arch/ive/ief (2000 - 2005)

MARIA (NL)
by MARIA Tuesday April 08, 2003 at 11:33 AM
madamealice@hotmail.com

De mensen zijn de politici zo beu als kouwe pap en ze hebben gelijk. De Commissie Dutroux, de Sabenacommissie: allemaal bedrog. Ze vertegenwoordigen ons niet meer omdat ze niet meer naar ons luisteren. Het wordt tijd dat we moeten onszelf vertegenwoordigen en voor onze rechten opkomen. Maria Vindevoghel heeft gedurende 18 jaar voor Sabena gewerkt en komt op met een eigen lijst op 18 mei.

Beste vriendinnen, Beste vrienden,

Ik richt met tot u daar ik u echt nodig heb. Laat u me eerst toe me voor te stellen. Ik ben Maria Vindevoghel. Ik woon in Molenbeek en ik heb 2 dochters. Gedurende 18 jaar heb ik bij Sabena gewerkt, en ik werk nog steeds op de luchthaven sinds oktober. Ik ben een syndicale afgevaardigde van het ACV sinds 17 jaar.
Mijn werk bestaat uit het kuisen van vliegtuigen. Ik heb uitgeteld dat ik in die 18 jaar ongeveer 37.440 vliegtuigen proper gemaakt heb.

Vandaag heb ik er genoeg van om me alleen maar het poetsen van vliegtuigen aan te trekken. Ik wil ook het parlement een poetsbeurt geven. Daarom heb ik beslist om, samen met andere ex-Sabeniens, op te komen op een lijst voor de Kamer. Ik wil beslist verkozen worden. Waarom?

Het failliet van Sabena heeft een ongehoorde ramp veroorzaakt voor de werkgelegenheid, het familiale leven, de gezondheid, de opvoeding van de kinderen van duizenden families. Drie ex-Sabeniens hebben zelfmoord gepleegd. Het sociale plan werd zelfs nooit ondertekend en zeker niet nagekomen. Ondanks dit alles, was de parlementaire onderzoekscommissie van Sabena één grote grap die al de politieke verantwoordelijken van deze ramp gespaard heeft.

Momenteel weten de mensen niet meer voor wie ze moeten stemmen. 87 % van de Belgen hebben geen vertrouwen meer in de politici. Ik, met wat ik meegemaakt heb en nog steeds iedere dag beleef, kan ze alleen maar gelijk geven. Deze politici weten niets van wat we beleven, ze bevinden zich op een andere planeet, die van de rendabiliteit ten koste van alles. Een logica die ons allen in de ellende en de dood zal jagen, zowel hier als in de derde wereld.

Ik vrees dat de afkeer van de mensen voor de politiek hen zal leiden tot het stemmen voor extreem rechts. Ik hoor dit soort reacties reeds op het werk. Er moet een ander alternatief komen.

Ik denk dat het tijd is dat de gewone arbeiders hun intrede doen in het parlement, terwijl ze steeds arbeider en syndicalist blijven. Ik wil de mensen hoop geven en ik geloof erin.

Ik ben zeker dat er vele van de 700 ex-Sabeniens die samen met mij klacht ingediend hebben tegen het bedrieglijke failliet, zich zullen terugvinden in mijn kandidatuur. Ik zal ook zeker kunnen rekenen op de steun van veel van mijn huidige collega's op het werk.

Maar ik wil ook het verband leggen tussen de wereld van de arbeid en de associatieve wereld; tussen de wereld van de arbeid en degenen die vechten tegen racisme en oorlog.

Daarom heb ik u nodig.

Ik wil verkozen worden maar dit zal alleen lukken als veel mensen zich ervoor inzetten, gezien ik niet erg op steun van de media zal mogen rekenen.
Ik kom op in Brussel-Halle-Vilvoorde. In Leuven komt er eveneens een lijst waarmee we apparentering aangaan.

Vriendelijke groeten,
Maria Vindevoghel

------------------------------
PLATFORM

De mensen zijn de politici zo beu als kouwe pap en ze hebben gelijk. De Commissie Dutroux, de Sabenacommissie: allemaal bedrog.
Ze vertegenwoordigen ons niet meer omdat ze niet meer naar ons luisteren. Het wordt tijd dat we moeten onszelf vertegenwoordigen en voor onze rechten opkomen.

Als een gewone man een fout maakt op zijn werk, kan hij z'n job verliezen met alle gevolgen vandien. De politieke en economische machthebbers die Renault tot de sluiting en Sabena tot het faillissement hebben veroordeeld (u kent zeker nog andere voorbeelden), krijgen speciale bescherming. Terwijl de mensen die door hun toeden hun job verliezen, soms zelfs tot zelfmoord gedreven worden. Dat is niet normaal, dat moet veranderen

De voornaamste zorgen van de mensen zijn: een job vinden die ze zonder al te grote werkdruk kunnen volhouden. Op het einde van de maand genoeg overhouden om nog wat van de vrije tijd te kunnen genieten. Een toekomst voor de kinderen, goede scholen…Kortom, een fatsoenlijke sociale zekerheid voor iedereen.

De openbare diensten zijn er voor de gebruikers. We eisen het behoud en de verdere uitbouw van de openbare diensten, zodat ze de kwaliteit kunnen bieden die de privé niet kan verzekeren. Een goed uitgebouwde openbare dienst staan ook borg voor een groot aantal degelijke jobs..

Alle kinderen hebben het recht op te groeien in een wereld zonder oorlog. We willen niet dat de opbrengst van ons werk en onze belastingen gebruikt wordt om oorlog te voeren tegen andere volkeren. Dat leidt hier tot een verdere afbraak van sociale voorzieningen zoals ondewijs, gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

De rijkdommen die de maatschappij voortbrengt, moeten rechtvaardig verdeeld worden. Iedereen heeft recht op een waardig leven en een deftige levensstaand.

De lijst verenigt, op basis van gelijkheid, mensen uit alle arbeidssectoren, werklozen, jongeren, gepensioneerden, gehandicapten, ongeacht hun afkomst, taal, geslacht, of geloof en wil hen zo een stem geven.

Proficiat Maria!
by Het Rooje Nest Tuesday April 08, 2003 at 02:21 PM

Proficiat Maria! Je hebt groot gelijk! Respect en Solidariteit!

Het Rooje Nest

goed gedaan maria
by manolis Tuesday April 08, 2003 at 03:07 PM

Ik heb geen stemrecht....
Maar je hebt mijn steun:)