoutte zich achter het partijstandpunt schaart inzake de Amerikaanse militaire transporten via ons land.

Vanhoutte zal zijn partij en de verkiezingscampagne ook ten volle steunen, zegt Agalev-woordvoerster Pascal Deboosere. Het partijbestuur van Agalev praatte de zaken maandagavond uit met Peter Vanhoutte. Die was zelf maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Het schaap terug op stal.
by Theo Tuesday, Apr. 08, 2003 at 8:51 PM
theolan@skynet.be

Het was van in het begin duidelijk dat het Vanhoutte er een verkiezingsshow van wilde maken. Eerst dreigen met ontslag als zijn partij niet bijdraaide en nu met het staartje tussen de benen terug op stal.

Nuance
by Bert De Belder Tuesday, Apr. 08, 2003 at 8:51 PM
bert.de.belder@skynet.be

Wat het Agalev-partijbestuur uitbraakt over het in het gareel (proberen te) dwingen van Peter Vanhoutte, mag niet volstaan om deze eerlijke vredesmilitant met zijn partijleiding op één hoopje te gooien. Ik weet dat Peter het verdomd moeilijk heeft met de Agalev-houding rond de oorlog, en dat hij veel respect heeft voor wat o.a. de artsen van Geneeskunde voor de Derde Wereld tegen de oorlog doen, aan de zijde van het Iraakse volk. Laten we mensen als Peter Vanhoutte en Leen Laenens eerder steunen in hun (misschien te zwakke, te weinig consequente, maar toch) oppositie tegen de Agalev-top.

Psychologische oorlogvoering van de Agalev-partijtop
by lieve franssen Tuesday, Apr. 08, 2003 at 9:59 PM

Peter Vanhoutte liet vanavond weten dat de meningsverschillen helemaal niet bijgelegd zijn en dat hij zal blijven protesteren tegen de wapentransporten, tegen de houding van de regering én tegen die van Agalev in de regering. Hij spreekt van een psychologische oorlogvoering tussen de partijleiding van Agalev en hemzelf. Het enige dat hij tijdens het gesprek van maandagavond'toegegeven' heeft is dat hij zijn deelname aan verdere publieke acties, zoals manifestaties, op voorhand aan de partij zal melden.

Ik blijf het toch eerder zo zien...
by Peter Tuesday, Apr. 08, 2003 at 10:23 PM

Hoe ik het zie de laatste 6 uur
Journalisten in Irak worden gebombardeerd omdat er ‘kogels' uit hun hotel komen…
Een France 3 journalist heeft nooit die kogels gezien en het enige antwoord van de persverantwoordelijke van het Amerikaans leger is: ‘Ik heb enkel 1 boodschap aan die journalisten, vermijd de gevechtszone, u moest daar niet zijn' Bron: Cnn
Ondertussen op de Nederlandse Tv Rudi Vranckx toont verscheidene Irakezen die zich ongewapend wilden overgeven en die gewoon afgemaakt werden, een kogel door hun arm kregen… Het enige wat de familie vroeg: is dit nu die democratie… Moeten die VS-soldaten zich niet aan de conventie van Géneve houden?!
't is maar best dat er nog journalisten en dokters zijn!

Wel anti-oorlogsactivisten die zich vragen stellen bij de houding van Agalev, Sp.a en die opkomen, naast hun acties tegen die oorlog, voor de politieke partij Pvda worden figuurlijk weggebombardeerd door mensen met rare namen (Dirty,… ) op deze mediasite of hun comments onder noemer te weinig artikel relevant verdrongen naar de vergeetput…
Wel ‘Dirty'- familie als de Irakezen dit zullen horen ze zullen content zijn!!
Vanavond gepraat met mensen van alle leeftijden uit een volksbuurt… wel allemaal vertelden ze dat ze het niet meer zien zitten de 18de… ze voelen zich bedrogen, 't zijn rare tijden, bankkaartpolitiekers,… en ze waren blij dat er nog jongere nog hoop bracht, een consequent en oprecht alternatief voorstelde.
Aan jullie de keuze voor of tegen. En de Maria's zullen zelf wel kiezen!

En Peter V moet inderdaad van zich laten horen maar helaas blijft Agalev de kaart kiezen van de transporten of de basis van Agalev erin slaagd dit voor het kortgeding van stopusa kan ombuigen
Anders vind ik dat Agalev medeplichtig blijft!
Bert, Peter V moet dan maar met Agalev breken en als onafhankelijke naast Vincent D gaan zitten of zich aansluiten bij Maria Vindervoghel, Resist,...

Ik wil niemand een partij opdringen, wel een consequente houding inzake die transporten.
Dat mogen de mensen nu eens weten na al die acties tegen die transporten!

Jong Agalev en Peter succes maar de tijd dringt en weet Irak zal niet volledig in handen zijn 29 april en 18 mei!
Afghanistan ook nog niet trouwens...

Peter Degand

toch leuk
by romain Wednesday, Apr. 09, 2003 at 12:39 PM

toch leuk om vandaag te lezen dat Peter V één van de agalevers was die gisteren, dinsdag, door hun afwezigheid de parlementaire meerderheid belachelijk hebben gemaakt.
dus toch nog een beetje dissident?